این تحقیق به طور کامل ، به بررسی تأسیسات برقی و مکانیکی در ساختمان ها می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته تأسیسات و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
ساختمان یا مسکن که به تعریف ساده ایجاد شرایط مطلوب جهت سکنا میباشد، امری پویا بوده و از آغاز زندگی انسان در غارها پدیدار شده است و همچنان مسیر تکاملی خویش را میپیماید. هنگامی که انسان اولیه فهمید زندگی در غار منوط به تغییر شرایط محیط و به وجود آوردن شرایط لازم جهت زیستن است نطفه ساختمان را پیریخت.
جابهجا کردن سنگها و ایجاد تهویه هوا، مجرای خروج سیلابها، محل دفع فضولات، جای مناسب آتش، محل امن جهت نگهداری و ذخیره مواد غذایی همچنین ایجاد موانع برای جلوگیری از ورود حیوانات وحشی اولین گامهایی بودند که امروزه در سازهها برای آن واژه تأسیسات را به کار میبریم. در ساختمان که از چفت و بست ارگانیک اجزاء مختلف تشکیل شده، تأسیسات نقش اساسی داشته است. شناخت، اجرای دقیق، صحیح و علمی را میطلبد تا عمر ساختمان چند برابر افزایش یابد.
نقش تأسیسات در ساختمان
استفاده مطلوب از آب، برق، گاز، تهویه، علائم هشداردهنده، تخلیه فاضلاب، ایجاد سیستم گرمایشی و سرمایشی، ارتباط بین داخل و خارج ساختمان، تماس تلفنی، حمل و نقل بین طبقات موضوعات تأسیساتی هستند.
هر کدام از آنها به مدد مهندسین و متخصصین اهل فن محاسبه و با اجرای دقیق ایمنی، زیبایی و استحکام را به بار میآورد. استفاده از لولههای آلومینیومی با لولههای پیویسی که رسوب نمیگذارند، همچنین بهکارگیری لولههای پولیمری جهت فاضلابها، لایههای پیویسی جهت عبور سیمهای برق با روکش استاندارد در دستور کار قرار میگیرد.
دسترسی به داکتها، پستها و دریچههای بازدید الزامی است. عایقبندی مقولهای اساسی و گسترده در ساختمان است و نقش کلیدی دارد. کلیه تبادلات حرارتی، نور، بو، صدا، گرد و قبار، رطوبت، جلوگیری از ترکیب فلزات با اکسیژن هوا، موانع از رخنه حشرات، جزئی از عایقبندی است. در هر بخش از مواد مورد لزوم خود استفاده میکند و ایزولاسیون را به وجود میآورد.
دقت در اجرای تأسیسات و دانستن اهمیت آن و رعایت نکات دقیق همانگونه که ذکر شد دوام ساختمان را به همراه خواهد داشت. قلب تپنده و شریان حیاتی ساختمان تأسیسات است که حرکت انرژی به اشکال گوناگون را به عهده دارد.
با برنامهریزی صحیح و از روی نقشه و با پیشبینی و آیندهنگری عمر مفید ساختمان چندین برابر خواهد شد.
فهرست مطالب
مقدمه
نقش تأسیسات در ساختمان
اهمیت اجرای دقیق تأسیسات
مرحله اول
مرحله دوم (بعد از کفسازی و کاشیکاری و سفیدکاری دیوار)
مرحله سوم (بعد از نقاشی و کف تمام شده)
نصب تجهیزات برقی موتورخانه
لوله کشی برق
انواع لوله و موارد کاربرد
لوله های غیر فلزی
موارد عدم مصرف لوله های غیر فلزی
موارد مصرف لوله های غیر فلزی
لوله های فلزی
اصول و روشهای نصب لوله های برق
سیم
کابلهای زمینی
اصول و روشهای نصب کابلهای زمینی
کابلهای با عایق کاغذی با ولتاژ نامی 1| 0/6کیلوولت
کابلهای زمینی با عایق بندی پلاستیکی با ولتاژ نامی 1| 0/6کیلوولت
کابلهای هوایی
اصول و روشهای نصب کابلهای هوایی
کابلشو
کابلهای فشار متوسط
انواع کابلهای فشار متوسط
کابلهای فشار متوسط با عایق کاغذی
کابل فشار متوسط با عایق پلاستیکی
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 24
مطالب مرتبط