دانلود مقاله اینترنت، قابلیت ها و کاربردها
اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات
کمتر روزی است که از طریق رسانه های خبری در مورد تحولات اینترنت به گوشمان نرسد. این پدیده زمینه را برای دستیابی به اطلاعات مورد علاقه مردم جهان فراهم نموده است. شاید بتوان اینترنت را به اقیانوس بیکران اطلاعات شبیه کرد زیرا نه مالک شناخته شده ای دارد و نه درکنترل دولت خاص می باشد ومانند اقیانوس دارای شگفتیها وپتانسیلهای ناشناخته ای میباشد که اگر با امکانات جستجو ومسیریابی در این اقیانوس آشنایی نداشته باشیم بزودی سردرگم خواهیم شد به همین منظور لازم است با این پدیده وکاربرد آن آشنایی اجمالی داشته باشیم وببینیم چقدر از فعالیتهای روزمره ما میتوانند با اینترنت مرتبط باشد. ما برای ارسال نامه از منزل خارج شده به اداره پست میرویم برای کسب اطلاع ازقیمت کالاهای مورد نیاز خود به بازار میرویم. برای آگاهی از آخرین اخبار روزنامه میخریم برای نقد کردن چک یا کرفتند پول به بانک می رویم، برای مطالعه ویا تحقیق برای موضوع خاصی به کتابخانه و آزمایشگاه خاصی می رویم. برای رزرو بلیط ویا تهیه آن مسافت زیادی طی می کنیم وهزاران کارها وفعالیتهای دیگر که هرکدام میتواند وقت وانرژی زیادی را از ما بگیرد شاید مراجعه وکسب اطلاع درباره قیمت ومشخصات وجود یا عدم وجود یک کالا از بازار نیمی از وقت مارا بگیرد یا برای شرکت دریک جلسه ۲ ساعت یا بیش از نصف روز وقت صرف کنیم ولی اگر امکانی یافت شود که بتواند تمامی رفت و آمدها، جستجوهای طولانی و کارهای بیهوده مقدماتی برای کسب اطلاعات را حذف کند چقدر در وقت وانرژی مان صرفه جویی نموده ایم. اگر امکانی پیدا شود که بتواند بدون خارج شدن ما از منزل نامه را پس از ۳۰ دقیقه تاخیر در نقطه دیگری ا زجهان بدست دوستانمان برساند ویا امکان برقراری ارتباط صوتی- تصویری وکنفرانسی با دوست یا دوستانمان در نقاط مختلف جهان برقرار نمائیم ویا از بین کالاهای متعددی که درسراسرجهان تولید میشود نمونه تصویری مناسب در دسترسمان باشد وکلیه مشخصات و قیمتها را مقایسه کرده وحق انتخاب داشته باشیم. آداب ورسوم وفرهنگ وتمدن ملتهای مختلف در محدودها ومنطقههای مختلف آشنا شویم. درانجمن، گروههای فرهنگی و علمی شرکت نموده واز نظرات آنها مطلع گشته و نظراتمان را درآنجا مطرح نمائیم. روزنامهها، مجلات، کتابها را در اسرع وقت وبه دلخواه انتخاب نموه وآنها را مطالعه نمائیم. مقالات ونظراتمان وتحقیقاتمان را بدون هزینه ودر کمترین زمان در اختیار سمینارها، مجلات، کتب ومراکز تحقیقاتی قرار دهیم. مسلماً میبایستی ازاین امکان استقبال نموده با آن آشنا شویم وآنرا بکار گیریم و آن همان پدیده اعجاز انگیز اینترنت میباشد.
پست الکترونیکی
این سرویس امکان ارسال نامه بصورت الکترونیکی را میدهد این نامه درواقع یک فایل متنی میباشد البته اخیراً امکان ارسال ودریافت نامههای الکترونیکی بصورت HTML وجود دارد. برای ارسال ودریافت نامه های الکترونیکی بایستی نرم افزار مورد نیاز این عمل را نصب کرده باشیم.
