مقاله درباره عناصر کمیاب جدول تناوبی

این تحقیق با موضوع عناصر کمیاب جدول تناوبی می باشد و لیتس عناصر کمیاب محیط زیست را نام برده و به صورت مختصر به معرفی کاربرد و محل یافت آن ها می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های شیمی ، محیط زیست و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

مقدمه
عناصر کمياب زمين، عنصرهاي 58 تا 71 جدول تناوبي را تشکيل ميدهند و جزو عناصر واسطه داخلي مي باشند. وجه تسميه لانتانيدها از عنصر 57 جدول يعني لانتان(La) گرفته شده است. بايد توجه داشت که خواص شيميايي اين دسته از عناصر مشابه خواص لانتان مي باشد. در واقع اطلاق نام عناصر نادر يا کمياب، از آنجائيکه اين عناصر نه کميابند و نه به آن دسته از اکسيدهاي خاکي مانند(اکسيدهاي)آلومينيوم، زيرکونيوم و ايتريوم تعلق دارند، غلط مصطلح است.

زماني که نخستين اعضاي اين گروه براي اولين بار کشف شد، بصورت اکسيد مجتمع گرديده بودند و از آنجايي که اين اکسيدها تا اندازهاي به اکسيدهاي کلسيم، منيزيم و آلومينيوم که بعدها به آنها عنوان اکسيدهاي خاکي اطلاق گرديد شباهت دارند، لذا اين عناصر به نام عناصر کمياب معروف گرديدند. در هر صورت بايد توجه داشت که سريوم در پوسته زمين بسيار فراوان تر از سرب بوده و نيز ايتريم از قلع بسيار فراوانتر است و حتي بايداذعان نمود که کمياب ترين خاکهاي کمياب، به استثناي پرومتيم، بسيار از عناصر گروه پلاتين فراوانترند.

مهمترين کاني هاي عناصر کمياب عبارتند ازمونازيت، زنوتيم، بستناسيت. معمولااين مواد بوسيله اعمال مکانيکي مانند شناورسازي و يا استفاده از روشهاي مغناطيسي تغليظ ميشوند.

سپس لانتانيدها در حالتيکه بصورت کانيهاي فسفات يا سيليکات مي باشند، بوسيله اسيد مورد شستشو قرار مي گيرند. برخي از کانيها مانندکولومبوتانتالات ها با کربن حرارت داده شده و يا تحت تاثير کاستيک قوي قبل از سنگ شويي قرار داده ميشوند.

تربيوم (Terbium)
تربيوم، عنصر شيميايي است که در جدول تناوبي داراي نشان Tb و عدد اتمي 65 مي باشد.

پيدايش: تربيوم هرگز بصورت عنصر آزاد در طبيعت وجود ندارد، اما در کانيهاي زيادي از جمله سيريت، گادولينيت و مونازيتC , La , Th , Nd , YPO4 که داراي بيش از 03/0% تربيوم ، زنوتايم( YPO4)و اوکسنيت که داراي 1% يا بيشتر تربيوم مي باشند، وجود دارد.

کاربردها: تربيوم به فلوريد کلسيم، تنگستيت کلسيم و موليبديت استرانسيم افزوده مي شود که در ابزار حالت جامد و به عنوان تثبيت کننده هاي بلورين پيلهاي سوختي در دماهاي بالا و به همراه ZrO2 عمل ميکنند. به علاوه تربيوم در آلياژها و ساخت وسايل برقي بکار ميرود و اکسيد آن، داراي توانايي جهت فعال نمودن فسفر سبز موجود در لامپ مهتابي و لامپ تصوير تلويزيونهاي رنگي مي باشد. بورات تربيوم سديم بهعنوان ماده ليزري که در 5460 آنگستروم، نور همنوسان ساطع مي کند، بکار مي رود.

فهرست مطالب
مقدمه
تربيوم(Terbium)
ديسپروزيوم( Dysprosium)
هولميوم( Holmium)
اربيوم( Erbium)
توليوم( Thulium)
ايتربيوم( Ytterbium)
لوتتيوم(Lutetium)
زينوتيم ( YPO4)
گادولينيت(Gadolinite)
سامارسکيت(Samarskite)
ايتروفلوئوريت(Yttrofluorite)
لانتانيوم(Lanthanum )
سريوم (Cerium)
پراسئوديميوم( Praseodymium )
پرومتيوم(Promethium )
نئوديوم ( Neodymium)
ساماريوم( Samarium)
اروپيوم( Europium)
گادولينيوم( Gadolinium)
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 17

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.