دانلود تحقیق در زمینه حاشیه نشینی

Research on marginalization

دانلود تحقیق در زمینه حاشیه نشینی – مقاله

با فرمت word و در ۵ فصل-بدون فهرست و منابع می باشد.

فصل اول:کلیات
مقدمه

حاشیه نشینی)۱(و زاغه نشینی پدیده ای است که بعد از انقلاب صنعتی همراه با توسعه شهرها در کشور های پیشرفته و سپس در ممالک در حال توسعه،گسترش بیشتری یافته و در حال حاضر نیز ادامه دارد.رشد و توسعه این روند در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم و در دوره های اخیر نیاز به جایگاه ویژه ای در برنامه ریز یهای ملی منطقه ای و شهری دارد.
افزایش جمعیت، انقلاب صنعتی،توسعه شهر نشینی،مهاجرت،به ویژه مهاجرت های روستا-شهر-عدم برنامه ریز یهای صحیح اقتصادی،تبعیض نژادی،مذهبی از جمله عواملی هستند که زمینه های لازم جهت تکوین و تکمیل این پدیده را فراهم ساخته اند)۲(
۲-ر.ک دکتر م عزیز پور بحثی پیرامون حاشیه نشینی-نشریه دانشکده علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه تبریز ص  ۱۳۴
حاشیه نشینی به مفهوم امروزین آن کشورهای پیشرفته جهان بوجود آمد و با صدور برنامه های اقتصادی این گونه کشورها تحت عنوان برنامه های رشد و توسعه در کشورهای جهان سوم گسترش یافت.
پیامد رشد صنعتی کشورهای غربی موجب بروز مسائل و مشکلات فراوانی شد که یکی از انها حاشیه نشینی است.
برای میلیونها فقیر ساکن در کشورهای در حال توسعه ، مناطق شهری همواره وسیله ای برای بهبود کیفیت زندگی و محیط میباشد. این موضوع همراه با بدتر شدن شرایط زندگی در مناطق روستایی،جریان قابل ملاحظه ای از مهاجرت از روستا به شهر را به ویژه در سه دهه گذشته به وجود آورده است.مسایل و مشکلاتی که مهاجران شهری با آن روبرو هستند.در زمانها و شرایط مختلف است ولی اولین و پیچیده ترین مشکلی که از بدو ورود به شهر و تا مدت طولانی با آن مواجه هستند، دسترسی به مسکن مناسب می باشد
از دهه ۱۹۶۰،رشد بی سابقه شهر نشینی و افزایش فقر و تشدید مساله مسکن در اغلب شهرهای کشورهای جهان سوم،توجه ویژه سازمانهای دولتی را به این مساله و مشکل شهری معطوف نمود. فقر کاملا”بر توسعه بین المللی قرن بیست و یکم تاثیر گذاشته و بیشتر مناطق شهر نشین جهان را متاثر کرده و با بی تفاوتی سازمانهای مختلف دولتی پیچیده تر خواهد شد.آنها عقیده دارند که هجوم گروههای مهاجر روستایی و سکونت غیر مجاز در اراضی شهری یک زیان اجتماعی است و بایستی آنها را از بین برد و ریشه کن کرد.( هادیزاده بزاز،۱۳۸۲٫ص۱۰)
روند تکامل زندگی انسان ها در طول تاریخ نیز برآیند همین روابط اجتماعی است که عصر انسانهای اولیه و با پیدایش کشاورزی و صنعت تا به امروز این تکامل را نشان میدهد و در دوران نزدیک به ما مخصوصا” پس از جنگ جهانی دوم و علی الخصوص بعد از سالهای ۱۹۵۰ عوامل متعدد بهداشتی،فن آوری،سیاسی،اجتماعی موجب تغیرات ساختاری مهمی در کشورهای جهان سوم گردیده است.
که این امر خود به تبع منجر به افزایش شدید جمعیت،تبدیل روستاها به شهرها و مهاجرت روستائیان به شهرها و در نهایت گسترش شهر نشینی و رشد شتابان و بی سابقه شهرها شده است. پدیده افسار گسیخته و نا بسامان رشد شهر نشینی در جهان سوم،پیامد های نا خواسته و منفی بسیاری به بار آورده که مساله مهم حاشیه نشینی شاید تهدید کننده ترین مورد آن باشد.(همایش توسعه و امنیت عمومی،۱۳۷۶،ص۱۱۴)
احساس ناامنی در محله،تنها به دلیل جرایم خشونت آمیز نیست بلکه نا بهنجاریها و رفتاری های اخلال گرانه چون اعتیاد،ولگردی و سرقت گذشته از اینکه عامل اصلی ترس و احساس نا امنی عمومی اند به نوبه خود قطعا” زمینه رواج گسترده جرایم را نیز فراهم می نماید .همان طور ی که اگر پنجره ای از ساختمان بشکند و همچنان تعمیر نشده رها گردد به زودی کل ساختمان منهدم خواهد شد. برای پیشگیری از انهدام  اجتماع نیز باید به محض شکسته شدن اولین هنجار فورا” با هنجار شکن برخورد کرد. موضوع حاشیه نشینی یکی از معضلات شهری است که از حیث بستر قرار گرفتن برای ارتکاب جرایم مورد توجه کارشناسان حقوقی و قضایی و جرم شناسان بوده.اینکه جرایم در مناطق حاشیه ای بسیار بیشتر از سایر مناطق اتفاق می افتد مورد پذیرش همه است و آمار های اخذ شده از پرونده های مطروحه در دادگستری نیز حکایت از این واقعیت دارد.
در این تحقیق هدف بررسی تاثیر حاشیه نشینی بر وقوع جرم و تشکیل گروههای مجرمین می باشد و هم چنین می خواهیم اعلام کنیم که درصد بالایی از پرونده های قضایی از همین مناطق حاشیه نشین تشکیل شده است.ابتدا در این تحقیق تصویر و چهره ای از حاشیه نشینی و علل شکل گیری آن را ترسیم می کنیم سپس جرایمی که در این مناطق معمولا” اتفاق می افتد و نقش دستگاههای عمومی و دولتی در شکل گیری حاشیه  نشین و وقوع جرایم را نشان داده و نیز توصیه هایی جهت پیشگیری از وقوع جرم در این مناطق را بیان خواهیم کرد.

