پاورپوینت آمادگی الکترونیک E-Readiness

پاورپوینت آمادگی الکترونیک E-Readiness

پاورپوینت آمادگی الکترونیک E-Readiness
مقدمه
امروزه فناوری اطلاعات به عنوان محور تشکیل دهنده جوامع اطلاعاتی، مورد توجه اکثر کشورهای جهان قرار گرفته‌ است به  گونه ای که از جایگاه خاصی در برنامه توسعه آنها برخوردار است. مطالعه چکونگی به کارگیری این فناوری در کلیه زمینه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جوامع حائز اهمیت است. در این راستا، ارزیابی آمادگی الکترونیکی جوامع و سازمانها برای استفاده موثر از این فناوری، مقدمه برنامه ریزی و هدایت بهینه به منظور نیل به اهداف آن سازمان است.

فناوری اطلاعات و ارتباطات فرصت های بی نظیری را برای جوامع بوجود آورده است. با وجود توسعه روزافزون این فناوری یکی از دغدغه های کلیدی در سطح
بین المللی وجود شکاف دیجیتالی بین کشورها و ملت های مختلف برای بهره گیری از این فناوری است. نیازمندی های برقراری ارتباط در سطح جهانی زمینه ای را فراهم نموده است که در آن باید تمامی کشورها به این ابزار مجهز گردند. معضلات ناشی از شکاف دیجیتالی در سطح جهانی، موسسات علمی و تحقیقاتی را برآن داشته است تا با ارائه مجموعه ای از ابزارهای ارزیابی و سنجش آمادگی الکترونیکی به بررسی وضعیت شکاف دیجیتالی در جوامع مختلف بپردازد به نحوی که از این طریق بتوان وضعیت کشورها و جوامع مختلف را سنجیده و برای رفع شکاف های موجود  برنامه ریزی نمود.

مفهوم آمادگی الکترونیکی
منظور از آمادگی الکترونیکی توانایی پذیرش، استفاده و بکارگیری فناوری اطلاعات و کاربردهای مرتبط با آن در جوامع می باشد. عوامل متعددی بر چگونگی استفاده از فناوری اطلاعات و سطح آمادگی الکترونیکی جوامع تاثیر گذار است .

در یک جامعه هرچه دسترسی دولت  به فناوری اطلاعات بیشتر باشد آن جامعه برای الکترونیک شدن موفق تر خواهد بود.
یک جامعه آماده از لحاظ الکترونیکی ، جامعه ای است که:

دارای سرعت بالای دسترسی به شبکه در یک بازار رقابتی باشد

– دارای دسترسی و استفاده پایدار از فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس ، ادارات دولتی ، بنگاه های اقتصادی ، خانه ها و مراکز بهداشتی است .
در چنین جامعه‌ای امنیت و حریم خصوصی افراد هنگام بهره‌گیری از روش‌های الکترونیکی تامین شده و سیاست‌های دولتی از کاربری و اتصال به شبکه‌های کامپیوتری حمایت می‌کنند.

براساس این تعریف میزان نفوذ فناوری اطلاعات و ارتباطات درخانه‌ها، بنگاه‌های اقتصادی، مراکز بهداشتی و درمانی و ادارات دولتی مبنای ارزیابی آمادگی الکترونیکی یک جامعه قرار می‌گیرد.

ابعاد آمادگی الکترونیکی
– آمادگی بنگاههای اقتصادی
– آمادگی شهروندان
– آمادگی زیرساختار
– آمادگی دولت

اهداف آمادگی الکترونیکی
اهداف مشخصی برای نیل به آمادگی الکترونیکی یک کشور وجود دارد . این اهداف با سه مولفه اصلی آمادگی الکترونیکی شامل

1. افراد
2. بنگاه های اقتصادی
3. دولت

مرتبط بوده و در دو دسته اهداف
1. اجتماعی
2. اقتصادی
طبقه بندی می شوند.

فرایند آمادگی الکترونیکی
– تبیین اهداف ملی یا سازمانی درارتباط با منسجم سازی فناوری اطلاعات وارتباطات
– انتخاب ابزارمناسب برای ارزیابی آمادگی الکترونیکی
– اجرای ارزیابی آمادگی الکترونیکی
– تدوین یک برنامه عملی که کشور یا سازمان را به سمت اهداف خود سوق می دهد.
– پیاده سازی برنامه


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 70

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط