این تحقیق در مورد نورپردازی فضاها می باشد و نقش و شرایط نورپردازی در قسمت های مختلف یک خانه مسکونی ، مجتمع، مهمان خانه و … را بررسی می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های معماری ، طراحی ، هنر و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
ایجاد کاربری 24 ساعته، چند گانگی فعالیتها و پیچیدگی فضاهایی که ممکن است همزمان چندین نقش را داشته باشند در طراحی مجتمع ها تمهیداتی را میطلبد که یکی از مهمترین آنها نورپردازی است. در تلاقی معماری و طراحی داخلی، نورپردازی جایگاه ویژهای دارد که گسترهی وسیعی از نیازها را پوشش میدهد. این نور است که به میهمانان خوشامد میگوید و به آنها احساس آرامش میدهد، گاهی نمودار تصاویر است، گاهی مشخص کنندهی موقعیتها، گاهی هم حریمها را از هم تفکیک میکند و اختلاف کاربریها را مشخص میکند.
ضمن آنکه به میهمانان کمک میکند تا در فضایی ناشناخته سیر کنند و به کشف و شهود بپردازند. هر بخش از فضای یک مهمان خانه یا مجتمع ، ویژگی منحصر به فردی دارد که با توجه به آن میبایست نورپردازی خاصی صورت گیرد تا معرف آن مشخصه باشد. در ادامه به تعریف این بخشها و چگونگی طراحی آنها با نور میپردازیم.
هال ورودی: تنظیم چشمانداز
هال ورودی جایی است که میهمانها در آن جا ثبت هویت میشوند و در عین حال مجتمع هم برای آنها ثبت هویت میشود! تصوری که شخص از بیرون ساختمان به دست آورده، در بدو گذر از درهای ورودی در این نقطه تقویت یا دگرگون میشود. این محل باید برای همهی مهمانان بالقوه و بالفعل جذاب و پذیرا باشد. باید گرم، راحت، صمیمی و در برگیرنده باشد. چگونگی ادراک فضای داخلی وابستگی زیادی به مقطع زمانی دارد.
نورپردازی مناسب در فضایی ثابت چنان تنظیم میشود که این فضا برای مسافری که صبح هنگام مجتمع را به مقصد فرودگاه ترک میکند و تازه واردی که نیمهشب وارد میشود، به یک اندازه خوشایند باشد. صبح هنگام باید همه چیز پرانرژی و تازه به نظر آید؛ اما هنگام شب، پس از یک روز فعال، محیطی راحت و مطلوب است که در عین حال خوابآور نباشد. برای این فضا مناسب است که در زمینهای از نور محیطی، نورهای متمرکز نقطهای طراحی شود که در عین ایجاد یک بافت بصری در جهتیابی به میهمانان کمک کند.
با کمک نورپردازی دید را به سمت اشیاء مورد نظر و بخشهای طراحی شده هدایت میکنیم. چشم، ناخودآگاه به سمتی توجه میکند که نورانیتر است و در آن ناحیه معطوف به لبهها و کنجها میشود پس بیشتر تاکید را میتوان بر طراحی نورهای خطی و مشخص کننده لبهها گذاشت. در زمینهای از نورهای محیطی میتوان قسمت پذیرش را با شدت نور متفاوت یا رنگ متفاوت چنان طراحی کرد که در فضای هال ورودی بیشترین نظر را جلب کند.
فهرست مطالب
مقدمه
هال ورودی: تنظیم چشمانداز
پذیرش
راهروها: نور راهنمای گذر
رستوران و نوشگاه
اتاقها
حمام: آبتنی در نور
سالنهای جشن و اتاقهای چند منظوره: نورهای رویایی
اتاقهای ملاقات: ایستگاههایی تجاری
امکانات رفاهی و ورزشی
نمای بیرونی: تبلیغ شهری
پارکینگ
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 18
مطالب مرتبط