بخشی از متن:
وسعت گرایش اقتصاد کشاورزی به وسعت بخش کشاورزی است. این بخش به دلیل برخورداری از رشد مستمر و پایدار و درون زای اقتصادی و نقش حیاتی در ایجاد عدالت اجتماعی، تأمین امنیت غذایی و توسعه اشتغال در جامعه دارای اهمیت می باشد. اقتصاد کشاورزی به بررسی مسائل اقتصادی مطرح در بخش کشاورزی و ارایه راهکارهایی برای حل این مسائل و استفاده از ابزارها و روش های اقتصادی برای بهره مندی مطلوب از منابع موجود در بخش کشاورزی (که خود شامل زیر بخش های زراعت، دامپروری، آبیاری و باغداری است) میپردازد.
دانشجویان رشته علوم اقتصادی گرایش اقتصاد کشاورزی، اقتصادی را که به محصولات کشاورزی و زمین و زراعت باز میگردد, مطالعه میکنند؛ زیرا بازار محصولات کشاورزی به دلیل این که در بسیاری از موارد، پیوستگی تولید را ندارد، همچنین متغیرهایی مثل آب و هوا و خاک در آن اثر عمدهای میگذارد, به مطالعه تخصصی و ویژهای نیازمند است؛ یعنی کارشناس اقتصادی این بخش باید علاوه بر آشنایی با اصول و مبانی علم اقتصاد، با مسائل کشاورزی از قبیل تولید کشاورزی و بازارهای محصولات کشاورزی آشنایی داشته باشد.
تعریف و هدف
اقتصاد کشاورزی شاخه تخصصی و مجزایی از علم اقتصاد است که با حوزه عملی وکاری گستردهای که به لحاظ کمی و گستردگی در همه جای کشورها دارد و همچنین از جنبه کیفی ونیز تنوعها در محصولات مختلف زراعی، باغی، دامی، شیلاتی و نظایر اینها وجود دارد که زمینههای فراوانی را برای فعالیتهای مستقیم و غیر مستقیم فراهم میسازد.
اقتصاد کشاورزی عوامل اقتصادی مؤثر در امور کشاورزی، روابط اقتصادی موجود بین عوامل تولید کشاورزی و کاربرد اصول اقتصادی را در تولید و توسعه کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار میدهد و این امکان را به کشاورز میدهد که با مقدار زمین و سایر نهاده های تولید که در اختیار دارد حداکثر سود را بدست آورد. به بیان دیگر اقتصاد کشاورزی عبارت از کاربرد اصول و نظریههای اقتصاد عمومی در فرایند تولید، مبادله، توزیع و مصرف مواد غذایی و مواد خام اولیه مورد نیاز سایر بخشهاست.
بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که اقتصاد کشاورزی، روشهای چگونگی استفاده مطلوب و بهینه از منابع طبیعی در بخش کشاورزی را از طریق شیوهها و ابزار کارآمد خود مورد مطالعه قرار میدهد. هدف از ایجاد این رشته، تربیت نیروهای متخصص و کارآمدی است که بتوانند با تکیه بر دانش و اندوختههای علمی و تجارب عملی خود به عنوان کارشناس اقتصاد کشاورزی به تهیه و تدوین طرحهای توسعه کشاورزی و ارزیابی اقتصادی آنها در سطوح مختلف منطقهای یا ملی بپردازند و همچنین از طریق بکارگیری روشهای تجزیه و تحلیل کمی و ارائه مدلهای ریاضی در حل مسائل و مشکلات تولید، توزیع یا مصرف مواد غذایی و مواد خام، راهکارهای مناسبی را ارائه مینمایند. متخصصان اقتصاد کشاورزی در فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی مرتبط با مسائل اقتصادی بخش کشاورزی نیز میتوانند همکاری نمایند.
فهرست مطالب:
مهندسی اقتصاد کشاورزی
تعریف و هدف
اهمیت و جایگاه در جامعه
نقش کشاورزی در توسعه اقتصادی
نقش کشاورزی در اقتصاد
اقتصاد کشاورزی در ایران
اهداف کشاورزی پایدار
طرح مدیریت فراگیر
فرآیند مدیریت جامع و فراگیر
برنامه ریزی مالی
مطالعات اکتشافی (مطالعات مقدماتی)
طرح نظری مسئله تحقیق
فرآیند مدل سازی و شناخت عناصر آن
جمعآوری دادهها و اطلاعات
روششناسی
هزینه فرصت
تامین غذا
تصمیماتی که یک کشاورز پیش روی خود دارد
تابع تولید
انواع رابطه تولید نهاده
قانون نسبت های متغیر
تابع بازدهی نهایی ثابت (عملکرد ثابت)
تابع بازدهی نهایی کاهنده (نزولی)
ارزیابی مکانیزه کردن
محصولات توأم
نمودار دو محصول توام
روابط رقابتی
نرخ جایگزینی ثابت
محصولات رقیب با نرخ جایگزینی
ضریب فزاینده
منحنی امکانات تولید
خط درآمد یکسان
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 51
مطالب مرتبط