بررسی عوامل مؤثر بر گرایش زوجین به طلاق با نگاهی به آمار طلاق در ایران

در این مقاله، با نگاهی به آمار طلاق در ایران، عوامل مؤثر بر گرایش زوجین به طلاق بررسی شده است. نتایج نشان می‌دهد که عوامل مختلفی از جمله اختلاف سن، اختلاف تحصیلات، و مشکلات اقتصادی، در گرایش زوجین به طلاق نقش دارند.

بررسی عوامل مؤثر بر گرایش زوجین به طلاق با نگاهی به آمار طلاق در ایران

چکیده:
در چند سال اخیر، یکی از مسائلی که به طور گسترده در ذهن اندیشمندان و حتی عموم مردم مورد توجه قرار گرفته است، مسأله طلاق می‌باشد. این پدیده به عنوان یک مسأله و معضل اجتماعی در ایران، باعث ایجاد مشکلات زیادی برای افراد و خانواده‌هایی که در معرض طلاق قرار می‌گیرند، شده است. هدف اصلی این مقاله، بررسی عوامل مؤثر بر گرایش زوجین به طلاق در شهرستان داراب می‌باشد.

در چارچوب نظری این پژوهش، از ترکیبی از نظریه‌های جامعه‌شناسی خانواده و انحرافات اجتماعی استفاده شده است. این نظریه‌ها از جمله نظریه‌های مبادله، توسعه خانواده، نظام‌ها، نقش‌ها و نظریه شبکه‌ای در قسمت نظریه‌های جامعه‌شناسی خانواده و از نظریه‌های دورکیم و مرتن در بخش انحرافات اجتماعی بهره‌برداری شده است.

روش تحقیق مورد استفاده در این مطالعه، روش پیمایشی بوده و برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه همراه با مصاحبه حضوری استفاده شده است. اطلاعات مورد نظر از تمام افرادی که در شش ماهه دوم سال 1380 طلاق داده یا به دادگستری مراجعه کرده و دادخواست طلاق داده بودند، جمع‌آوری شده است. این افراد شامل 150 نفر می‌شوند، که 115 نفر از آنها زن و 35 نفر دیگر مرد هستند.

متغیر وابسته این تحقیق، میزان گرایش به طلاق است که در پرسشنامه به صورت یک طیف ذکر شده است. تجزیه و تحلیل داده‌ها به دو سطح توصیفی و استنباطی انجام شده است، ابتدا در قسمت آمار توصیفی ویژگی‌های جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی پاسخ‌گویان توصیف و تشریح شده‌اند و در قسمت آمار استنباطی از روش‌های متنوعی از جمله رگرسیون دو متغیره، چند متغیره، تحلیل واریانس، آزمون تی (T-test) و آزمون اف (F-test) استفاده شده است.

فهرست مطالب:
چکیده
مقدمه
تحقیقات پیشین
چارچوب نظری تحقیق
مدل تحقیق
فرضیات تحقیق
روش تحقیق
اعتبار و روایی تحقیق
تعریف متغیرها
متغیرهای مستقل
متغیرهای جمعیتی
متغیرهای اقتصادی- اجتماعی
متغیر وابسته
یافته های تحقیق
اختلاف تحصیلات
اختلاف سن زوجین
میزان تحصیلات مرد
نتیجه گیری
پیشنهادها و راهکارها
فهرست منابع و مأخذ
ضمائم


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 50

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط