دانلود مقاله درباره هورمون ها

دانلود مقاله درباره هورمون ها

دانلود مقاله درباره هورمون ها

انواع هورمون‌ها
هورمونها از نظر ترکیب شیمیایی به سه دسته تقسیم می‌شوند :
هورمونهای پپتیدی : که می‌توانند پپتید ساده باشند یا گلیکوپپتید. یک هورمون پپتیدی ساده در بدن انسان مثل انسولین و هورمون گلیکوپپتیدی مثل FSH و LH
هورمون‌های استروئیدی : که از کلسترول منشا می‌گیرند مثل هورمون‌های جنسی (استروژن ، تستسترون)
هورمونهای آمینی : که فقط از یک اسیدآمینه یکروزین تشکیل یافته‌اند که شامل هورمونهای تیروییدی و هورمونهایی می‌باشند که از قسمت مرکزی غده فوق کلیوی ترشح می‌شوند و عبارتند از دوپامین ، آدرنالین و نورآدرنالین

نحوه حمل و انتقال هورمون در خون
آن دسته از هورمونهایی که در آب محلولند در خون حل شده و آزادانه در خون می‌گردند. مثلا هورمون انسولین که آزادانه در خون حل شده و انتقال می‌یابد. ولی هورمونهایی که در آب محلول نیستند، مثل هورمونهای تیروئیدی و استروئیدی به یکی از پروتئینهای خون باند شده و به کمک آن حمل می‌گردد. در کبد ، پروتئینی ساخته می‌شود به نام SBG (پروتئین باند شونده به هورمونهای جنسی) که این پروتئین به هورمونهای جنسی چسبیده و آنها را حمل می‌کند.
این عمل باعث می‌شود که این هورمونها از طریق کلیه دفع نگردند. زیرا جنس این هورمونهای استروئیدی بوده و فسفولیپیدهای غشای سلولهای کلیه حل شده و به نفرون ریخته شده و به نفرون ریخته شده و از طریق ادرار دفع می‌گردند. ولی وقتی که یک پروتئین به این هورمونها باند شود، دیگر قادر به عبور از غشای سلولهای کلیه نبوده و دفع نمی‌گردند. همچنین در اثر باند شدن پروتئین به این هورمونها ، هورمون اثر دراز مدتی می‌تواند دربدن داشته باشد. البته چسبندگی هورمون به پروتئین کریر خود یک ترکیب ناپایدار است و در مواقع لازم هورمون از پروتئین کریر جدا می‌شود.

نحوه تاثیر هورمونها
لازمه تاثیر هورمون به سلول هدف وجود گیرنده یا رسپتور در سلول هدف است. این گیرنده‌ها در سلول هدف می‌توانند غشایی باشند یا داخل سلولی. هورمونهایی که می‌توانند از غشا عبور کنند (هورمونهای تیروییدی و استروییدی) گیرنده‌شان در داخل سلول است ولی هورمونهای پپتیدی و هورمونهایی که از قسمت مرکزی غده فوق کلیوی ترشح می‌شوند، قادر به عبور از غشای سلول نیستند. در نتیجه گیرنده آنها در غشای سلول قرار دارد.

زمینه‌های قابل بحث در ترشح هورمون
ریتم‌های تنظیمی بیولوژیک
ریتم Ultradian
مثل ریتم تنظیمی هورمون GnRH ، که تنظیم ترشح این هورمون در فواصل زمانی کوتاه (چند دقیقه تا چند ساعت) انجام می‌گیرد و در حقیقت نبضهای ترشحی وجود دارد. یعنی تنظیم به نحوی است که هورمون دقایقی ترشح می‌گردد و چند ساعت ترشح نمی‌شد و … .

ریتم Circadian
یعنی تنظیم ترشح به صورت شبانه‌روزی است مثل هورمون رشد که نحوه تنظیم به این ترتیب است که ۷۰% هورمون رشد موقع شب و هنگام استراحت و ۳۰% آن موقع روز ترشح می‌گردد.

ریتم Infradian
مثل هورمونهای جنسی پرندگان که ریتم ترشحی به صورت سالانه است. در پرندگان با طولانی شدن طول روز مقدار هورمونهای جنسی بالا می‌رود و حیوان جفت‌یابی می‌کند و یا هورمون تیروکسین در انسان که میزان ترشحش در زمستان زیاد و در تابستان کم است.

عوامل موثر در تنظیم ترشح هورمون
سیستم کنترل فیدبکی (Feed back)
در این نوع تنظیم مخصوص کار هورمون بر روی ترشح هورمون اثر می‌گذارد. مثل هورمون انسولین و اثرش روی قند خون. انسولین قند خون را کم می‌کند. با کم شدن قند خون ترشح هورمون انسولین کاهش می‌یابد.