. ازعامترین این نرم افزارها OutLook میباشد ازامکانات دیگر این سرویس امکان الحاق مستندات (File Attachmen) ازقبیل عکس و. . .نامه میباشد. یک نمونه از آدرس پستی:
صفحات وب
صفحات وب چیزی به جز یک فایل نیستند این فایلها (صفحات) به دودسته تقسیم می شوند:
۱- صفحاتی که (میتوانند به صورت پویا) دررایانه سرویس گیرنده (مرورگرها) به رویت این صفحات با قالبهای متعددی موجود میباشند که معروفترین آنها HTML وجذابترین آنها FLASH میباشد.
۲- صفحاتی که دررایانه سرویس دهنده وجود دارند و محتویات آنها به صورت پویا هستند هنگامیکه درخواستی برای رویت این صفحات به رایانه سرویس دهنده برسد این صفحات به صفحات معمولی (سرویس گیرنده) تبدیل شده وبه رایانه درخواست کننده ارسال میشود برای نمونه میتوان به فایلهای با پسوند ASP یا JSP اشاره کرد.
مرورگرهای وب
مرورگرهای وب نرم افزارهایی هستند که با استفاده از آنها میتوان صفحات وب را رویت کرده وبه گشت وگذار دراینترنت پرداخت. معروفترین این مرورگرها Explorer,Netscape Navigator میباشد.
UP/Down louding
Down louding: عمل کپی کردن یک فایل از اینترنت را میگویند عموما مرورگرها ازاین سرویس پشتیبانی میکنند اما مشکل آنها دراینجاست که درصورت قطع شدن ارتباط بایستی عملیات Down loading ا زابتدا انجام شود برای رفع این مشکل بایستی از نرم افزارهای فوق العاده ومخصوص اینکار از قبیل Gozilla و Getright استفاده نمود.
UP loading: عمل کپی کردن یک فایل در اینترنت را گویند. امکان استفاده از این سرویس بستگی به مراکز سرویس دهنده وب دارد واگر آنها این امکان را داده باشند می توان ازاین سرویس وب استفاده نمود از نمونه این سایتها میتوان وب WWW.xdrive. com اشاره کرد.
گوفر: این سرویس تا چند سال پیش مورد استفاده قرار میگرفته ولی با توسعه وب بسیار محدود مورد استفاده قرار میگیرد تفاوت وب وگوفر مانند تفاوت DOS و Windows است که د رDOS با تایپ دستورات امکان کاربا رایانه فراهم می آمد در صورتی که Windows امکان کار در محیطی آسان وبصورت گرافیکی وجود دارد. در حال حاضر استفاده از گوفر بسیار محدود میباشد وتوضیح بیشتر دراین مورد ضروری نیست.
گفتگوی اینترنتی: با استفاده از این سرویس دویا چند کاربر میتوانند ازطریق اینترنت با هم متصل شده وبا هم به تبادل پیام یا فایل بپردازند. برای استفاده ازاین امکانات ابتدا بایستی به یکی از سرویس دهندههای گفتگوی اینترنتی موجود دراینترنت وارد شوید تا بتوانید با افراد دیگری که در آنجا هستند ارتباط برقرار کنید. داشتن نرم افزار مربوطه (مثل MIRC) ضروری است.
فهرست مطالب
اینترنت، قابلیتها، کاربردها و اصطلاحات.. ۱
پست الکترونیکی. ۲
صفحات وب.. ۳
مرورگرهای وب.. ۳
گروههای علمی/ خبری. ۵
اینترنت چیست؟ ۶
ورود به دنیای اینترنت.. ۸
Tep/Ip چیست؟ ۱۳
حسابهای پیوسته وحسابهای ppp: 15
سرویس گیرنده هاوسرویس دهندهها: ۱۷
آدرس ها، اسم قلمروها وکوها: ۱۷
مودم ها: ۱۸
پروتکل نقطه به نقطه point to ponit protocl: 19
کارایی مودم ها: ۱۹
سفر ایمیل. ۲۳
آخرین پرسش… ۲۶
پردازش قواعد مبادله ۲۸
خدمات گیرنده (Client) وخدمات دهنده (server) 29
به سوی HTIP1.1. 32
یک انتقال مطمئن. ۳۳
ارائه کننده سرویس اینترنت (Internt service provider) 35
نقش Isp درپیکر بندی: ۳۶
چه قدر استفاده از اینترنت راحت هستید؟ ۳۶
تنظیم مودم واینترنت درویندوز ۳۶
پیوندها وURL. 42
FTP ناشناس: ۴۴
منابع: ۴۵
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 48
مطالب مرتبط