دانلود کارآموزی آزمایشگاه کنترل کیفیت صابون (شیمی کاربردی)

دانلود مقاله کارآموزی آزمایشگاه کنترل کیفیت صابون (شیمی کاربردی)

چکیده:

صابون یک محصول بهداشتی است و برای جلب رضایت مصرف‌کننده بایستی کیفیت این محصول مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت وجود هرگونه مشکل برای رفع آن اقدام شود.در این مجموعه، آزمایشاتی که در آزمایشگاه کنترل کیفیت بر روی محصول صابون انجام می‌شود شرح داده شده‌است پس از انجام این آزمایشات محصول موردنظر تأیید و یا رد می‌شود.بنابراین ابتدا باید روش تولید صابون یا به عبارتی واکنش صابونی شدن و نیز مواد اولیه صابون بررسی و سپس به بحث کنترل کیفیت آن پرداخت.صابونی که برای انجام آزمایشات به آزمایشگاه کنترل کیفیت، به عنوان نمونه، آورده می‌شود به دو شکل است:
صابون پخت و صابون بسته‌بندی:
صابون پخت صابونی است که از تانک‌های پخت متفاوتی نمونه‌گیری می‌شود و رنگ و اسانس هم ندارد در مورد این صابون پارامترهایی از قبیل قلیائیت، درصد نمک، درصد گلسیرین و TFM (کل مواد چرب) اندازه‌گیری می‌شود. صابون بسته‌بندی هم یک صابون تکمیل شده است و فقط پارامتر قلیائیت برای اندازه‌گیری می‌شود.در آزمایشگاه کنترل کیفیت علاوه بر آزمایشات انجام شده بر روی صابون محصولات دیگری هم مورد آزمایش قرار می‌گیرند که عبارتند از اسیدهای چرب، چربی‌ها و محصولات صنعتی از قبیل فوم حفاری، تگزاپون صدفی اسید استئاریک روغن سبزه و غیره

فهرست مطالب
فصل اول:
تاریخچه شرکت پاکسان
محصولات تولیدی شرکت پاکسان
فصل دوم:
سورفکتانت‌ها یا مواد فعال‌کننده سطحی
سورفکتانت‌های آنیونی
سورفکتانت‌های کاتیونی
سورفکتانت‌های آمفوتریک
سورفکتانت‌های غیریونی
فصل سوم:
تاریخچه صابون
تعریف صابون
ساختمان شیمیایی صابون
اشکال تجاری صابون
تئوری صابونی شدن
صابونی شدن تری گلیسرید به وسیله سود
صابونی شدن اسید چرب آزاد توسط سود
سرعت واکنش صابونی شدن
فصل چهارم
مواد اولیه صابون‌سازی
چربی‌ها و روغن‌ها
طبقه‌بندی روغن‌ها و چربی‌ها براساس خواص صابون‌ حاصل
اسیدهای چرب
اسیدهای چرب اشباع شده
اسیدهای چرب اشباع نشده
آب
بازهای معدنی
بازهای آلی
مواد افزودنی
کلرورها
سیلیکات‌های محلول
فسفات‌های قلیایی
بنتونیت
روغن لانولین یا پارافین
آنتی‌اکسیدان‌ها
EDTA
سولفات منیزیم
سیلیکات منیزیم
رنگ
دی‌اکسید تیتانیوم
اپتیکال برایتنر
محافظت‌کننده‌ها و ضدعفونی‌کننده‌ها
اسانس
فصل پنجم
روش‌های تولید صابون
تهیه صابون‌ به روش سرد
تهیه صابون به روش نیم جوش (نیمه‌گرم)
تهیه صابون به روش جوشاندن مکرر (گرم)
تهیه صابون به روش پیوسته و مداوم
مرحله تکمیل صابون
بسته‌بندی صابون
فصل ششم:
آزمایشات مربوط به اسیدهای چرب
اندیس صابونی
اندیس یدی
اندیس اسیدی
تایتر
رنگ
آزمایشات مربوط به صابون پخت
اندازه‌گیری قلیائیت و کل مواد چرب
اندازه‌گیری گلیسرین
اندازه‌گیری نمک
روش شکستن صابون (جداکردن اسید چرب آن)
آزمایشات مربوط به آب صابون
اندازه‌گیری نمک آب صابون
اندازه‌گیری درصد قلیائیت و صابون همراه
اندازه گیری درصد گلسیرین آب صابون
آزمایشات مربوط به آب به دست آمده از دیگ بخار
تعیین کانداکتیویته و کل املاح محلول
اندازه‌گیری سختی کل
اندازه‌گیری قلیائیت فنل‌فتالئین و قلیائیت متیل اورانژ
تعیین درصد خلوص سود
تعیین درصد خلوص سولفات منزیم
منابع و مآخذ


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 65

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط