تحقیق کامل در مورد دوپینگ دانلود مقاله دوپینگ دانلود مقاله دوپینگ در ورزش مقاله دوپینگ در ورزش مقاله دوپینگ pdf مقاله دوپینگ ژنی مقاله درباره دوپینگ مقاله در مورد دوپینگ مقالات دوپینگ تحقیق در مورد دوپینگ در ورزش تحقیق راجع به دوپینگ تحقیق درباره مبارزه با دوپینگ تحقیق در مورد دوپینگ ورزشکاران تحقیق درباره دوپینگ در ورزش تحقیق درباره دوپینگ در ورزش
کلمه دوپینگ از واژه بین المللیDope گرفته شده است که هم به عنوان فعل و هم به عنوان اسم به کار می رود . فرهنگ آکسفورد این کلمه را به واژه هلندیDoopنسبت می دهد که به معنی « آیین غسل تهیدستی » می باشد . شباهت این دو واژه به علت آنست که کسانی دوپینگ می کنند که با این کار می خواهند کاستی ها و عیوب خود را بپوشانند .
بعضی معتقدند که مصرف مواد ویژه برای کسب برتری در یک مسابقه ورزشی به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی گردد، یعنی زمانی که ورزشکارهای یونانی دسته ای از قارچ ها را به عنوان منبعی غنی از پروتئین مصرف می کرده اند. عده ای دیگر بر آنند که این واژه از آفریقای جنوب شرقی منشأ گرفته است، جائی که فرقه ای در آنجا نوعی نوشیدنی محلی را که به اصطلاح دوپ نامیده می شد ، در رقص های مذهبی خود به عنوان محرک استفاده می کردند . بعدها این کلمه تحت عنوانdopeبه نوشابه ای الکلیBrandy اطلاق شد که از پوست نوعی انگور در افریقای جنوبی تهیه می شود . در نوشته های دانشمندان یونانی نظیر جالینوس و فیلوستراتوس نظریه هایی در خصوص رعایت اصول اخلاقی توسط رقابت کننده های بازی های المپیک باستانی به چشم می خورد . در همان زمان گلادیاتورهای رومی را مجبور به خوردن داروهای خاصی میکرده اند ، تا اینکه نبرد بین آنان سنگین تر و خونین تر ادامه یابد و تماشاگرها را بیشتر ارضاء نماید. در قرن ۱۹ ، ورزشکارهای فرانسوی مخلوطی از برگهای کوکا و شراب را به نام وین ماریام می خوردند که معتقد بودند احساس خستگی و گرسنگی حاصل از تمرین های درازمدت را کاهش می دهد .
لغت دو پینگ کمتر از ۱۰۰ سال است که در بین ورزشکاران مرسوم شده است. اما در سال ۱۸۶۵ میلادی گزارش هائی از شناگرهای کانال ها در آمستردام هلند مبنی بر استفاده مواد نیروزا وجود دارد. همچنین گزارش هایی مربوط به مصرف مواد کمکی توسط شرکت کنندگان مسابقه ۶ روزه دوچرخه سواری هلند در سال ۱۸۶۹ میلادی وجود دارد . نخستین مورد مرگ ناشی از دوپینگ ، در سال ۱۸۸۶ در یک مسابقه محلی دوچرخه سواری مشاهده شد که دلیل آن مصرف مواد کمکی بیش از حد ماده شیمیایی تری متیل گزارش گردید. هم زمان با آن رویدادها ، مواردی از پارادوپینگ دیده شده است ، که عبارتست از : خوراندن یک دارو به حریف توسط یک ورزشکار جهت کاستن کارآیی ورزش وی .
دوپینگ برای اولین بار در سال ۱۹۱۰ به طور رسمی جنبه آزمایشی و قانونی پیدا کرد . در آن زمان ، طی آزمایش هائی ، وجود دسته ای از مواد شیمیایی با ساختمان آلکالوئیدی در بزاق یک اسب مسابقه ای ثابت شد.
