این پاورپوینت به بررسی بهداشت محیط زیست و جامعه می پردازد. شامل موضوعات بهداشت هوا، آب، فاضلاب، زباله، مسکن، اماکن عمومی، بهداشت حرفهای، بهداشت مدارس، روانی، مادر و کودک، گروه های آسیب پذیر و اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری است.
مقدمه
بهداشت محیط زیست و جامعه به عنوان یکی از ارکان اصلی سلامت و رفاه عمومی، نقش بسیار مهمی در حفظ و بهبود کیفیت زندگی انسانها دارد. بهداشت محیط زیست شامل کنترل عواملی است که بر سلامت بدنی، روانی و اجتماعی انسانها تأثیر میگذارند. این پاورپوینت به بررسی اصول و مبانی بهداشت محیط زیست و جامعه می پردازد و مفاهیم کلیدی در این حوزه را تشریح میکند.
آلودگی هوا یکی از مهمترین چالشهای بهداشت محیط زیست است. هوا به عنوان مایه حیات، نیاز اساسی انسان است و آلودگی آن میتواند تأثیرات مخربی بر سلامت انسانها، حیوانات و گیاهان داشته باشد. منابع آلودگی هوا شامل منابع طبیعی و مصنوعی هستند و مواد آلودهکننده مانند منوکسید کربن، اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق از مهمترین عوامل آلودگی هوا محسوب میشوند. این آلودگیها میتوانند منجر به بیماریهای حاد و مزمن، تحریکات پوستی و چشمی، و حتی اختلالات رشد و نمو شوند.
آلودگی آب نیز یکی دیگر از موضوعات مهم بهداشت محیط زیست است. آب آلوده حاوی عوامل بیماریزا، مواد شیمیایی سمی و فاضلابهای صنعتی میتواند به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر سلامت انسان تأثیر بگذارد. تأمین آب آشامیدنی بهداشتی یکی از اولویتهای اصلی در حفظ سلامت جامعه است. بهداشت مسکن و اماکن عمومی، بهداشت حرفهای، بهداشت مدارس و اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری نیز از دیگر موضوعات مهم در این پاورپوینت هستند که به تفصیل بررسی شدهاند .
تعریف بهداشت محیط زیست
طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، بهداشت محیط زیست عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به نحوی در رفاه و سلامت بدنی، روانی و اجتماعی انسان تاثیر داشته و یا خواهند داشت.
توارث و محیط دو عامل اصلی در تعیین سرنوشت و سلامت موجودات زنده اند. اما اثر عامل ارث هر قدر هم که قوی باشد در محیط نامساعد خنثی می شود. در حالی که صفات ارثی ضعیف در محیط مناسب پرورش یافته و بارزتر می گردد و بدین جهت است که کیفیت محیط از ابعاد مختلف واجد اهمیت شایان است که در این بخش به آن پرداخته می شود.
بهداشت هوا
هوا مایه زندگی است و نیاز به آن بیش از نیاز به آب و غذا است انسان بدون هوا بیش از چند دقیقه قادر به ادامه حیات نیست . اما همین هوا در اثر عوامل طبیعی و نیز در اثر فعالیتهای آدمی همواره در معرض انواع آلودگیهاست.
منوکسید کربن ، اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای ازت، اکسید کننده های فتو شیمیائی ، هیدروکربورها ، ذرات معلق و مواد رادیواکتیو از اهم عوامل آلاینده هوا به شمار می روند اسموگ و اینورژن از پدیده های مهم آلودگی هوا محسوب می شوند
اثرات آلودگی هوا بر انسان بستگی به غلظت آلوده کننده ها و حساسیت مردم دارد و عوارض آن به صورتهای زیر ظاهر می شود:
1- بیماریهای حاد
2- بیماریهای مزمن
3- دگرگونی اعمال فیزیولوژیک
4- عوارضی چون احساس تحریک
5- احساس ناراحتی در مواقع کاهش دید
6- عوارضی چون کند ذهنی و اختلال رشد و نمو
فهرست مطالب
تعریف بهداشت محیط زیست
بهداشت هوا
آلودگی هوا
تعریف آلودگی آب
منابع آلوده کننده آبها
اثرات آلودگی آب بر انسان
تعریف فاضلاب و انواع آن
تعریف زباله
اجزای ترکیبی زباله
بهداشت مسکن و اماکن عمومی
معیارهائی را که به عنوان اصول اساسی مسکن بهداشتی می توان توصیه نمود
عوارض مسکن ناسالم
بهداشت حرفه ای
اهداف بهداشت حرفه ای
برنامه های بهداشت شغلی
اهم اهداف بهداشت مدارس
عوامل موثر در بروز سوانح و حوادث از نظر بررسیهای اپیدمیولوژی
تقسیم بندی حوادث
پیشگیری از حوادث
مسائل و مشکلات در بررسی بیماریهای غیرواگیر
خدمات بهداشت روانی
برنامه ها و خدمات بهداشت روانی
تعریف توانبخشی
تکنیک هائی که در توانبخشی مورد استفاده اند
بلاهای طبیعی
اهمیت ابعاد بلاهای طبیعی
اقدامات بهداشتی در شرایط اضطراری
آموزش بهداشت
اهداف آموزش بهداشت
مراحل آموزش بهداشت
اشکال آموزش بهداشت
نقش مواد و تجهیزات آموزشی در فرایند آموزش
انواع برنامه های آموزش بهداشت
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 59
مطالب مرتبط