پاورپوینت اقتصاد رفتاری و کابرد آن
بخشی از متن:
اقتصاد رفتاری (Behavioral Economics) یکی از شاخههای نوظهور و جذاب علم اقتصاد است که به بررسی تاثیر عوامل روانشناختی، اجتماعی و هیجانی بر رفتار و تصمیمگیری افراد و گروهها در موقعیتهای اقتصادی متفاوت میپردازد.
این اقتصاد را میتوان به عنوان ترکیبی از علم اقتصاد و روانشناسی تعریف کرد. این شاخه از اقتصاد با فرضیات اقتصاد سنتی متفاوت است. در این شاخه افراد را به عنوان شخصیتی منطقی، خردمند و خوددار در نظر میگیرند.
با این حال، تحقیقات گسترده در حوزه روانشناسی و اقتصاد نشان داده است که تصمیم گیریهای افراد اغلب با منطق و عقلانیت مطابقت ندارد.
افراد برای آموزش و کسب دانش در خصوص مبحث اقتصاد رفتاری از روشهای مختلفی مانند مشاهده دورههای آموزشی، مطالعه کتابهای مرتبط و … استفاده میکنند.
تاریخچه اقتصاد رفتاری
برخی از اقتصاددانان برجسته مانند آدام اسمیت، جان مینارد کینز، ویلفردو پارتو و جان فون نویمان به بررسی مفاهیم و مسائل در خصوص اقتصاد کلان و خرد پرداختهاند.
اقتصاد رفتاری به عنوان یک شاخه مستقل از اقتصاد در دهههای پنجاه و شصت قرن بیستم میلادی شکل گرفت. برخی از پیشگامان این شاخه مانند هربرت سایمون، موریس آلتمن، جورج کاتونا و جیمز مارچ از دانش روانشناسی برای توضیح رفتار اقتصادی افراد استفاده کردند.
فهرست مطالب:
تعریف اقتصاد رفتاری
تاریخچه اقتصاد رفتاری
روششناسی اقتصاد رفتاری
بازیهای رفتاری، ترجیحات فردی و اجتماعی و رفتار عقلایی
مضامین اقتصاد رفتاری
نمونههای شدنی اقتصاد رفتاری
تعامل بین علم اقتصاد و روان شناسی
آدام اسمیت کیست؟
استفاده از روابط ریاضی در نمونه سازی های اقتصادی
پدیده خود برتربینی
ادواردز آموس تورسکی و دانیل کانمن
نظریه دورنما
ارزش گذاری اقتصاد رفتاری
موضوعات اقتصاد رفتاری
مالیه رفتاری
مالیه رفتاری کمی
انتقاد گرایی
نظریه بازی رفتاری
نقدهایی بر اقتصاد رفتاری
ارزش گذاری اقتصاد رفتاری
استدلال اقتصادی در حیوانات غیر انسانی
افراد تأثیر گذار در اقتصاد رفتاری
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 35
مطالب مرتبط