دانلود مقاله تاریخچه شهرنشینی و شهرسازی تحقیق مقاله تاریخچه شهرنشینی مقاله تاریخ شهرسازی مقالات تاریخ شهرسازی تحقیق تاریخچه شهرسازی تحقیق در مورد شهرسازی تحقیق درباره شهرسازی تحقیق مسکن و شهرسازی دانلود مقاله های شهرسازی دانلود مقاله شهرسازی دانلود مقاله درباره شهرسازی دانلود مقاله انگلیسی شهرسازی با ترجمه تاریخچه شهرنشینی و شهرسازی
مقدمه
شهر در گذر زمان همواره از پارامترهای مختلف کالبدی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… تأثیر پذیرفته و در نسبت با آنها کلیت خویش را شکل بخشیده و انسجام بخشیده است.به اعتقاد صاحب نظران بسیاری مظهر و تجلی گاه ابعاد گوناگون وجودی شهر، سیما و پیکره کالبدی و کیفیات حاصل از آن –از جمله فضای شهری- می باشد. یکی از مهمترین اجزا و عناصر کالبدی شهری که به ویژه در نسبت با شهروند و تقویت حس مکان در فضای شهری مؤثر واقع می گردد، ترکیب نمای ساختمان ها و به عبارت دیگر “نمای شهری” است. به بیان دیگر ” شهر زمینه بصری مشترکی است که همه شهروندان هر روز به ناگزیر در معرض آن قرار می گیرند و بایستی از آن استفده کنند. اگر این زمینه مشترک نمایی زشت و ناموزون داشته باشد، تأثیرات مخرب روحی و روانی بر استفاده کننده می گذارد.”(۱) بدین لحاظ نمای هر بنا در عرصه شهر جزئی از مجموعه ای می گردد که در کلیت خود خیابان، میدان و یا فضای شهری اطلاق می گردد. لذا دستیابی به آگاهی مناسب و متناسب با موضوع در فرایند نقد ضروری می نماید.
این گفتار بر این فرضیه استوار است که کیفیت مطلوب بصری و روانی نمای شهری در معماری و شهرسازی هر سرزمین به ابعاد جغرافیایی، محیطی، فرهنگی و اجتماعی شهر و شهروندان وابسته بوده و در پی اثبات صحت آن مفهوم نمای شهری و کیفیات آن را در سه موقعیت مکانی-زمانی “معماری اروپا” ، “معماری سنتی ایران” و “معماری معصر ایران” مورد بررسی قرار می دهد. در این فرایند، شیوه عملکرد و نحوه مواجهه معماری و نمای بناها با شهر و فضای شهری شناسایی شده و ارزیابی می گردد.
–
فهرست
تاریخچه شهرنشینی و شهرسازی
شهر چیست
عوامل پیدایش شهرها
عوامل گسترش شهرها
تاریخچه و خاستگاه شهرسازی
وظایف شهرسازی
شهر ساز کیست
مقدمه
نمای معماری، نمای شهری
نمای شهری در معماری اروپا
نمای شهری در معماری تاریخی ایران
نمای شهری در معماری معاصر ایران
نتیجه گیری
منابع و مآخذ
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 12
مطالب مرتبط