دانلود پاورپوینت بهداشت کشاورزی ۳۵ اسلاید
طرح بهداشت کشاورزی
صنعت کشاورزی یکی از بخش های مهم وبا ارزش هر جامعه است ودرصد زیادی از شاغلین دراین بخش فعالیت دارندوتقریبا“ از مشاغل پایه جهت تامین غذااست.
با توسعه بخش کشاورزی وورود تکنولوژی جهت بهره برداری مطلوبتر وتولید اقتصادی تر به تبع عوامل زیان آور متعددی وارد این بخش از محیط کار شده است.وهمین امر باعث شده که سلامت شاغلین کشاورزی در معرض خطر قرار گیرد.طبق برآورد سازمان بین المللی کار سالانه حدود ۱۷۰ هزار نفر از کشاورزان جان خود را از دست می دهند .
تعریف بهداشت کشاورزی :
بهداشت کشاورزی علمی است که با شناسائی ، ارزیابی وکنترل عوامل وشرایط زیان آور محیط کار وانجام مراقبت های بهداشتی ودرمانی حافظ سلامتی کشاورزان باشد.
اهداف طرح بهداشت کشاورزی :
۱- آموزش و ارتقاء سطح آگاهی کشاورزان در خصوص عوامل زیان آور این شغل
۲- بازدیدوبهسازی واحدهای کشاورزی
۳- تعیین سطح سلامت شاغلین کشاورز
کشاورزی از دیدگاه بهداشت حرفه ای:
کشاورزی صنعتی : به کشاورزی گفته می شود که درآن مکانی به نام کارگاه وجود دارا که درآن کارگاه کارگران تحت سرپرستی کارفرما فعالیت دارند.
به استناد ماده ۸۵ قانون کار کلیه مقررات کارگاه در بخش کشاورزی صنعتی اعمال می گردد.
این واحدها شامل : مرغداری ها ، گاوداریها ، پرورش طیور صنعتی ،پرورش ماهی وکشت گلخانه ای
کشاورزی سنتی : کلیه باغات بدون حصار ، مزارع ، دامداری خانگی در این گروه قرار می گیرد. در این گروه بایستی به اولویت های زیر توجه نمود:
بیماریهای مشترک انسان ودام ، سموم وعوارض آن ، خطر ماشین آلات کشاورزی
معاینات این گروه بایستی جهت سرپرستان خانوار درهر روستا با هماهنگی خانه بهداشت انجام گردد.
روشهای ارتقاء سهم مشارکت کشاورزان در برنامه بهداشت کشاورزی
۱- تشکیل جلسات آموزشی توجیهی برای تعاونی ها واتحادیه های کشاورزی ومروجین کشاورزی در خصوص اهداف برنامه
۲- هماهنگی با سازمان جهاد کشاورزی جهت جلب مشارکت تعاونی ها وتشکل های مرتبط در راستای بهسازی کارگاههای کشاورزی
۳-تهیه ، تدوین واجرای برنامه های آموزشی مدون برای کشاورزان واجرای آن از طریق سیستم شبکه با مشارکت جهاد کشاورزی ،مسئولین اتحادیه وتشکل های صنفی
۴- جلب مشارکت سازمان آموزش وپرورش جهت آموزش بهداشت کشاورزی در مدارس روستائی
۵- مشارکت شوراهای اسلامی روستا ودهیاران در برنامه
۶- استفاده از سیستم تشویق برای کشاورزان فعال در امر بهسازی وبهداشت کشاورزی
۷- فعال نمودن برنامه رابطین بهداشتی در سطح روستاها در ارتباط با برنامه بهداشت کشاورزی
۸- استفاده از رسانه های گروهی ومطبوعات محلی صدا وسیماو…
بازدید وبهسازی کارگاههای کشاورزی
۱- این واحد ها شامل : دامداری ،مرغداری ، پرورش ماهی ، پرورش طیور صنعتی وگلخانه ها
می باشد.
۲- به استناد ماده ۸۵ قانون کار این واحد کارگاه محسوب شده و در هنگام بازرسی فرمهای بازدید ومصوب تکمیل گردد.
۳- بازدیدها توسط کارشناسان وکاردانهای مراکز بهداشتی ودرمانی ( محیط وحرفه ای ) بر اساس قوانین وضوابط بهداشت حرفه ای وقانون کار انجام گیرد.
۴- کلیه تاسیسات وتسهیلات کارگاه ( ساختمان ، سرویس های بهداشتی ، آب ، دفع فاضلاب و… ) بر اساس آیین نامه تسهیلات کارگاه ساخته شده باشد.
۵-در ارتباط باکارگاههای خانگی وسنتی کشاورزی( باغات بدون حصار ،مزارع ، دامداری خانگی و…) بهسازی از طریق آموزش وتوجیه کشاورزان صورت پذیرد .
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 35
مطالب مرتبط