دانلود نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی با عنوان استخراج و تعیین مقدار Proscillaridin در پیاز عنصل بومی ایران ، پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی
مقدمه:
با توجه به عوارض جانبی که ممکن است در اثر مصرف داروهای شیمیایی روی دهد، امروزه گرایش به مصرف داروهایی با منشاء گیاهی که عوارض جانبی کمتری دارند، افزایش یافته است. کشور ما، ایران، در زمینه طب سنتی از پیشینه ای غنی برخوردار است. یکی از گیاهان دارویی که در طب سنتی ایران کاربرد داشته پیاز عنصل با نام علمی Drimia maritima L. می باشد (1). این گیاه در استانهای فارس و خوزستان رویش دارد (2). از جمله موارد مصرف عنصل در طب سنتی می توان به بیماری های نظیر صرع، تنگی نفس، سرفه، یرقان و همچنین به صورت موضعی برای درد مفاصل و نقرس اشاره کرد (3و4).
تاثیراتی که طی تحقیقات متعدد از پیاز عنصل به اثبات رسیده عبارتند از: اثرات قلبی مشابه دیجیتال، محرک قلبی، آنتی باکتریال، دیورتیک، اثر در نقرس و روماتیسم و هم چنین اثر در لنفوم و سرطان ریه ( 5و6و7 ). مهمترین ترکیبات موجود در این گیاه بوفادینولیدها از دسته گلیکوزیدهای قلبی هستند که از بین آنها بیشترین مقدار مربوط است به Scillaren A, Scilliroside, Proscillaridin A (6و8). گلیکوزیدهای قلبی از طریق مهار پمپ Na+/K+- ATPase باعث ایجاد اثرات اینوتروپیک مثبت روی قلب می شوند (9).
این ترکیبات از اندیس درمانی پایینی برخوردار هستند و ممکن است که حتی در دوزهای درمانی هم باعث بروز عوارض جانبی نظیر افزایش میزان تحریک پذیری عضله قلب، ریتم نامنظم قلب، استفراغ، اسهال، کاهش اشتها و سردرد شوند.(6و9). به منظور بهره گیری از خواص درمانی گیاه عنصل و کنترل عوارض جانبی آن می توان با تعیین مقدارترکیبات مؤثره که مهمترین آنها Proscillaridin می باشد، روشی مناسب جهت استانداردسازی فرآورده های دارویی تهیه شده از عنصل ارائه کرد.
فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق
روش تحقیق
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 19
مطالب مرتبط