مقاله کاشت ، داشت و برداشت پیاز
تاریخچه
پیاز یکی از سبزیهای مهم و مشهور دنیا است . این سبزی در بیشتر نقاط دنیا کشت می شود . پیاز گیاه بومی جنوب غربی آسیا و احتمالا مربوط به ناحیه ای بین فلسطین و هندوستان و یا منطقه شرق مدیترانه می باشد . بعضی ایران را موطن اصلی پیاز می دانند ، از زمانهای بسیار قدیم پیاز کشت می شده است و مردم به خصوصیات این سبزی پی برده اند .
–
تاریخچه استفاده از آن به عنوان غذا به زمانی می رسد که تاریخ نوشته شده است . کشور مصر به خاطر کاشت نوعی پیاز مشهور بوده است . کشت آن در این کشور با ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد و در اهرام مصر پیاز کشف گردیده است . در نوشته رومیان و یونانیان مطالبی در مورد پیاز به چشم می خورد ، و نیز در کتاب مقدس مسیحیان از آن نام برده شده است . در قرآن کریم نیز به نام (بصل) از آن صحبت به میان آمده .
پیاز یکی از موادی بود که قوم بنی اسرائیل در موقع مهاجرت از مصر در بیابانهای عربستان خواهان آن بودند .
–
مشخصات گیاه شناسی
نام علمی پیاز Allium cepa است و از خانواده سوسنیها Liliacea است . پیاز با وجود اینکه دو یا چند ساله است در سبزی کاری به طور محصول یک ساله کاشته می شود . جنسAllium cepa دارای گونه های زیادی است ، که اغلب تولید غده پیاز کرده ، ولی گونه های وحشی در این جنس یافت می شود ، که به جای تولید بذر ، تولید پیازچه های کوچک در خوشه گل می کند ، که برای تکثیر از آن استفاده می شود .
گل
گل پیاز دارای سه پرچم و یک تخمدان ۶ برچه ای می باشد . ساقه گل دهنده همانند توپ به نظر می رسد .
ساقه
پیاز دارای ساقه پهن نازک ، مدور ، سفید رنگ و زیر زمینی است . که از قسمت زیرین آن ریشه ها خارج می گردند . و نیز از قسمتهای فوقانی آن برگهای ضخیم تر ، متورم و فلس مانند ، که سفید یا قرمز رنگ بوده و کلروفیل خود را از دست داده اند و از مواد غذایی ذخیره شده اند خارج می گردد .
–
فهرست مطالب :
عنوان : صفحه :
تاریخچه ……………………………………………………….. ۱
مشخصات گیاه شناسی …………………………………………….. ۲
گل ………………………………………………………….. ۲
ساقه ………………………………………………………… ۲
ریشه ………………………………………………………… ۳
تاثیر طول مدت روشنایی …………………………………………… ۴
طبقه بندی پیازها ……………………………………………….. ۵
طبقه بندی بر اساس رنگ ………………………………………… ۷
طبقه بندی بر اساس شکل …………………………………………. ۷
نوع خاک و ساختمان خاک ………………………………………… ۷
اسیدیته خاک ………………………………………………….. ۸
کود …………………………………………………………. ۱۰
تکثیر و کاشت …………………………………………………… ۱۱
کشت مستقیم بذر در محل اصلی ……………………………………… ۱۳
کشت مخلوط ……………………………………………………. ۱۴
جدول نتیجه آزمایشهای تمپسن وسمیت ……………………………….. ۱۶
وجین وسله شکنی ………………………………………………… ۱۷
آبیاری ………………………………………………………… ۱۸
تنک کردن ……………………………………………………… ۱۸
مبارزه با علفهای هرز مزارع پیاز ………………………………….. ۱۹
جدول مبارزه شیمیایی با علف های هرز در مزارع پیاز…………………… ۲۰
خوابانیدن برگ پیاز …………………………………………….. ۲۱
خشک کردن …………………………………………………….. ۲۳
انبار کردن پیاز در زمستان ………………………………………… ۲۴
اهمیت غذایی ……………………………………………………. ۲۶
آفات ………………………………………………………….. ۲۷
زیست شناسی ……………………………………………………. ۲۸
کنترل شیمیایی ………………………………………………….. ۲۸
کنترل بیولوژیک ………………………………………………… ۲۹
طرز خسارت ……………………………………………………. ۲۹
بیماریهای پیاز ………………………………………………….. ۳۰
نشانه های بیماری ……………………………………………….. ۳۱
عامل بیماری ……………………………………………………. ۳۱
چرخه بیماری …………………………………………………… ۳۲
مبارزه شیمیایی …………………………………………………. ۳۳
فرمت فایل: word
تعداد صفحات: 36
مطالب مرتبط