این تحقیق در مورد دادگاه تجدید نظر بوده و به طور کامل به معرفی این دادگاه می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته حقوق و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
رأی در لغت به معنای عقیده، اعتقاد، مشورت میباشد و دادگاه تجدید نظر در اصطلاح حقوقی برای حل امر ترافعی گرفته میشود، رأی میگویند که هرگاه راجع به ماهیت دعوا باشد و یا آنرا کلاً یا بعضاً قطع کند حکم است و گرنه قرار است.
حتی بهترین قضات، مانند سایر افراد بشری همواره در معرض اشتباه و لغزش میباشند در نتیجه باید ترتیتی مقرر شود که رأی قاضی در جهت بازبینی بتواند مورد شکایت طرفی قرار گیرد که جزئاً یا کلاً علیه او صادر شده است، اما این امر نباید به گونهای باشد که فصل خصومت را غیر ممکن نموده و رأی قاضی را به صورت یک «پیش نویس» درآورده که همواره از طرق مختلف و متنوع و به دفعات به در خواست اشخاص یا مقامات مختلف ممکن است مورد حکّ و اصلاح قرار گیرد.
برای رفع نگرانی از این که بیگناهی با حکم دادگاه بدوی در معرض مجازات قرار گیرد، تحت شرایطی مرحلۀ تجدید نظر پیشبینی شده است.
تجدید نظر در لغت به معنی «در امری یا نوشتهای دوباره نظر کردن، آنرا مورد بررسی مجدد قرار دادن» آمده است.
مفهوم اصطلاحی تجدید نظر از معنی لغوی آن دور نمیشود. در حقیقت تجدید نظر دوباره قضاوت کردن امری است که بدواً مورد قضاوت قرار گرفته و به نوعی بازبینی اعمال دادگاه بدوی است. در نتیجه دادگاه تجدید نظر از همان اختیاراتی برخوردار است که دادگاه بدوی دارا است یعنی هم نسبت به امور موضوعی و هم نسبت به امور حکمی رسیدگی و قضاوت مینماید.
قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری مصوب ۱۳۷۸ از مواد ۲۳۲ الی ۲۶۰ و قانون آئین دادرسی مدنی از مواد ۳۳۰ الی ۳۶۵ را به مبحث تجدید نظر اختصاص دادهاند.
فهرست مطالب
مقدمه
جهات تجدید نظر
ارکان تجدیدنظرخواهی
اختیارات دادگاه تجدیدنظر
آراء قابل تجدید نظر
اشخاصی که حق تجدید نظر دارند
در مورد احکام حقوقی
در مورد احکام کیفری
در مورد قرارها
مهلت تجدید نظر
آثار تجدید نظر
خاتمۀ صلاحیت دادگاه بدوی
تصمیمات دادگاه تجدید نظر
اعتراض به رای دادگاه تجدیدنظر
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 21
مطالب مرتبط