خواص چوب صندل سفید

خواص چوب صندل سفید

صندل(سندل) سفید که با نام انگلیسی Santalum album متعلق به کشور هند می باشد
مشخصات درخت صندل سفید: گیاهى است از خانواده Santalaceae، درختچه صندل کوچک است
برگ‏هاى صندل سفید متقابل، نوک تیز و از نظر رنگ و ابعاد شبیه برگ گردو مى‏باشد. گلهاى صندل سفید خوشه‏اى ساده و میوه صندل سفید تخم‏مرغى کوچک با یک هسته است. ریشه آن داراى ریشکهایى است و آلات مکنده‏اى دارند و با آن به سایر ریشه‏هاى درختان نزدیک خود مى‏چسبند. رنگ چوب صندل سفید در سطح خارجى چسبیده به پوست درخت سفید یا زرد و مغز چوب به رنگ لیمویى و قهوه‏اى روشن است که داراى اسانس معطر مى‏باشد. صندل سفید درختچه بومى اندونزى است که به سایر مناطق از جمله هند وارد شده و در برخى مناطق دیگر نیز کاشته مى‏شود. بوى صندل سفید ترکیبى از بوهاى گل سرخ و مشک و لیمو و خیلى مطبوع است و طعم صندل سفید تلخ مى‏باشد.

خواص چوب صندل سفیدچوب صندل سفید:
طبیعت صندل سفید : سرد و خشک است.
ترکیب شیمیایى صندل سفید: ۹۶- ۸۹ درصد ماده سانتالول- سانتالون- سانتن- اسانس روغنى فرّار.
خواص درمانى صندل سفید:
۱- صندل سفید را به صورت غبار نرم بسایید و مصرف کنید. گرم‏کننده داخلى است، درد را کاهش مى‏دهد، تهوع و استفراغ و سکسکه را قطع مى‏کند، درد کمر را تسکین مى‏دهد، بادشکن است، براى وبا نافع است، فرح‏آور است، مقوى معده و قابض مى‏باشد، براى تحلیل ورمهاى گرم مفید است، خفقان گرم و تبهاى تند صفراوى و ضعف قوه حافظه و ذهن و معده و کبد گرم‏مزاجان را برطرف مى‏سازد.
۲- پودر صندل سفید با آب عنب الثعلب و یا با آب حى العالم یا با آب برگ خرفه براى رفع نقرس گرم مصرف مى‏شود.
۳- آب جوشانده صندل سفید را بنوشید. مدرّ و ضدّ تب است، اسهال ساده و اسهال خونى را متوقف مى‏سازد.
۴- پانزده تا چهل قطره از اسانس صندل سفید را با ۳ گرم الکل حل کنید و سه قسمت نمایید و هر سه قسمت را سه بار در روز بخورید. سوزاک را درمان مى‏کند.
۵- صندل سفید را به صورت پودر درآورید و با کمى آب خمیر نموده ضماد اندازید. بسیار خنک‏کننده است و سردردهایى که از گرما ایجاد شده باشد را تسکین مى‏دهد، تب را قطع مى‏کند، حرارت و خارش و التهاب پوستى را برطرف مى‏سازد.
۶- پودر صندل سفید را با گلاب و کافور مخلوط کنید و بمالید. سردرد گرم را تسکین مى‏دهد.
تذکر: براى صدا ضرر دارد، مضر نیروى جنسى است به‏طورى که آن را قطع مى‏کند.
مصلح صندل سفید عسل یا نبات است.
منبع:
-اسرار گیاهان دارویى‏
-ویکی پدیا



مطالب مرتبط