سیستم کنترلی فیدفوروارد (Feed for ward)
عاملی که روی ترشح هورمون اثر می‌کنند اثرش را به صورت یک طرفه دیکته می‌کند مثل هورمون تیروکسین و اثر سرما روی آن. با سرد شدن هوا میزان ترشح هورمون تیروکسین افزایش می‌یابد. ولی سرمای هوا و هورمون تیروکسین با هم حلقه فیزیکی تشکیل نمی‌دهند.

تنظیم گیرنده‌های هورمون
اهمیت تنظیم گیرنده‌های هورمون به همان اندازه تنظیم خود هورمون می‌باشد. مثلا نوعی بیماری دیابت وجود دارد به نام دیابت غیر وابسته به انسولین که در آن کمبود هورمون انسولین وجود ندارد بلکه کمبود گیرنده‌های انسولین مطرح است. جنس گیرنده‌ها هم از پروتئین است و گیرنده‌ها هم نیاز به تنظیم دارند. بطوری که اگر در بدن قسمتی وجود داشته باشد که نیاز به هورمون خاص بیشتری دراد آن قسمت گیرنده‌های هورمونش افزایش می‌یابد.

آمینوها Amino 1000
آمینوها در بازار بصورت قرص در بسته های ۱۹۰ تایی موجود است. این ماده در موارد ذیل مورد استفاده قرار می گیرد:
۱٫ جبران کمبود پروتئین بدن و درمان سوء تغذیه
۲٫ افزایش حجم عضلات ورزشکاران
۳٫ در موارد خاصی که فرد بنا به دلایلی پروتئین بدن خود را از دست می دهد مانند اعمال جراحی- سوختگی ها و برخی بیماریهای مزمن.
نکته قابل توجه اینست که: اگر دقت نموده باشید در مورد شماره ۲ یکی از موارد مصرف آمینو افزایش حجم عضلات در ورزشکاران ذکر شده و بدیهی است این ماده در افزایش حجم عضلات افرادی که هنگام مصرف به ورزشهای مناسب نمی پردازند، هیچ تأثیری ندارد و لازمه تأثیر این ماده، پرداختن به ورزشهای مناسب جهت افزایش حجم می باشد.
بهتر است این مکمل پس از هر وعده غذایی و بلافاصله پس از تمرین مصرف شود.
آمینو ۱۲۰۰ ام اس سی Amino 1200 MSC
موارد مصرف این مکمل به شرح ذیل می باشد:
۱٫ بالا بردن استقامت بدن
۲٫ افزایش قدرت و توده عضلات
۳٫ بازسازی ذخایر انرژی بدن
۴٫ ساخت پروتئین
در بازار بصورت کپسول و معمولاً در بسته های ۱۲۰ و ۲۴۰ تایی یافت می شود.
مقادیر مصرف آن در ورزشکاران روزی دو کپسول می باشد.

آمینو۱۷۰۰ Amino 1700
این مکمل از سفیده تخم مرغ تهیه می شود و هر قرص آن بیش از ۱۵۰۰ میلی گرم اسید آمینه وارد بدن می نماید. بنابراین در این مکمل اسیدهای آمینه والین، لوسین و ایزولوسین که به اسیدهای آمینه شاخه دار BCAA معروف می باشند، به مقدار لازم و کافی وجود دارد که کار اصلی این اسیدهای آمینه، ساخت توده عضلانی و افزایش وزن بدون چربی می باشد.
موارد مصرف این مکمل به شرح ذیل می باشد:
۱٫ ساخت پروتئین و در نتیجه افزایش توده عضلانی
۲٫ بازسازی ذخایر انرژی
۳٫ افزایش وزن بدون چربی
در بازار این مکمل بصورت قرص و در بسته های ۲۵۰ تایی موجود بوده و مقدار مصرف آن برای ورزشکاران روزی ۲ قرص توصیه شده است.

آمینو۱۹۰۰ Amino 1900
این مکمل نیز مانند مورد قبل دارای مقادیر زیادی از اسیدهای آمینه والین، ایزولوسین و لوسین می باشد.
این مکمل بصورت قرص در بسته های ۱۱۰ و ۳۲۵ تایی یافت شده و هر قرص ۱۹۰۰ میلی گرم اسیدآمینه را وارد بدن می کند. مقدار مصرف آن نیز روزی ۲ قرص برای ورزشکاران توصیده شده. موارد مصرف این مکمل به شرح ذیل می باشد.
۱٫ افزایش توده و حجم عضلات
۲٫ افزایش قدرت عضلانی
۳٫ ساخت پروتئین در بدن
۴٫ بازسازی ذخیره انرژی

آمینو ۲۴۰۰ ام اس سی Amino 2400 MSC
موارد مصرف این مکمل نیز به شرح ذیل می باشد:
۱٫افزایش توده عضلانی
۲٫ بالابردن استقامت بدن
۳٫ بازسازی ذخایر انرژی بدن
۴٫ ساخت پروتئین در بدن
۵٫ افزایش قدرت بدن
این مکمل در بازار بصورت کپسول در بسته های ۱۲۰ و ۲۴۰ تایی یافت شده و مقدار مصرف آن برای ورزشکاران روزانه ۴ کپسول است.

