این پاورپوینت به بررسی بایدها و نبایدهای روابط جنسی در دوران اپیدمی کووید-19 پرداخته و نکاتی درباره پیشگیری از انتقال ویروس، رعایت بهداشت و محدودیت های لازم برای حفظ سلامت در روابط زناشویی طی این دوره ارائه می دهد.
مقدمه
ویروس COVID-19، که از خانواده کروناویروس ها است و از طریق جهش به انسان منتقل شده، با علائمی همچون تب، لرز، گلودرد، سردرد، سرفه های خشک و تنگی نفس بروز می کند. در برخی موارد، این ویروس می تواند منجر به مشکلات شدید تنفسی و علائم غیرمعمول گوارشی و عصبی شود. دوره نهفتگی آن بین ۲ تا ۱۴ روز است و انتقال ویروس عمدتاً از طریق ترشحات تنفسی صورت می گیرد، در حالی که احتمال انتقال از سطوح کمتر است. افراد بدون علامت نیز می توانند ناقل باشند و استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای جلوگیری از انتشار ویروس ضروری است.
تماس نزدیک
تماس بیمارستانی با بیمار, شامل ارائه مستقیم خدمت بالینی کادر بیمارستانی به بیمار محتمل
تماس با عضو دیگری از تیم درمانی که خود مبتلا به کووید- 19 شده باشد.
فردی از افراد خانواده از بیمار مشکوک/محتمل/قطعی کووید- 19 مراقبت مستقیم نموده است.
همکار بودن یا همکلاس بودن با فرد مبتلا به کووید- 19 یا هر تماس شغلی با بیمار مبتلا به کووید- 19 درفضای بسته ی مشترک (تماس بیش از 15 دقیقه در فاصله کمتر از 2 متر).
همسفر بودن با فرد مبتلا به کووید- 19 در یک وسیله نقلیه مشترک.
دسته بندی افراد
موارد مشکوک
موارد محتمل
موارد قطعی
راههای انتقال ویروس
انتقال از طریق تماس نزدیک با فرد مبتلا
ویروس در ترشحات تنفسی فرد مبتلا وجود دارد
ویروس در مخاط و آب دهان فرد مبتلا وجود دارد
ویروس از طریق دست زدن به سطوح آلوده قابل انتقال است
ویروس در مدفوع فرد آلوده وجود دارد حتی پس از بهبودی
ویروس در ترشحات مایع منی مردان گزارش شده، هنوز گزارشی از وجود ویروس در سیستم تناسلی زنان نداریم
رابطه جنسی در زمان شیوع کووید 19
روابط زوجین در خانه صرفا منوط به رابطه جنسی نیست، سایر مناسبات خانوادگی در جریان است
رابطه جنسی در صورتیکه موارد ایمنی و شرایط رعایت گردد، موجب ارتقا صمیمیت همسران نیز می گردد.
ملاحظات کووید 19 در روابط جنسی و زناشویی:
قبل و بعد از رابطه جنسی دستها را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شستشو داده و از تماس دستهای شسته نشده با چشم و بینی و دهان اجتناب شود.
ویروس روی صورت افراد ناقل و مبتلا وجود دارد بنابراین در حین رابطه زناشویی می بایست از تماس مستقیم صورت زوجین و تماس دهان با دهان اجتناب شود.
شواهد زیادی در مورد وجود ویروس کرونا در مایع منی مردان و ترشحات دستگاه تناسلی زنان بهبود یافته وجود ندارد .
هنوز مشخص نیست که ویروس با قابلیت انتقال در فرد ناقل و در دوره کمون در ترشحات غیر تنفسی از قبیل خون، ادرار، ترشحات واژینال ، مایع منی و شیر مادر وجود دارد یا خیر و تحقیقات دراین زمینه ادامه دارد.
راه اصلی انتقال ویروس قطره های تنفسی و بزاق است بنابراین در رابطه زناشویی بهتر است زوج درموقعیت هایی باشند که ارتباط دهانی برقرار نشود و مقاربت به صورت واژینال باشد
ویروس در مدفوع افراد مبتلا دیده شده است . بنابراین یکی از راههای احتمالی انتقال می تواند راه مدفوعی- دهانی باشد که می بایست احتیاط لازم را در مورد بهداشت دستها در این خصو ص رعایت کرد .
شواهد تا به امروز نشان میدهد که داروهای ضد ویروسی که برای جلوگیری از ابتلا به عفونت HIV درافراد دارای تماس مشکوک یا در مبتلایان به ان استفاده میشود ، نمی تواند از ابتلا به کووید ۱۹ جلوگیری کند .
افرادی که به هر دلیلی از داروهایی استفاده می کنندبرای درمان عفونت کووید ۱۹ استفاده می شو د مثل کلرو کین نسبت به ابتلا به کووید ۱۹ ایمن نیستند.
تا به امروز هیچ واکسن یا داروی ضد ویروسی برای جلوگیری یا درمان قطعی کووید ۱۹ وجود ندارد ،همچنان محققین در حال بررسی و تحقیق در مورد داروها و واکسن ها هستند .
در افرادی که از نظر جنسی فعال هستند می بایست از رفتارهای پر خطر جنسی اجتناب شود و زوجین نسبت به مسائل اخلاقی و روابط زناشویی در چارچوب خانواده پایبند باشند ، و از تعدد شرکای جنسی و داشتن رابطه جنسی با افرادی که آشنایی ندارند اجتناب نمایند .
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 20
مطالب مرتبط