دانلود تحقیق و مقالات رشته عمران و معماری با عنوان دانلود مقاله معماری استادیوم های فوتبال در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۵۰ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.
نور
الف ـ نور مناسب جهت فضای بازی : برای تأمین نور زمین مسابقه فوتبال و پیست دو و میدانی از نورافکن های قوی در استادیوم تعبیه می گردد استفاده می شود . این نورافکن ها باید در مکانی تعبیه گردند که میزان نور در تمام نقاط زمین به صورت یکسان باشد وهمچنین ارتفاع آن به اندازه ای باشد که برای بازیکنان ایجاد خیرگی ننماید . ( سعی شود در ارتفاع بالا باشد ) بدین منظور معمولاً در چهار جهت استادیوم،برج هایی جهت استقرار نورافکن ها ساخته می شود .تعداد چراغ های هر برج به ارتفاع آنها از مرکز زمین و همچنین قدرت آنها بستگی خواهد داشت . نوری که توسط نورافکن های فوق به زمین مسابقه تابانده می شود ، علاوه بر تأمین نور لازم جهت انجام مسابقه باید به اندازه ای باشد که انجام فیلمبرداری از مسابقه به سهولت ممکن گردد .
در صورتی که نتوان از سطوح وسیع جهت نصب چراغ های نورافکن استفاده کرد می توان به جای ۴ برج از ۶ یا ۸ برج کوچکتر در پیرامون استادیوم بهره گرفت .
ب ـ نور افکن در سایر فضاها : علاوه بر تأمین نور زمین مسابقه باید
کلیه فضاهای داخلی راهروها ، اتاقها و … دارای نور مناسب باشند که در این نور توسط چراغ های معمولی و یا فلورسنت تعبیه شده در سقف فضاها تأمین می گردد .
صدا
در استادیوم های فوتبال همواره بلندگوهایی در پیرامون زمین و در مجاورت سکوهای تماشاچیان تعبیه می گردد . فاصله بلندگوها باید به گونه ای باشد که صدای گوینده استادیوم ضمن اینکه به راحتی به کلیه تماشاچیان می رسد ، ایجاد تشدید ( دو صدایی ) نکند . همچنین بلندگوها باید در مکانی قرار گیرند که مانع دید تماشاچیان نسبت به زمین مسابقه نباشند و فاصله آنها از تماشاچیان به حدی نباشد که باعث آزردگی آن ها گردد . به علت اینکه استادیوم فوتبال فضایی باز است استفاده از تایل های آکوستیکی ضرورتی نخواهد داشت .
رسانه های همگانی
ورزش امروزه به یکی از پر طرفدارترین برنامه های رادیو تلویزیونی تبدیل شده است و صفحات زیادی از مطبوعات را هر روزه به خود اختصاص میدهد ، بنابراین توجه به رسانه های همگانی دراستادیوم ـ های ورزشی از ارزشی والا برخوردار است که ذیلاً به آن پرداخته می شود .
الف ـ جایگاه گزارشگران : مسابقات پر اهمیت ورزشی معمولاً مستقیماً توسط رادیو و تلویزیون برای علاقه مندانی که فرصت آمدن به ورزشگاه را ندارند گزارش می گردد.گزارشگران رادیو و تلویزیون باید دارای جایگاه مخصوصی باشند که ضمن تسلط مناسب بر زمین مسابقه ،بتوانند از فیلم های تهیه شده از مسابقه که مستقیماً در اختیارشان قرار می گیرد استفاده نمایند و برای بینندگان تلویزیونی و شنوندگان رادیویی گزارش دهند . جایگاه مخصوص گزارش مسابقه باید در مکانی مناسب از سکوهای تماشاچیان در نظر گرفته شود و امکانات لازم رادیو تلویزیونی در آن تعبیه گردد .
ب ـ جایگاه خبرنگاران : علاوه بر گزارشات رادیو تلویزیونی مطبوعات نیز به اخبار و گزارشات ورزشی توجه نشان می دهند و همواره تعداد نسبتاً زیادی خبرنگار در محل انجام مسابقات حضور دارند . بدین منظور جایگاه مخصوصی نیز برای خبرنگاران مطبوعات در استادیوم ها در نظر گرفته می شود .
جایگاه خبرنگاران نیز باید مانند جایگاه گزارشگران از سر و صدای معمول در استادیوم دور بوده تا بتوانند با تمرکز کامل به تهیه اخبار و گزارش و خبر از مسابقه بپردازند .
ج ـ تابلوی نمایش استادیوم : به منظور اعلام نتایج ، معرفی اسامی و دادن پیام های مختلف به تماشاگران تابلوی بزرگی بر فراز استادیوم تعبیه می گردد . تابلوی فوق که مجهز به سیستم های الکترونیکی است در محلی قرار می گیرد که بیشترین تعداد تماشاچیان بتوانند از آن استفاده کنند . تابلوهایی که اخیراً در استادیوم ها مورد استفاده قرار می گیرند ، علاوه بر موارد ذکر شده قادرند فیلم هایی را که از جریان مسابقه تهیه می شود به صورت مستقیم برای بینندگان داخل استادیوم نمایش دهند .
سرویس های تماشاچیان
سرویس دهی و خدمات رسانی به تماشاچیان با توجه به اینکه آنها ساعاتی از وقت خود را در استادیوم می گذرانند ، از اهمیت خاصی برخوردار است و بدین منظور فضاهایی مورد نیاز است که بطور خلاصه توضیح داده می شود .
الف ـ بوفه ها و فروش مواد غذایی : به علت اینکه تماشاچیان زمان نسبتاً زیادی از وقت خود را در استادیوم بسر می برند ، احتیاج به تهیه مواد غذایی ، نوشیدنی و …دارند . بدین منظور باید بوفه ـ هایی در استادیوم پیش بینی گردد .
