پاورپوینت میکروسکوپ های نوری

پاورپوینت میکروسکوپ های نوری به بررسی توانایی‌ های این دستگاه‌ها در مشاهده اجسام بسیار کوچک پرداخته است. این میکروسکوپ‌ ها می‌توانند جزئیات کوچکتر از 0.1 میلی‌ متر را مشاهده کنند. قدرت تفکیک چشم انسان بین 100 تا 200 میکرومتر است، اما میکروسکوپ‌ های نوری این حد را بهبود می‌ بخشند. این دستگاه‌ها در علوم مختلف برای مشاهده نمونه‌های زیستی، سنگ‌ ها، فلزات، و مواد دیگر کاربرد دارند. میکروسکوپ‌ های نوری شامل انواع مختلفی مانند میکروسکوپ‌ های عبوری و انعکاسی هستند و بر اساس اصول نوری و بزرگنمایی عمل می‌ کنند تا تصاویر واضحی از نمونه‌ها ارائه دهند.

میکروسکوپ های نوری

میکروسکوپ چیست؟

چشم انسان می‏تواند بین نقاطی که حداقل فاصله‏شان در حدود mm 0/2-0/1 باشد، تفکیک قائل شود و آن‏ها را از هم تشخیص دهد.
البته این عدد در بهترین حالت به دست می‏آید.
طبق تعریف، به این عدد «حد تفکیک» یا در اصطلاح متداول انگلیسی آن، «رزولوشن» می‏گوییم.

بنابراین هر ابزاری که بتواند تصویری را به ما ارائه دهد که در آن جزئیات ظریف‏تر ازmm 0/1را نمایان ساخته باشد، با عنوان میکروسکوپ توصیف می‏شود.
بیشترین بزرگ‏نمایی مجاز و قابل استفاده‏ی هر میکروسکوپ نیز بسته به حد تفکیک آن است.

مقدمه

میکروسکوپ های نوریOptical microscope) ) در ابتدا به عنوان وسیله ای برای مشاهده اجسام کوچک ساخته شده بودند.

ولی در حال حاضر از آن ها برای بررسی و اندازه گیری ویژگی های ریز ساختاری مواد استفاده می شود.
امروزه میکروسکوپ های نوری برای مشاهده نمونه های زیستی، برش های بافت سلولی، مقطع نازک سنگ ها، ذرات خاک و ماسه، سطح صیقلی فلزات و سرامیک ها و نیز رنگدانه ها به کار می روند.

اندازه گیری های میکروسکوپی را می توان به دو گروه اندازه گیری هندسی و نوری دسته بندی کرد.
دسته اول شامل اندازه گیری طول، عرض و سطح یک شی به همراه شمارش تعداد اجزای موجود در میدان دید میکروسکوپ است.
دسته دوم، بررسی ویژگی های نوری است که می توان از بازتابش نور، عبور نور، ضریب شکست و ویژگی های مربوط به نور قطبیده (شکست دوگانه) نام برد.

بنابراین میکروسکوپ فقط وسیله ای برای دستیابی به بزرگنمایی بیشتر نیست بلکه با مطالعه دقیق نمونه ها و روش های مناسب می توان اطلاعات بسیاری در مورد آن ها بدست آورد.

تاریخچه

میکروسکوپ (Microscope) یا ریزبین از دو واژه یونانی میکرو، به معنی کوچک و اسکوپ، به معنی دیدن گرفته شده است.
قبل از اختراع میکروسکوپ در اواسط قرن هفدهم، مشاهده سلول مقدور نبود، زیرا سلول واحد بسیار کوچکی است که با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست.
روبرت هوک اولین بار در سال 1665 میلادی زیر میکروسکوپ ابتدایی که خود ساخته بود، سلولهای مرده را در برش های چوب پنبه مشاهده کرد.

چند سال بعد، طبیعت شناسی بنام آنتوان وان لون هوک سلولهای زنده را در قطره های آبی که از برکه برداشته بود، در زیر میکروسکوپ مشاهده کرد و آنها را جانوران کوچک نامید.

لون هوک بر روی هم توانست 419 میکروسکوپ و عدسی بسازد.
او هر بار که عدسی یا میکروسکوپ بهتری می‌ساخت، می‌توانست میکروارگانیزم های کوچکتری ببیند.

رابرت هوک(به انگلیسی: Robert Hooke) (زاده ۱۸ ژولای ۱۶۳۵ –مرگ ۳ مارچ ۱۷۰۳ ) عضو انجمن سلطنتی، یکی از فلاسفه علوم طبیعی، معمار و دانشمند علوم معقول و منقول انگلیسی است که نقش مهمی را در انقلاب علمی در هر دو زمینه کاری تجربی و تئوری ایفا کرد .

آنتونی فیلیپس فان لیوونهوک (به هلندی: Antonie Philips van Leeuwenhoek) (زاده ۲۴ اکتبر ۱۶۳۲ – درگذشته ۲۶ اوت ۱۷۲۳) پیشه‌ور و دانشمند هلندی از شهر دلفت در این کشور بود. بدو لقب پدر میکروب‌شناسی داده‌اند و او را نخستین میکروب‌شناس می‌دانند.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 51

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.