این تحقیق در مورد انرژی خورشیدی می باشد و تاریخچه ، کاربرد و ویژگی های آن را مورد بررسی قرار می دهد.
مقدمه
خورشید زمین را گرم و روشن میکند. گیاهان و جانوران نیز انرژی خورشیدی را لازم دارند تا زنده بمانند. اگر خورشید نبود یا از زمین خیلی دورتر بود و گرمای کمتر به ما میرسید، سطح زمین خیلی سرد و تاریک میشد و هیچ موجودی نمیتوانست روی آن زندگی کند. همه ما به انرژی نیاز داریم، انرژی مانند نیرویی نامرئی در بدن ما وجود دارد و آن را بکار میاندازد. اگر انرژی به بدن نرسد، توانایی انجام کار را از دست میدهیم و پس از مدتی میمیریم.
ما انرژی را از غذایی که میخوریم یدست میآوریم. با هر حرکت و کاری که انجام میدهیم، بخشی از انرژی موجود در بدن صرف میشود. حتی برای خواندن این مطلب هم مقداری انرژی لازم است. برای همین باید هر روز غذاهای کافی و مناسبی را بخوریم. گیاهان و جانوران نیز برای زنده ماندن و رشد و حرکت ، به انرژی نیاز دارند، که منشأ همه اینها از خورشید میباشد.
انرژي خورشيد يکي از منابع تامين انرژي رايگان، پاك و عاري از اثرات مخرب زيست محيطي است که از دير باز به روشهاي گوناگون مورد استفاده بشر قرار گرفته است. بحران انرژي در سالهاي اخير، کشورهاي جهان را بر آن داشته که با مسائل مربوط به انرژي، برخوردي متفاوت نمايند که در اين ميان جايگزيني انرژيهاي فسيلي با انرژيهاي تجديدپذير و از جمله انرژي خورشيدي به منظور کاهش و صرفهجويي در مصرف انرژي، کنترل عرضه و تقاضاي انرژي و کاهش انتشار گازهاي آلاينده با استقبال فراواني روبرو شده است.
تاريخچه
شناخت انرژی خورشیدی و استفاده از آن برای منظورهای مختلف به زمان ماقبل تاریخ باز میگردد. شاید به دوران سفالگری، در آن هنگام روحانیون معابد به کمک جامهای بزرگ طلائی صیقل داده شده و اشعه خورشید، آتشدانهای محرابها را روشن میکردند. یکی از فراعنه مصر معبدی ساخته بود که با طلوع خورشید درب آن باز و با غروب خورشید درب بسته میشد.
ولی مهمترین روایتی که درباره استفاده از خورشید بیان شده داستان ارشمیدس دانشمند و مخترع بزرگ یونان قدیم میباشد که ناوگان روم را با استفاده از انرژی حرارتی خورشید به آتش کشید گفته میشود که ارشمیدس با نصب تعداد زیادی آئینههای کوچک مربعی شکل در کنار یکدیگر که روی یک پایه متحرک قرار داشتهاست اشعه خورشید را از راه دور روی کشتیهای رومیان متمرکز ساخته و به این ترتیب آنها را به آتش کشیدهاست. در ایران نیز معماری سنتی ایرانیان باستان نشان دهنده توجه خاص آنان در استفاده صحیح و مؤثر از انرژی خورشید در زمانهای قدیم بودهاست.
با وجود آنکه انرژی خورشید و مزایای آن در قرون گذشته به خوبی شناخته شده بود ولی بالا بودن هزینه اولیه چنین سیستمهایی از یک طرف و عرضه نفت و گاز ارزان از طرف دیگر سد راه پیشرفت این سیستمها شده بود تا اینکه افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ باعث شد که کشورهای پیشرفته صنعتی مجبور شدند به مسئله تولید انرژی از راههای دیگر (غیر از استفاده سوختهای فسیلی) توجه جدیتری نمایند.
فهرست مطالب
مقدمه
تاريخچه
انرژی خورشیدی چیست؟
ويژگيهاي استفاده از انرژي خورشيدي
كاربرد انرژي خورشيدي
گرمایش آب مصرفی( آب گرمکن های خورشیدی برای منازل، ساختمانها، کارخانجات و استخرها)
گرمایش فضای داخلی ساختمانها
صفحات خورشیدی در جادهها و بزرگراهها
سيستم هاي انرژي خورشيدي
نیروگاه سهموی خطی (Parabolic Trough Concentrator)
نیروگاه دریافت کننده مرکزی(Power Tower)
نیروگاه دیش استرلینگ(Dish Stirling)
مزایای نیروگاههای خورشیدی
کاربردهای غیر نیروگاهی
مزایای صفحات فتوولتائیک نواری (Thin Film) چیست؟
انواع سیستمهای خورشیدی (Solar Panel) قابل نصب کدام هستند؟
مزایای سیستم های خورشیدی
معایب سیستم های خورشیدی
انواع کاربرد صفحات خورشیدی و پانل های خورشیدی
موقعيت كشور ايران از نظرميزان دريافت انرژي خورشيدي
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 24
مطالب مرتبط