ورزشکاران همیشه در تکاپوی یافتن راهی هستند که موجب برتری ایشان در رقابتهای ورزشی شود. در این میان فرآوردهها و مکملهای غذایی و دارویی بیشتر جلب توجه میکند. اما مشکل وقتی خود را نمایان میکند که بخواهیم دنبال چنین معجونی در بازار بگردیم؛ بازاری که انباشته از فرآوردههاییست که اکثریت قریب به اتفاق آنها فاقد اثراتی هستند که تبلیغات آن در و دیوار داروخانهها و فروشگاههای ورزشی را پوشانده است. پوسترهایی که قهرمانان بدنسازی که گویا پوست بدنشان در مقابل حجم عضلات کش آمده و رگهای سطح بدنشان مانند طنابهای ضخیم عضلات را محکم در بر گرفته است، در حالی نشان میدهد که با اشاره، داروی موردنظر را نشان میدهند تو گویی این بدن تنومند نتیجه مصرف این ماده بوده است. بعضی ورزشکاران جویای نام و بیاطلاع نیز بیاختیار در نتیجه این تبلیغات به مصرف این مواد که اکثراً گرانقیمت نیز میباشند روی میآورند. موادی که بعضی انواع آنها نه تنها فرد را گریبانگیر عوارض جانبی ترکیبات خود میکند بلکه سطح عملکرد فعلی فرد را کاهش میدهد. کمی دقت در ترکیب بعضی از این فرآوردهها نشاندهنده طبع متضاد مواد موجود در آن نیز میباشد. حال با توجه به این نکات این سوال پیش میآید که در مواجهه با این حجم تبلیغات دنبال چه مادهای باشیم و کدام فرآورده نیروزا دارای ارزش تقویتکننده بهتر و عارضه کمتر میباشد و در ضمن از نظر قوانین دوپینگ نیز مشکلزا نباشند.
–
تعریف دوپینگ :
طبق تعریف کمیسیون پزشکی کمیته بین المللی المپیک دوپینگ عبارتست از تجویز یا مصرف یک ماده خارجی-یا ماده درون زای بدن،با مقادیر غیر عادی و یا راه استعمال غیر طبیعی توسط شخص سالم با هدف افزایش کارآیی ورزشی.
دوپینگ به معنای استفاده از مواد متعلق به گروه داروهای ممنوع،محدود شده و یا استفاده از روشهای گوناگون غیرمجازی میباشد.به قول خوان آنتونیو سامارانش رئیس کمیته بین المللی المپیک،دوپینگ نوعی تقلب است که از جنبه های مختلف منجر به انحطاط و مرگ میشود:
مرگ فیزیولوژیک چرا که دستکاری غیرقانونی در فرایند طبیعی باعث تغییرات شدید و گاهاً برگشت ناپذیری در بدن میشود.
مرگ جسمی نظیر برخی موارد اسف بار مرگ ورزشکارانی که در سالهای اخیر مشاهده شده است.انحطاط روانی و شخصیتی ناشی از رضایت شخص به تقلب،نادیده انگاشتن توانایی ها و ظرفیت های شخصی و بزرگ کردن ناتوانی ها و معایب.و بالاخره انحطاط اخلاقی به واسطه تعدی فرد از قوانینی که تمام جامعه بشری پابند آن هستند.
از سوی دیگر در سالهای اخید پدیده ای بنام«پارا دوپینگ» نیز پا به عرصه وجود نهاده است که عبارتست از دادن دارو به یک ورزشکار توسط حریف جهت کاهش کارآیی وی و یا بدنام کردن ورزشکار .
دوپینگ در عصر جدید:در سالهای اخیر همگام با پیشرفت دانش پزشکی و داروسازی در کنار استفاده صحیحی از کشفیات روزافزون این علوم،متاسفانه عده ای با افراد سودجویانه استفاده نابجا از داروها را در جامعه اشاعه میدهند.یکی از عرصه های این سودجویی کاربرد غیر از داروها در ورزش و ترویج آن بوده است که اهداف اقتصادی،اجتماعی و حتی سیاسی در ورای این موارد استفاده نابجا وجود دارد.موارد فراوان خلع مدال،عوارض زیانبار گسترده جسمی و روحی گزارش شده از ورزشکاران و بالاخره موارد مرگ و میر قابل توجه ناشی از ارتکاب دوپینگ،حاکی از گسترش تکان دهنده این ضد ارزش در صحنه ورزش میباشد.در سال۱۹۸۱ یک بررسی در بین دانش آموزان ورزشکار آمریکایی نشان داد که ۸۰ درصد افراد تحت مطالعه حداقل یک مورد سابقه استفاده از الکل،۲۰ درصد از آنها سابقه مصرف ماری جوانا و ۲ درصد از این افراد تجربه مصرف استروئیدهای آنابولیزان را داشته اند.در یک بررسی دیگر بر روی رشته های دیگر ورزشی کمترین میزان کاربرد داروها در رشته هاکی روی چمن و بیشترین میزان کاربرد در رشته های وزنه برداری و دومیدانی ثبت شده است.در حال حاضر تمامی سازمانهای اجرایی ورزش و در راس آنها کمیسیون پزشکی کمیته بین المللی المپیک که از سال ۱۹۷۶ فعالیت رسمی خود را شروع کرده مسئولیت مبارزه با دوپینگ را در سراسر جهان برعهده دارند.این سازمانها تدوین و انتشار فهرست هایی همراه با تجدید نظر مداوم را در برنامه کار خود قرار داده اند و به انتشار این فهرستها همراه با انتشارات آموزشی دیگر و نیز انجام آزمایشات دارویی روی نمونه های گرفته شده از ورزشکاران نسبت به ریشه کنی دوپینگ اقدام مینمایند.
