دانلود پروپوزال معماری طراحی مجموعه مسکونی در منطقه 6 تهران با رویکرد ارتقاء مشارکت اجتماعی 15 صفحه با فرمت WORD
بیان مسئله :
واژه مشارکت از حیث لغوی به معنای درگیری و تجمع برای منظور خاصی است. در مورد معنای فنی آن نیز بحثهای فراوانی شده است ولی در مجموع می توان جوهره اصلی آنرا درگیری، فعالیت و تاثیرپذیری دانست .مشارکت شامل شفافیت، باز بودن فضای جامعه و چند صدایی بودن حوزه عمومی است و نیازمند فضایی است که افراد بتوانند در تصمیم گیری هایی که در سرنوشت آنها مؤثر است، تأثیرگذار باشند این امر شامل دخالت مردم در تمام ابعاد سیاستگذاری، الویت بندی، نظارت، اجرا، پیگیری و کلیه مراحل ارائه خدمات اجتماعی است .
یکی از ابزارهای اساسی برای کاهش تمرکز قدرت، گسترش مشارکت و افزایش توانمندی مردم، ایجاد و توسعه ی تشکل های مردمی و اجتماعات محله ای است. در سیاست های مشارکتی توسعه، مسئولیت برنامه ریزی، اجرا و نگهداری و نظارت بر برنامه های شهر بر عهده خود مردم است و فرصت ایجاد «مشارکت و توانمندسازی برای مردم و توسعه توسط مردم و نه برای مردم» فراهم می شود.
با مشارکت شهروندان، زمینه های رشد و توانایی افراد جامعه و بروز خلاقیت ها فراهم می گردد. فرآیند مشارکت که محور آن را احساس تعلق و گفتگوی آزاد و گسترده تشکیل می دهد، می تواند در امر توسعه پایدار بسیار مؤثر باشد. در مدلهای جدید توسعه پایدار، از اجتماعات محلی خواسته می شود تا با مشارکت خود، کنترل منابع را در دست گیرند و از این راه، مشکلات و هزینه های آنرا کاهش دهند.
امروزه به دلیل پیشرفت روز افزون علم و تکنولوژی سطح تعامل و مشارکت افراد جامعه ، محله ، واحدهای همسایگی و حتی در بین افراد خانواده نیز ضعیف ظاهر شده است.بطوریکه اینکار به مرور زمانباعث عدم تقویت همبستگی و پایداری اجتماعی خواهد شد .
این در حالیست که در مجتمع های مسکونی امروزی بدون ملاحظه های اجتماعی از کمبود روابط چهره به چهره رنج می برد. عوامل متفاوت خانه سازی اجتماعی با سایر انواع آن اهمیت مسائل اجتماعی را در خانه سازی نشان می دهد. افزایش مشارکت اجتماعی برای همه مفید است. با مشارکت اجتماعی بیشتر ، سالمتر و شادتر زندگی می کنیم و وابستگی های اجتماعی بیشتر می شود. محیط ساخته شده امروزه محصول فیزیکی اصل توسعه اجتماعی و عامل اصلی تاثیر منفی بر مشارکت اجتماعی است.
مشارکت اجتماعی چارچوب مجازی جامعه است در حالیکه محیط ساخته شده چارچوب فیزیکی جامعه را شکل می دهد از دید یک طراح ما به یک محیط فیزیکی احتیاج داریم که مشارکت اجتماعی را توسعه دهد. ما به معمار احتیاج داریم تا به نیازهای مردم پاسخ دهد. محیط ساخته شده باید عملکرد موثر مشارکت اجتماعی را موجب شود.درواقع یک محیط ساخته شده پاسخگو می تواند مشکلات را حل کند. همسایگی ها و اجتماعات می توانند به عنوان یک عامل مهم در توسعه اجتماعی و خلق مشارکت اجتماعی در نظر گرفته شوند.
این پژوهش تأکید می کند که اشخاص رابطه فردی و اجتماعی خود را با فضا و عناصر و اجزای آن مشخص کرده و به استفاده از آنها می پردازند. بنابراین چنین به نظر می رسد که باید در طراحی مجتمع های مسکونی همسو با کیفیت بخشی به روابط اجتماعی ساکنان عمل شود. از دیگر موارد دارای اهمیت در این زمینه، خوانایی فضاهای همسایگی است که تصویری شایسته از محیط به شخص و به نوعی به وی احساس امنیت می دهد. این بدان معناست که خوانایی فضا و امنیت توامان رخ می دهد و در طراحی ها باید مورد توجه قرار گیرد.
پژوهش پیش رو نگاهی اجمالی به ضرورت بازتعریف مشارکت اجتماعی و همچنین میزان سطح آگاهی متخصصین و مهندسین معمار و معرفی مشارکت ، سابقه تاریخی آن و ضرورت بهره گیری از آن در مجتمع های مسکونی با بیان مولفه های تاثیرگذار بر مشارکت اجتماعی در رسیدن به توسعه پایدار و به کارگیری عواملی که سبب افزایش این متغیر اجتماعی می شود ، می پردازد و در نهایت منجر به ارائه راهکارهای طراحی با توجه به فعالیت های مذکور ، در درجه اول برای مشارکت افراد خانواده سپس واحد همسایگی و در نهایت کل مجموعه مسکونی ، می شود.
فهرست مطالب:
بیان مساله
اهمیت و ضرورت پژوهش
اهداف پژوهش
فرضیات پژوهش
سوالات پژوهش
پیشینه پژوهش
معرفی و تجزیه و تحلیل سایت پیشنهادی
برنامه ریزی فیزیکی
روش تحقیق
نوع و چگونگی جمع آوری داده ها
مطالعات کتابخانه ای
مطالعات میدانی
روش تحلیل داده ها
جنبه های نوآوری و ابداع
منابع و مآخذ
زمانبندی اجرای پایان نامه
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
مطالب مرتبط