این پروپوزال در مورد ارتباط آمادگی جسمانی با ترکیب بدنی، کیفیت زندگی و اضطراب (رشته تربیت بدنی) می باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی
مقدمه:
در اغلب کشورهای جهان، نوجوانان بخش قابل توجهی از ساختار جمعیتی را تشکیل می دهند(104). نوجوانی، مرحله ی حساس در زندگی است که در آن پایه و اساس سبک زندگی آینده شکل می گیرد. به اعتقاد صاحب نظران، دوره ی نوجوانی را باید یک مرحله بسیار مهم از زندگی تلقّی کرد. زیرا نوجوانی دوره ای است که با ویژگی هایی چون تغییرات سریع جسمی و روان شناختی، جستجوی هویّت، هراس و بحران و آرمان گرایی مشخص می شود.
از این منظر، نوجوانی از سایر دوران های زندگی متمایز است. از طرفی، یکی از نیازها و توجهات افراطی نوجوان در این دوره، دقیق شدن در ترکیب بدنی، تناسب اندام و سایر خصوصیات جسمی و روانی خود است که به ویژه در سال های اولیه ی نوجوانی از اهمیت فراوانی برخوردار است.
از طرفی، چنین به نظر می رسد که کسب آمادگی جسمانی به عنوان یکی از فعالیت های اساسی در دوران نوجوانی، به جهت برخورداری از ترکیب بدنی مطلوب و سازگاری بهتر با زندگی و محیط اجتماعی، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. چنانچه نوجوانان از نظر وضعیت جسمانی و ترکیب بدنی، شرایط مساعدی نداشته باشند، معمولاً مضطرب، بدبین و منزوی شده و از تعادل روانی مناسبی برخوردار نخواهند بود(80).
در همین راستا، تحقیقات بسیاری نشان داده است که آمادگی جسمانی علاوه براینکه ابزار ارزشمندی برای سلامتی جسمانی است، رابطه ی نزدیکی با سلامتی روانی و پیشگیری از بروز ناهنجاری های روانی دارد. ورزش از اضطراب می کاهد، اعتماد به نفس را افزایش می دهد و خودپنداره ی مثبت را تقویت می کند(31). اگر انجام ورزش و کسب سطوح بالای قابلیت های جسمانی، نشان دهنده ی سلامت، توانمندی و کیفیت زندگی بالاتر است، کاهش تحرک بدنی و پایین بودن سطح آمادگی جسمانی، بیانگر یک شیوه ی نامناسب در زندگی می باشد.
رسالت اصلی ورزش و تربیت بدنی در جامعه نیز؛ سلامت جسمی و روانی آحاد جامعه می باشد(28). از این لحاظ، بحث مربوط به آمادگی جسمانی نوجوانان همیشه مورد توجه بسیاری از متخصصان، مربیان و محققان علوم ورزشی قرار داشته است. شواهد علمی بسیاری وجود دارد که بر نیاز اساسی اقشار مختلف جامعه به ویژه نوجوانان به ورزش و زندگی فعّال تأکید دارد. فعالیت بدنی منظم؛ می تواند بخشی از رسالت حفظ حیات زیستی انسان را برعهده بگیرد و یکی از راه های تأمین تندرستی و افزایش کیفیت زندگی است.
به طور کلی، اهمیت تربیت بدنی و آمادگی جسمانی برای آحاد جامعه بدان حد است که تشکیلات آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل(یونسکو ) به سال ۱۹۷۸ در ماده ی یک منشور خود، جایگاه آن را به عنوان یکی از اصول «حقوق اساسی بشر » به رسمیت شناخته است.
بنابراین، تمام افراد جامعه به ویژه قشر نوجوان به منظور ارتقاء سلامت جسمی و روانی و نیز سطح مطلوب کیفیت زندگی خود نیازمند کسب و حفظ آمادگی جسمانی هستند. آمادگی جسمانی مطلوب از این جهت مهم است که تغییرات مثبت و منفی آن می تواند بر سایر ابعاد زندگی مانند تحصیل و شغل افراد اثر بگذارد.
فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جامعه، نمونه ی آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 26
مطالب مرتبط