بوفه ها باید پرانکندگی لازم را در استادیوم ، جهت دسترسی مناسب تمامی تماشاگران داشته و دارای فضای مناسب در کنار خود باشند تا از ایجاد سد معبر جلوگیری شود . معمولاً فضاهای زیر سکوهای فوقانی و در مجاورت راهروهای اصلی بهترین مکان برای قرارگیری بوفه ها می باشد تا تماشاگران بتوانند در هنگام ورود به استادیوم و قبل از استقرار در سکوها مواد مورد نیاز خود را تهیه کنند .
ب ـ آبخوری ها : آبخوری ها نیز که از اهمیت خاصی در جهت رفاه تماشاگران به عهده دارند به مانند بوفه ها باید در دسترس عموم باشند و تعداد آنها جوابگوی جمعیت باشد . رعایت مسائل بهداشتی ، پیش بینی شبکه فاضلاب و … از ضروریات آبخوری ها است .
ج ـ توالت ها : دستشویی ها و توالت ها باید به تمامی تماشاگران به سادگی سرویس دهد و در مکان هایی قرار گیرد که علاوه بر رعایت بهداشت
و آلوده نکردن محیط ، امکان تهویه مناسب آن وجود داشته باشد .
د ـ نمازخانه : به منظور امکان انجام فرایض دینی تماشاگران ، ضرورت دارد که چند فضا در بخش هایی از استادیوم جهت نمازخانه پیش بینی گردد .
ه ـ کمک های اولیه : به علت اینکه امکان وقوع حوادث برای تماشاچیان وجود دارد ، لذا باید کمک های اولیه برای آنها پیش بینی شود و فضاهایی برای این منظور در نظر گرفته شود .
سرویس های ورزشکاران
امکاناتی برای بازیکنان ، مربیان و داوران مسابقات در استادیوم ها مورد نیاز می باشد که مختصراً پیرامون آنها توضیح داده می شود .
الف ـ رختکن ورزشکاران : مجموعه فضاهایی که به آن عنوان رختکن ورزشکاران اطلاق می شود ، شامل چند فضا است که عبارتند از : تعویض لباسها ، دوش ، توالت ها ، استراحت بازیکنان .
فضای تعویض لباس جهت ورزشکاران قبل و بعد از مسابقه و یا تمرین مورد استفاده قرار می گیرد . در کنار این فضا باید گنجه ها و یا کمدهایی برای قرار دادن وسائل ورزشکاران وجود داشته باشد . دوش ها جهت استفاده ورزشکاران پس از مسابقه یا تمرین مورد استفاده قرا می گیرد و تعداد آنها باید جوابگوی یک تیم ورزشی باشد . همچنین فضایی نیز برای استراحت ورزشکاران بین دو نیمه مسابقه ویا پس از تمرین و جهت استماع راهنمایی مربیان تیم در نظر گرفته می شود . رختکن های ورزشکاران حداقل دو واحد برای استفاده تیم های فوتبال و چند واحد دیگر جهت تیم های ورزش دو و میدانی باید پیش بینی شود .
ب ـ اتاق مربیان : حداقل دو اتاق جهت مربیان باید به صورت مجزا در نظر گرفته شود که در آنها کلیه امکانات پیش بینی شده باشد .
ج ـ اتاق داوران : برای استقرار و استراحت داوران یک فضا با امکانات لازم مورد نیاز است .
د ـ بدن سازی : به منظور انجام تمرینات و پرورش جسم فضایی با امکانات کامل بدن سازی مورد نیاز است تا در اختیار تیم هایی که برای تمرین به استادیوم می آیند قرار گیرد .
ه ـ جایگاه بازیکنان ذخیره و مربیان : در کنار زمین دو جایگاه برای تیم های مسابقه دهنده پیش بینی می شود که بازیکنان ذخیره و مربیان آنها هنگام بازی در آن استقرار می یابند . جایگاه فوق باید سرپوشیده و ضمن داشتن فضای مناسب از زمین مسابقه بر آن اشراف کامل داشته باشد .
فضاهای خدماتی
الف – علاوه بر فضاهای سرویسی که در اختیار تماشاگران و ورزشکاران می باشد ، فضاهای دیگری نیز در استادیوم باید موجود باشد که وجود آنها ضروری است و از آنها به عنوان فضاهای خدماتی نام می ـ بریم . این فضاها عبارتند از : محل استقرار مدیریت استادیوم ، مسؤول برنامه ریزی استادیوم ، مسؤول انتظامات ، اطلاعات ،کمک های اولیه و فوریت های پزشکی ، تأسیسات برق ، موتورخانه و تأسیسات هواسازی ، انبار لوازم بهداشتی ، نگهبانی ، باجه های فروش بلیط ( خارج از استادیوم ) .
ب ـ سالن ورزش ها : تأسیساتی که در سالن ورزش مورد نیاز است عبارتند از : ۱) فضا جهت بازی و مسابقه ۲) سکوهای تماشاگران ۳) سرویس های مربوط به تماشاگران ۴) سرویس های مخصوص ورزشکاران ۵) فضاهای خدماتی ۶) فضاهای تربیتی جهت ورزشکاران در رشته های مختلف .
مواردی که در طراحی سالن های ورزشی باید رعایت گردند عبارتند از:
فرم
سالن های ورزشی می توانند با فرم های متفاوت و متنوعی اجرا گردند که بیشتر به گنجایش آنها و سیستم های سازه ای که جهت ساخت آن انتخاب می شود بستگی خواهد داشت . در یک سالن ورزشی باید امکان انجام مسابقه در رشته های مختلف ورزش های سالنی میسر باشد .
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 47
مطالب مرتبط