دانلود مصاحبه بالینی (شرح حال روانپزشکی وضعیت روانی بیمار)
مصاحبه بالینی : شرح حال روانپزشکی و وضعیت روانی
هدف مصاحبه تشخیصی جمع آوری اطلاعاتی است که به معاینه کننده کمک می کند تشخیص گذاری نماید . تشخیص درمان را هدایت کرده و به پیش بینی سیر آتی اختلال بیمار کمک می کند .
تشخیص های روانپزشکی بر پدیده شناسی توصیفی مبتنی هستند : نشانه ها ، علائم ، و سیر بالینی .
معاینه روانپزشکی از دو جزء تشکیل یافته است : ( ۱ ) شرح حال ، که سیر بیماری های فعلی و قبلی را شرح داده و اطلاعات شخصی و خانوادگی را به دست می دهد و معاینه وضعیت روانی ، که ارزیابی رسمی تفکر ، خلق و رفتار فعلی بیمار است . خلاصه زیر مدلی برای چگونگی سازماندهی معمول این اطلاعات است . همه عناوین باید مورد توجه قرار گیرند اما نیازی به رعایت سفت و سخت آنها نیست .
–
علائم و نشانه های بالینی و روانپزشکی :
روانپزشکان توانائی کشف شرایط روانی را به چند دلیل می آموزند : گذاشتن تشخیص دقیق ، انجام درمان مؤثر ، ارائه پیش آگهی قابل اعتماد ، تحلیل مسائل روانپزشکی حتی الامکان بطور کامل ، و برقراری ارتباط مفید با سایر متخصصین . برای رسیدن به این اهداف ، آن ها باید در زبان روانپزشکی تبحر پیدا کنند : باید شناخت و تعریف علائم و نشانه های رفتاری و هیجانی را بیاموزند و در مشاهده دقیق و توصیف واضح پدیده های روانی روانپزشکی مسلط گردند.
بسیار از علائم و نشانه های روانپزشکی ریشه در رفتار طبیعی دارند و می توان آن ها را به عنوان نقاط متفاوتی روی طیفی از بهنجاری تا بیمار گونگی تصور نمود .
–
تشخیص و طبقه بندی در روانپزشکی :
سیستم های طبقه بندی تشخیص های روانپزشکی چندین هدف دارند : (۱) تفکیک یک تشخیص روانپزشکی از دیگری ، به طوری که پزشک مؤثرترین درمان را پیشنهاد کند ؛ (۲) ارائه زبانی مشترک بین اهل فن بهداشت روانی ؛ (۳) جستجوی علل اختلالات روانی که هنوز نامعلوم هستند . دو طبقه بندی بسیار مهم روانپزشکی عبارتند از : راهنمای تشخیص و آماری اختلالات روانی ( DSM) ، که در ایالات متحده مورد استفاده قرار می گیرند ، و طبقه بندی آماری بین المللی بیماری های و مسائل بهداشتی وابسته (ICD) ، که در اروپا کاربرد دارد . هر سیستم از برخی جهات با هم فرق دارند ، اما کاملاً مشابه هستند . طبقه بندی مورد استفاده در این کتاب بر متن بازنگری شده چهارمین ویر است (DSM-IV-TR) DSM است که در سال ۲۰۰۰ توسط انجمن روانپزشکی آمریکا به چاپ رسیده است .
–
دمانس و اختلالات روانی ناشی از اختلال طبی عمومی :
اختلالات شناختی با تخریب قابل ملاحظه در کارکردهائی نظیر حافظه ، قضاوت ، زبان و توجه مشخص است . این تخریب نشان دهنده تغییر از خط پایه است ، دلیریوم با اختلال در هشیاری و بروز علائم در یک دوره زمانی کوتاه مشخص است . دمانس با تخریب شناختی کلی ، از جمله نقص های حافظه ، علیرغم سطح بهنجار هشیاری و بیداری مشخص می باشد.
اختلالات نسیاتی با کاهش حافظه بدون تخریب شناختی دیگر مشخص هستند . اختلالات روانی ناشی از اختلال کلی طبی یک عده علائم روانی تعریف می شوند که مستقیماً از اختلال طبی یا نورولوژیک ناشی می شوند ( مثل افسردگی ناشی از تومر لوب پیشانی ). اختلالات شناختی نیز ممکن است از مسائلی نظیر ضربه ، اختلال سوء مصرف مواد ، سموم یا داروها ناشی شوند . این اختلالات می تواند توأم باشند ( مثل دلیریوم حاد که دمانس دیرپا را پیچیده تر می سازد ) .
–
جنبه های عصبی – روانپزشکی HIV و AIDS
AIDS یک بیماری است که در آن ویروس نقص ایمنی انسان ( قبلاً HIV-I گفته می شود ) موجب تخریب شدید ایمنی سلولی می گردد ، که به عفونت های فرصت طلب ، نئوپلاسم ها ، سندرم های با ارتباط مستقیم با ویروس و مرگ می انجامد . گفته می شود که در سراسر جهان ۲۲ میلیون نفر با HIV آلوده شده اند و ۱۲ میلیون مرگ از این آلودگی حاصل شده است . AIDS را می توان یک بیماری مغزی تلقی کرد چون بیش از ۵۰% افراد آلوده تظاهرات عصبی – روانی دارند . تغییرات نوروپاتوژیک در ۹۰% بیماران مبتلاً به AIDS در کالبد شکافی مشاهده شده است . ده درصد بیماران شکایات CNS به عنوان نشانه های اولیه اختلال مطرح می کنند .
–
فهرست مطالب
مقدمه ۵
مصاحبه بالینی : شرح حال روانپزشکی و وضعیت روانی ۵
علائم و نشانه های بالینی و روانپزشکی ۵
تشخیص و طبقه بندی در روانپزشکی ۶
دمانس و اختلالات روانی ناشی از اختلال طبی عمومی ۶
جنبه های عصبی – روانپزشکی HIV و AIDS 7
اختلالات وابسته به الکل ۸
سایر اختلالات وابسته به مواد ۹
اسکیز و فرنی ۱۰
ارزیابی بیماری مبتلا به اختلال روانی ۱۰
مصاحبه با بیمار ۱۰
بیمار دارای رفتار تهاجمی ۱۱
بیمار مبتلا به اختلال افسردگی ۱۳
شرح حال در روانپزشکی ۱۴
صرع Epilepsy 15
تشخیص ۱۵
اختلالات خلقی ۱۶
اختلال افسردگی اساسی ۱۶
اپیدمیولوژی ۱۶
عوامل روانی اجتماعی ۱۷
علائم و نشانه های بالینی ۱۷
تشخیص ۱۹
اختلال افسردگی با الگوی فصلی ۱۹
اختلال افسردگی با شروع پس از زایمان ۱۹
اختلالات تطابقی ۲۰
خودکشی ۲۲
ایپدیمولوژی ۲۲
کند ذهنی ۲۳
اختلال فلج خواب ( Sleep paralgsis ) 24
کابوس ( Nightmare ) 24
اختلال وحشت خواب ( Disorder Sleep Terror ) 25
صبحت کردن در خواب ( Sleep Talking ) یا ( Somboloqeey ) 25
راه رفتن در خواب ( Sleep Walking ) یا ( Somnambalism ) 25
بی خوابی ( Insomnia ) 26
سوگ ۲۶
فرمت فایل: Word
تعداد صفحات: 27
مطالب مرتبط