این تحقیق در مورد خانواده گرامینه می باشد و از نظر طبقه بندی و گیاه شناسی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. این تحقیق به دانشجویان رشته های کشاورزی ، زراعت ، غلات ، باغداری و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
راسته پوآلس دارای یک خانواده بنام خانواده گندم است .برخی از مولفان ، خانواده جگن (سیپراسه) را نیزدر این راسته قرار داده اند که خانواده اخیر از نظر اصولی و ساختاری باید خود ه تنهایی راسته جداگانه باشد .
گندمی ها علفهایی با ساقه های توخالی و بندهای گره دار هستند و بهترین گروه رویشهای سطح کره زمین را با نام گراس ها تشکیل می دهند . گلهای این راسته کوچک و ریز و مجتمع در سنبله هایی با ساختار بسیار ویژه اند.مادگی آنها از لحاظ نظری سه برچه ای آزاد و هر برچه محتوی یک تخمک با جنین جانبی است . اسن راسته ، علاوه بر ارتباطی که با خانواده نازبیدی یا برگ بیدی (کوملیناسه)دارد ، با خانواده خرما و کالج نیز مربوط است به همین امر نشان دهنده منشأ گروه تک لپه ای ها از گیاهانی است که دارای مادگی چند برچه ای واجد میوه خشک یا گوشتی هستند .
خانواده گرامینه در حدود ۶۵۰ جنس و ۹۰۰۰ گونه را در خود جای می دهد که تقریباً ۴۱۲ نوع آن در ایران وجود دارد.
طبقه بندی گرامینه بر اساس سیستم بسی:
شاخه: magnoliphyta
رده: magnolipsida
زیر رده: commelinideaea
راسته: poales
خانواده: poaceae یا graminae
مشخصات گیاه شناسی : تیره گندم Gramineae =Poaceae
گیاهان علفی یک یا چند ساله ی علفی است و به ندرت مثل بامبو چوبی است که ارتفاع آن به حدود یک متر می رسد ، در صورت پایا بودن نمو آنها بوسیله ریزوم صورت می گیرد . ساقه ی گل دهنده معمولاً استوانه ای ، بند بندو ماشوره ای است که در فواصل بین گره ها تو پر است بجز در برخی جنسها مثل ذرت ، سورگوم (ذرت خوشه ای)و نیشکر که دارای ساقه توپر است .برگها متناوب، دو ردیفه و مرکب از پهنک ، غلاف و زبانک می باشند. غلاف ساقه را در بر گرفته و احاطه کرده است و دارای لبه آزاد یا روی هم قرار گرفته و متصل بهم می باشندو گاهی اوقات در محل دهانه غلاف گوشدار است.
زبانک در محل اتصال غلاف به پهنک قرارداشته ، معمولاًغشایی،گاهی اوقات متشکل از یک ردیف مو و یا بندرت کلاً فاقد زبانک هستند. پهنک باریک و کشیده یا نخی شکل ،بندرت نیزه ای تا تخم مرغی ،معمولاً بارگ برگهای کم و بیش برجسته و موازی است که رگ برگها معمولاً در محل اتصال پهنک به غلاف ، بهم فشرده شده و بندرت دمبرگ بسیار کوتاهی تشکیل داده اند .
فهرست مطالب
مقدمه
طبقه بندی گرامینه بر اساس سیستم بسی
مشخصات گیاه شناسی : تیره گندم
تیره فرعی Panicoideae
زیر تیره (تیره فرعی)poideae یاFestucoideae
گروه اول- گل آذین خوشه سنبل
گروه دوم – گل آذین سنبله مرکب
(تیره فرعی) Bambusoideae
مراحل رشد
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 14
مطالب مرتبط