این پاورپوینت به اصول و مبانی روان درمانگری و مشاوره با رویکرد اسلامی می پردازد. شامل تعریف، تاریخچه، اهمیت و ضرورت مشاوره مذهبی، نظریه ها و تفاوت های مشاوره و روان درمانگری است. همچنین اصول خداشناسی، انسان شناسی و هستی شناسی در مشاوره اسلامی بررسی میشود.
مقدمه
روان درمانگری و مشاوره با رویکرد اسلامی یکی از روشهای نوین در حوزه سلامت روان است که به بررسی و حل مشکلات روانی و معنوی افراد از دیدگاههای دینی میپردازد. این رویکرد تلاش میکند تا با ترکیب اصول روانشناسی علمی و مبانی دینی، به بهبود و تعالی روانی و معنوی افراد کمک کند. مشاوره اسلامی نه تنها به رفع نشانههای مشکلات روانی میپردازد بلکه به دنبال ایجاد تعادل و بهبودی کلی در زندگی افراد است.
در این پاورپوینت، ابتدا تعریف و مفاهیم اساسی روان درمانگری و مشاوره با رویکرد اسلامی ارائه شده است. مشاوره و روان درمانگری در این رویکرد به عنوان فرایندی تعاملی و رسمی بین دو طرف انسانی تعریف میشود که هدف آن ایجاد یا حفظ تعادل روانی و معنوی و حل مشکلات افراد در زمینههای شناختی، عاطفی، رفتاری و معنوی است. این تعامل باید با رعایت اصول و قیود شرعی و معنوی انجام شود تا به نتیجه مطلوب برسد.
اهمیت مشاوره و روان درمانگری با رویکرد اسلامی در توجه به بعد اصیل انسان و اهمیت فرهنگ مراجع نهفته است. این رویکرد به دنبال ارائه راهحلهای معنادار و سازمانیافته برای مشکلات روانی و معنوی است که با سبک زندگی اسلامی همخوانی دارد. مشاوره اسلامی با تکیه بر مبانی انسانشناسی، خداشناسی و هستیشناسی، به دنبال ارتقاء و تعالی فرد در تمام ابعاد وجودی است.
تعریف مشاوره و روان درمانگری با رویکرد اسلامی
روان درمانگری و مشاوره فرایند تعامل رسمی و عقلانی بین دو طرف است ( که هر طرف را یک یا چند شخص تشکیل می دهد) و به منظور ایجاد یا حفظ تعادل و بهبودی اشفتگی و حل مشکل یکی از طرفین ( مراجع) درگیر، در برخی یا تمام زمینه هایی از ناتوانی یا نارساکنش وری، در ابعاد روانی – معنوی در وجوه مختلف ، اعم از کنش های شناختی ( اختلال تفکر) ، عاطفی ( رنج ها و ناراحتی های هیجانی و عاطفی) یا رفتاری ( بی کفایتی های رفتاری) و معنوی ( احساس بی معنایی، بی ارزشی و بی هدفی یا رکود و واپس روی معنوی) و یا زمینه سازی رشد و تعالی ( فراروی) معنوی در افراد، با درمانگر یا مشاوری که در زمینه پدیدایی، تحول ، بقا و تغییر شخصیت صاحب نظر بوده و روش های منطقی و شرعی متناسب با نظریه مورد قبول را برای درمان در اختیار دارد و دارای جواز قانونی و حرفه ای می باشد.
فهرست برخی از مطالب:
تعریف مشاوره و روان درمانگری با رویکرد اسلامی
عقلانیت: کنش هسته ای نظام روان شناختی
امادگی های مشاور،مراجع و شرایط درمان
اسیب شناسی روانی
اصول ارزیابی مراجع و مشاور
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 85
مطالب مرتبط