این پاورپوینت به بررسی درس بیستم مطالعات اجتماعی هفتم، امپراتوری های قدرتمند چگونه کشور را اداره میکردند؟ می پردازد. شامل بررسی نوع حکومت، مقامهای حکومتی، تقسیمات کشوری، پایتخت ها، قدرت نظامی و سپاههای امپراتوری های ایران باستان است.
مقدمه
درس بیستم مطالعات اجتماعی هفتم با عنوان “امپراتوریهای قدرتمند چگونه کشور را اداره میکردند؟” به بررسی شیوههای حکومتداری در امپراتوریهای ایران باستان میپردازد. شاهان ایران باستان قدرت مطلق داشتند و حکومت به صورت موروثی از پدر به پسر منتقل میشد. تاجگذاری شاهان در حضور بزرگان در کاخهای باشکوه انجام میشد و شاهان خود را نماینده اهورامزدا میدانستند.
شاهان باستانی ایران علاوه بر قدرت مطلق خود، فرمانروایی مطلق بر امور اداری، نظامی و مذهبی داشتند. آنها برای اداره کشور فرمانهایی صادر میکردند و مهر سلطنتی بر نامهها و فرمانهای مهم می زدند. کتیبه داریوش در بیستون نمونهای از این فرمانها است که به سه زبان ایلامی، پارسی و بابلی نوشته شده است.
برای اداره بهتر کشور، داریوش هخامنشی کشور را به 23 قسمت تقسیم کرد که هر قسمت یک ایالت بود و توسط شهربان اداره میشد. شاهان پایتختهای بزرگی مانند شوش، همدان و تیسفون را انتخاب کرده و کاخهای بزرگ و بناهای عظیمی در آنها ساختند. همچنین، شاهان به تشکیل سپاههای قدرتمند و استفاده از ابتکارات نظامی مانند سپاه جاویدان و ارابه داسدار پرداختند.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 18
مطالب مرتبط