پاورپوینت اصطلاحات تعارض قوانین در حقوق بین الملل خصوصی

پاورپوینت اصطلاحات تعارض قوانین در حقوق بین الملل خصوصی به بررسی مفاهیم و اصول بنیادین در زمینه تعارض قوانین می‌ پردازد. در شرایطی که یک وضعیت حقوقی به قوانین چند کشور ارتباط پیدا می‌ کند و این قوانین نتایج متفاوتی برای همان وضعیت حقوقی ارائه می‌ دهند، تعارض قوانین به وجود می‌آید. پاورپوینت به مباحثی نظیر سیستم‌های حل تعارض، قواعد حل تعارض، شرایط تحقق تعارض قوانین، صلاحیت قانون‌ گذاری، تعارض دادگاه‌ها، قانون مقر دادگاه، و صلاحیت قضایی پرداخته و توضیحاتی جامع درباره نحوه برخورد با این تعارض‌ ها ارائه می‌ دهد. همچنین تفاوت‌ ها و شباهت‌ های تعارض قوانین و تعارض دادگاه‌ها مورد بحث قرار گرفته و تاثیرات متقابل آنها بررسی شده است.

پاورپوینت اصطلاحات تعارض قوانین در حقوق بین الملل خصوصی

حقوق بین الملل خصوصی (2) اصطلاحات تعارض قوانین

تعارض قوانین

هرگاه وضعیتی حقوقی با قوانین دو یا چند کشور ارتباط پیدا کند و قوانین این کشورها نسبت به آن وضعیت به طور یکنواخت حکم ننماید ،به نحوی که نتیجه حاصل از اعمال قانون یکی از این کشورها، در خصوص وضعیت حقوقی مورد بحث با نتیجه حاصل از اعمال قانون کشوری دیگر در همان مورد متفاوت باشد « تعارض قوانین » به وجود آمده است .

سیستم حل تعارض

هر گاه دعوايی كه دارای« عامل خارجی » است در كشوری مطرح باشد ،دادگاه آن كشور بايد قواعد و احكامی را كه قانونگذار كشور خود تجويز كرده است ، به موقع اجرا بگذارد. قواعد و احكامی كه دادگاه را در انتخاب قانون لازم الاجرا هدايت می كند و راه حل تعارض بين قوانين كشورها را ارائه می دهد، مجموعه ای را به وجود می آورد كه « سيستم حل تعارض » ناميده می شود.

قواعد حل تعارض

قواعدی است كه با معرفی قانون حاكم بر هر قضيه معينی، تعارض را حل می كند، بی آن كه به طور مستقيم پاسخ و حكم نهايی موضوع رسيدگی را معين نمايد.
براي مثال ماده 7 قانون مدنی ايران حاوی چنين قاعده ای است كه تنها به تعيين قانون صلاحيت دار، صلاحیت اجرای قانون خارجی ( قانون دولت متبوع شخص ) كه بايد بر دعاوی مربوط به احوال شخصيه بيگانگان حكومت كند، می پردازد.

مواد 961 تا 965 ، 973 تا 975 قانون مدنی ایران نیز در توضیح ماده 7 قانون مدنی ایران وضع شده است.

شرایط تحقق تعارض قوانین

الف) وجود یک عنصر خارجی : بدین معنا که یک عنصر خارجی همچون تابعیت خارجی و… در یک موضوع حقوقی مطرح باشد .
ب) وجود تفاوت در قوانین دو کشور مربوطه: بدین ترتیب که حکم یک موضوع  خاص در قوانین دو کشور متفاوت باشد .
ج) امکان اجرای قانون خارجی : بدین صورت که قانونگذار داخلی ،صرفاً در حقوق خصوصی آن هم در رشته مدنی ،اجازه اجرای قانون خارجی را می دهد و اجرای سایر قوانین خارجی با توجه به اینکه موضوعی حاکمیتی است،قابلیت اجرایی در سایر کشورها ندارد مثل حقوق اداری ، حقوق جزا .
د) تعارض در اهلیت استیفاء به وجود می آید : بدین مفهوم که در اهلیت تمتع به دلیل آنکه چگونگی و میزان برخورداری از حق مورد بحث است تعارض به وجود نمی آید

صلاحیت قانون گذاری

مقصود از صلاحيت قانون گذاری، تشخيص قانونی است كه از بين قوانين متعارض، بايد بر موضوع مورد بحث حاكم گردد.
فرض كنيد يك زن فرانسوی با يک مرد روسی ، در فرانسه ازدواج كند و آن گاه زوجين به اكوادر رفته و در آنجا اقامت گزينند، پس از مدتی با توافق يكديگر و رضايت متقابل از هم طلاق بگيرند و سپس زن با يک مرد فرانسوی ازدواج كند. حال تشخيص اين كه در خصوص طلاق، قانون كدام يک از كشورهای مرتبط با آن صالح خواهد بود، به صلاحيت قانون گذاری تعبير می شود، شايد از آن جهت كه در واقع آن كشور صلاحيت وضع قانون برای اين مسئله را داشته است.

تعارض دادگاهها

تعارض دادگاهها عبارتست از بررسی صلاحیت دادگاهی که بواسطه دخالت یک یا چند عامل خارجی ،نسبت به دادگاههای سایر کشورها ، صلاحیت رسیدگی به یک موضوع را دارا ست.

قانون مقر دادگاه

منظور از این نوع قانون ،قانون کشوری است که دعوی در آنجا مطرح و درجریان می باشد و در حقیقت متبوع دادگاهی است که به دعوی مطروحه رسیدگی می کند.

صلاحیت قضایی

منظور از صلاحيت قضایی ،تشخيص دادگاهی است كه صلاحيت رسيدگی به موضوع مورد بحث را دارد.

در واقع صلاحيت قضايی از آنِ كشوری است كه دادگاهش خود را ،برای رسيدگی به مسئله يا قضيه حقوق خصوصی كه به كشور يا كشورهای ديگر نيز مرتبط است ،صالح می داند.

فهرست مطالب

تعارض قوانین
سیستم حل تعارض
قواعد حل تعارض
شرایط تحقق تعارض قوانین
صلاحیت قانون گذاری
تعارض دادگاهها
قانون مقر دادگاه
صلاحیت قضایی
قواعد مادی
دسته های ارتباط
توصیف اصلی
توصیف فرعی
توصیف به موجب قانون مقر دادگاه
توصیف به موجب قانون سبب
توصیف مقدماتی
توصیف نهایی
وجوه اشتراک میان تعارض قوانین وتعارض دادگاهها
وجوه افتراق میان تعارض قوانین و تعارض دادگاهها
تاثیر متقابل تعارض قوانین وتعارض دادگاهها
تعارض منفی
تفاوت تعارض منفی و مثبت
احاله
انواع احاله
تعارض صریح
تعارض مخفی
تعارض مفاهیم ارتباط
تعارض متحرک
تعارض در زمان
تاثیر بین المللی حق
قوانین برون مرزی
قوانین درون مرزی
قوانین شخصی یا قوانین مربوط به اشخاص
قوانین عینی یا ذاتی یا قوانین مربوط به اموال
احوال شخصیه
اهلیت
رابطه وضعیت و اهلیت
اشخاص بدون تابعیت (آپاترید)
تابعیت
قانون اقامتگاه
رابطه های مالی میان زن و شوهر
کاپیتولاسیون
فسخ نکاح
حق ارتفاق
قانون محل وقوع شیء
قانون محل تنظیم سند
شرایط تاثیر بین المللی حق


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 64

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط