پاورپوینت فمینیسم به بررسی ظلم و تبعیض تاریخی علیه زنان در اروپا می پردازد و پیدایش جنبش های فمینیستی را در دوره روشنگری توضیح می دهد. این پاورپوینت به مفاهیم فمینیسم در قرن نوزدهم و بیستم می پردازد و نشان میدهد که چگونه این جنبش به یک حرکت اجتماعی تاثیرگذار تبدیل شد. همچنین به تحولات تاریخی و نقش کلیدی افراد و جنبشهای مختلف در دفاع از حقوق زنان اشاره میکند.
مقدمه:
ظلم و تبعیض در حق زنان در اروپا همیشه مسألهای همیشگی بوده است. ظلمهایی که جامعه اروپایی و کلیسا طی قرون متمادی به زنان روا میداشتند، موجب شد در دوره موسوم به روشنگری حرکتهایی برای مقابله با این تبعیضها آغاز و مکاتب متعددی شکل بگیرد. تفکر فمینیستی در آغاز حرکتی برای رفع ظلم و تبعیض بوده است. از نظر جامعه اروپایی، زنان موجوداتی فرومايه و جنس دوم بودهاند.
مفهوم فمینیسم:
در قرن نوزدهم برای توصیف زنانه شدن بدن مرد یا توصیف زنانی که خصوصیات مردانه داشتهاند استفاده میشده است. در قرن بیستم به جنبش فکری یا نظریهای گفته میشود که معتقد است زنان به علت جنس خود در طول تاریخ به فرودستی کشیده شدهاند و تحت تبعیضهای گوناگون قرار گرفتهاند.
واژه فمینیسم از کلمه لاتین Femina یعنی جنس زن گرفته شده است. واژهٔ فمینیسم را نخستین بار شارل فوریه، سوسیالیست قرن نوزدهمی برای دفاع از جنبش حقوق زنان به کار برد.
البته برخی آغاز واقعی حرکت اولیه فمینیسم را با انقلاب کبیر فرانسه در قرن هجدهم میلادی هم زمان دانستهاند، زیرا بعد از استقرار حکومت جمهوری و نابودی نظام سلطنتی، لایحه حقوق بشر در پارلمان فرانسه تصویب شد که در آن قانون، حقوق زنان پایمال شده بود. اولیمپ دکونگ (از تأثیرگذاران انقلاب کبیر فرانسه) لایحهای را به مجلس فرانسه پیشنهاد داد که در آن از حق کار زنان، حقوق قانونی در خانواده، حق آزادی بیان، و نیز داشتن پارلمان مستقل دفاع کرده بود. این لایحه تصویب نشد و موجب عقب نشینی پیشنهاد دهندگان شد.
تلاش برای رفع این معضلات، به خودی خود، امری پسندیده است؛ اما هنگامی که این دفاع، رنگ و بوی شعارزدگی و مردستیزی به خود گیرد، به گونهای که جامعه را به میدان رقابت میان زنان و مردان تبدیل کند، انحرافها و در پی آن سقوط در ورطه ابتذال شکل میگیرد. مهمترین مبنا در دیدگاههای فمینیستی، وجود تشابه و نفی تمایزات مردانه و زنانه است.
دیدگاههای ضد زن در اروپا:
1- زن مرد ناکام است، که حاصل ناتوانی طبیعت در خلقت مردان است.
2- زن سزاوار شرکت در امور اجتماعی نیست.
3- در کتاب مقدس، حوا عامل اصلی گناه اولیهی آدم و مسئول خروج وی از بهشت بود.
4- زن انسان درجه دوم است که این از طرف کلیسا و عالمان دینی دامن زده میشد.
لیبرالیسم:
نادیده گرفتن نهاد خانواده، یکنواختی زن و مرد، عدم پایبندی به دستورات دین (حجاب، حرمت سقط جنین و ممنوعیت همجنسگرایی)، معرفی ارزشهای دینی به عنوان مصادیق ستم به زنان، اصالت دادن به لذتهای نفسانی، هماهنگ کردن دین با خواستههای نفسانی، آزادیخواهی افراطی، خودمحوری در مدیریت اجتماعی، نظریه زوج آزاد، همجنسگرایی، بیاخلاقی (بیارزش شدن عفت و…)، ارزش قائل نشدن به فعالیت در حریم خانواده (مادری و همسری). فمینیسم، محصول عصر روشنگری در اروپاست و اومانیسم از بنیادیترین مبانی فکری بسیاری از فمینیستها محسوب میشود.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 26
مطالب مرتبط