آمینو ۲۵۰۰ Amino 2500
نکته قابل توجه در مصرف این مکمل اینست که هرگز این مکمل را با معده خالی مصرف نکنید. این مکمل در بازار بصورت قرص در بسته های ۳۲۵ تایی یافت می شود و موارد مصرف آن برای:
۱٫ افزایش حجم و توده عضلات
۲٫ ساختن پروتئین در بدن می باشد
مقدار مصرف آن برای ورزشکاران آماتور روزانه ۵ قرص و برای ورزشکاران حرفه ای تا روزی ۱۰ قرص می باشد.

آمینو ۳۰۰۰ Amino 3000
شکل ظاهری این مکمل با اکثر مکملهای هم خانواده کمی متفاوت بوده و بصورت کپسول ژله ای در بسته های ۱۵۰ تایی دیده می شود.
این کپسول باید با معده خالی مصرف شود. مقدار مصرف آن روزانه ۳ کپسول به ترتیب: قبل از صبحانه یک عدد، یک عدد پس از تمرین و یک عدد حدود ۵ ساعت پس از نهار.
موارد مصرف این مکمل:
۱٫ افزایش حجم و توده عضلات بدن
۲٫ تأمین انرژی لازم در طول تمرینات سنگین
۳٫ تأمین پروتئین بدن مصرف این مکمل برای کودکان و زنان باردار و در دوران شیردهی خطرناک است.

آمینو ۳۱۰۰ Amino 3100
مقدار مصرف این مکمل روزانه یک قرص می باشد. این مکمل نیز دارای اسیدهای آمینه شاخه دار به مقدار کافی می باشد.
در بسته های ۸۵ و ۱۶۵ تایی و بصورت قرص موجود است. موارد مصرف آن به شرح ذیل است:
۱٫ ساختن پروتئین بدن
۲٫ افزایش حجم عضلات
۳٫ افزایش قدرت عضلات بدن
۴٫ بازسازی ذخایر انرژی بدن
۵٫ افزایش متابولیسم بدن( سوخت و ساز)
۶٫ افزایش کارآیی ورزشی

آمینو فول ۲۰۰۰ Amino Fuel 2000
این مکمل ترکیب نسبتاً جدیدی به شمار می آید و مقادیر اسیدهای آمینه شاخه دار(BCAA) و سایر ترکیبات آن با توجه به نیاز بدن افزایش یافته و با توجه به نیاز بیشتر ورزشکاران به این مواد تهیه و تولید می شود.
این مکمل باید با معده خالی و مقدار آب و مایعات زیاد مصرف شود.
چون اندازه قرصهای این مکمل کمی بزرگتر از حد معمول است در صورت ایجاد مشکل در بلع آن می توانید قرصها را چند تکه کرده و با آب زیاد میل نمایید.
این مکمل در بازار بصورت قرص در بسته های ۱۰۰ تایی موجود است.
موارد مصرف آن به شرح ذیل است:
۱٫ افزایش توده و حجم عضلات
۲٫ جبران کمبود پروتئین بدن
۳٫ جلوگیری و جبران تحلیل عضلات بدن
۴٫ بالابردن توان و استقامت بدن
ورزشکاران آماتور تا روزی ۲ قرص و ورزشکاران حرفه ای تا روزی ۶ قرص می توانند بسته به فعالیت خود از این مکمل استفاده نمایند.

آمینو تک Amino Tech
این مکمل به دلیل داشتن مقادیر کافی از اسیدهای آمینه شاخه دار( BCAA)، ادنوزین تری فسفات(ATP یا انرژی) و عوامل مؤثر و تشدید کننده رشد، دارای طرفداران زیادی بین ورزشکاران است.
این مکمل به شکل قرص و در بسته های ۳۷۵ تایی موجود بوده و تولید می شود.
مقدار مصرف آن برای ورزشکاران آماتور روزانه تا ۵ قرص و ورزشکاران حرفه ای تا روزی ۱۲ قرص می باشد.

و…………


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 101

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط