گزارش کار آزمایشگاه شیمی آلی 2، آزمایش شماره 1، به تهیه بنزوئیک اسید از بنزالدهید اختصاص دارد. هدف این آزمایش انجام واکنش اکسایش است که طی آن بنزالدهید به بنزوئیک اسید تبدیل میشود. روش کار شامل افزودن پتاسیم هیدروکسید، بنزالدهید، آب و پتاسیم پرمنگنات به یک بشر و نگه داشتن مخلوط در دمای 90 درجه سانتیگراد برای 30 دقیقه است. پس از انجام واکنش و جداسازی منگنز دیاکسید، مخلوط را با فسفریک اسید اسیدی کرده و در حمام یخ سرد میکنیم تا بنزوئیک اسید به صورت رسوب تشکیل شود.
هدف :
انجام واکنش اکسایش (تهیه ی بنزوئیک اسید از بنزالدهید) .
مقدمه :
در قدیم اصطلاح اکسیداسیون (اکسایش) برای واکنش هایی به کار برده میشد، که در آنها جسمی با اکسیژن ترکیب میگردید. به همین ترتیب، اصطلاح احیا (کاهش) به واکنش هایی اطلاق میگردید که در آن ها اکسیژن از جسمی جدا میشود . امروزه، اصطلاح اکسایش-کاهش در معنای بسیار وسیع تری به کار میرود، به طوری که، کلیه واکنش هایی که در آن ها، الکترون از یک واکنش دهنده به واکنش دهنده دیگر منتقل میشود، واکنش های اکسایش-کاهش نامیده میشوند . اکسایش فرایندی است که در آن عدد اکسایش یک اتم افزایش مییابد و کاهش فرایندی است که در آن عدد اکسایش یک اتم کاهش مییابد.
اکسایش و کاهش به تنهایی انجام پذیر نیستند. چون یک ماده نمیتواند کاهیده شود مگر آن که همزمان مادهای دیگر، اکسیده گردد، ماده کاهیده شده، عامل اکسایش است و بنابراین عامل اکسنده نامیده میشود و مادهای که خود اکسید میشود، عامل کاهنده مینامیم. همچنین در هر واکنش، مجموع افزایش اعداد اکسایش برخی عناصر، باید برابر مجموع کاهش شماره اکسایش عناصر دیگر باشد .
بنزوئیک اسید (C7H6O2(C6H5COOH))
بنزوئیک اسید C7H6O2(C6H5COOH) یک ترکیب بلوری بی رنگ (سفید دیده میشود) است. بنزوئیک اسید سادهترین کربوکسیلیک اسید آروماتیک نیز میباشد . این ماده یک اسید ضعیف محسوب میشود . از نمکهای آن به عنوان نگهدارندههای غذایی استفاده میشود، همچنین در ساخت بسیاری از ترکیبات آلی دیگر از بنزوئیک اسید استفاده میشود.
فرمت فایل: WORD , PDF, ppt
تعداد صفحات: 7
مطالب مرتبط