–
فهرست
تعریف دوپینگ : ۳
تاریخچه دوپینگ… ۶
رخدادهای مهم در تاریخ دوپینگ: ۷
کاربرد غیر مجاز داروها در جوانان: ۹
انواع دوپینگ… ۱۰
دوپینگ خونی: ۱۰
تست دوپینگ تاریخچه دوپینگ… ۱۱
شناخت انواع داروهای دوپینگ : ۱۲
داروهای محرک سیستم اعصاب مرکزی: ۱۲
داروهای مدر: ۱۴
استروئیدهای آنابولیزان: ۱۵
دلایل منع دوپینگ : ۱۸
دلایل فیزیکی: ۱۸
دلایل اخلاقی: ۱۸
دلایل قانونی: ۱۸
مرگ و دوپینگ… ۱۹
قوانین جاری در رابطه با دوپینگ : ۱۹
دوپینگ آگاهانه. ۲۰
دوپینگ غیر آگاهانه. ۲۰
روش انتخاب ورزشکاران برای آزمایش دوپینگ: ۲۰
نمونه گیری برای آزمایش دوپینگ: ۲۱
نقش پروتئین ها در رژیم غذایی ورزشکاران. ۲۱
یادآوری ویژگیهای فیزیکی– شیمیایی پروتئین ها ۲۱
متابولیسم اسیدهای آمینه. ۲۲
مقدار مورد نیاز پروتئین برای یک ورزشکار. ۲۳
منابع غذایی پروتئین ها ۲۳
ویژگیهای خاص بعضی از گوشت های قرمز. ۲۴
جایگزینی مواد غذایی پروتئینی.. ۳۰
جایگزین های مواد غذایی لبنی: ۳۱
ارزش مقایسه ای پروتئین های حیوانی و گیاهی: ۳۲
نسبت پروتئین های حیوانی به گیاهی: ۳۲
نقش پروتئین ها در کار عضلانی.. ۳۳
ارزش کربوهیدرات ها در تغذیه ورزشکاران. ۳۳
منابع غنی از نشاسته: ۳۴
رشته ها و ماکارونی ها: ۳۶
منابع اصلی ساکارز. ۳۷
فیزیولوژی کربوهیدرات ها در عملیات ورزشی.. ۴۰
مقادیرکربوهیدرات ها در رژیم غذایی: ۴۰
جیره کربوهیدرات ها در شب قبل از مسابقات: ۴۱
تغذیه ورزشکاران و تأمین انرژی.. ۴۲
انرژی.. ۴۳
متابولیسم پایه. ۴۴
عوامل مؤثر بر متابولیسم پایه عبارتند از: ۴۴
حفظ حرارت بدن. ۴۴
رشد. ۴۵
عمل محرک ویژه غذا ۴۵
کار و فعالیت.. ۴۶
دو میدانی : ۴۶
دوچرخه سواری : ۴۷
نقش ویتامین های آنتی اکسیدانی در ورزش… ۵۱
ورزش و تخریب اکسیداتیو. ۵۲
توصیه های مهم: ۵۵
مصرف قرص های ویتامینی در ورزشکاران. ۵۶
ویتامین چیست؟. ۵۶
چه کسانی به مکمل های ویتامینی نیاز دارند؟. ۵۸
انتخاب مکمل ها ۶۰
خطرات.. ۶۲
عفونت:. ۶۳
عوارض… ۶۵
نمونه گیری برای آزمایش دوپینگ… ۶۷
دوپینگ با چای وقهوه و کوکاکولا. ۶۷
منابع: ۶۹
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 73
مطالب مرتبط