بیان مسئله
پدیده ناموزون حاشیه نشینی شیوه ای نامتناسب از تجمعات انسانی در حاشیه شهرها عاری از ثبات و امنیت است ،بلکه عامل تهدید و مخل ثبات امنیت اجتماعی و آسایش دیگران نیز می باشد.حاشیه  نشینی از دیر باز و با رشد شهرها به عنوان یک معضل اجتماعی زاییده مجموعه ای از علل و عوامل اجتماعی،اقتصادی فرهنگی و سیاسی است که اغلب شهرهای بزرگ به ویژه مراکز استانها را در سراسر کشور تحت تاثیر خود قرار می دهد. در این راستا اردبیل نیز که روزگاری یکی از شهرهای بزرگ و مهاجر پذیر استان آذربایجانشرقی بود با تصویب هئیت دولت و مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۲ به مرکز استان به همین نام تبدیل و با توجه به آن تغییرات و تقسیمات کشوری جدید مهاجرت جمعیت را فراهم آورد.
در رابطه با حاشیه نشینی رساله کارشناسی ارشد جامعه شناسی به نگارش شهزاد جگر گوشه شیرین به راهنمایی دکتر صدیق سروستانی در دانشگاه تربیت مدرس در سال ۱۳۶۹ تحت عنوان حاشیه نشینی در اردبیل،بررسی تفاوت روستاییان و عشایر منطقه سلمان آباد از نظر شهری شدن،این مطالعه در واقع در جهت توصیف کمی تفاوت چهار گروه عمده ساکن در منطقه حاشیه نشین سلمان آباد،شامل:روستاییان وعشایر اسکان یافته ،عشایر نیمه اسکان یافته و عشایر کوچرو،در مورد شهری شدن صورت گرفته است.
زهرا احمدی پور،در رشته جغرافیا به راهنمایی دکتر شکوهی،در دانشگاه تربیت مدرس تحت عنوان:آلونک نشینی در بخش مرکزی کرج(۱۳۷۰)این مطالعه نیز به منظور شناخت منطقه آلونک نشین اسلام آباد کرج از ابعاد مختلف اقتصادی_اجتماعی و جمعیتی صورت گرفته است.در این راستا درآمد ماهیانه،هزینه ها،انواع مشاغل،میزان سواد،نحوه گذراندن اوقات فراغت،مشکلات اجتماعی،وضعیت خانواده ها،مسکن و میزان برخورداری آنها از امکانات و تسهیلات رفاهی و نیز حرکات جمعیتی،مورد بررسی قرار گرفته اند
لذا با توجه به اینکه بدن انسان از سوی عوامل متعدی تهدید می شود بعضی از بیماریهای تدریجی خود را نشان می دهند و انواع دیگری از بیماریها به طور دفعی و آنی ظهور می کنند و بنابرین اگر بدن انسان در مقابل انواع بیماریها و ویروس ها واکسینه نشود،بیمار می گردد و چه بسا این بیماریها به مرگ انسان منتهی می گردد.بیماری جامعه می تواند فراگیر و یا مقطعی باشد همانند عدم ثبات در نظم اجتماعی و عدم ثبات در امنیت موجود در جامعه که قبل از بروز نا امنی آن هم در حد شدید آسیب پذیر یهای جامعه را شناخت و متناسب با آن چاره اندیشی کرد. و به عبارتی دیگر حاشیه نشینی یکی از تهدیدات اجتماعی است.
که علاوه بر شیوه نامتناسب از تجمع انسانی در حاشیه شهرها عاری از ثبات و امنیت است و تهدید کننده جامعه است. در سالهای اخیر رشد روز افزون جمعیت و هجوم مهاجرت های بی رویه روستاییان به شهر که با افزایش بیکاری و نرخ تورم و مشکلات اقتصادی و اجتماعی دیگر توام بوده است. وعدم توفیق در اشتغال مردان  و جوانان خانواده های حاشیه نشین یکی از عوامل بیکاری جمعیت مهاجر بوده و با ادامه این روند و گرایش نا خواسته مردان به ویژه جوانان به بزهکاری و ورود به گروههای مجرمین باعث افزایش آمار جرایم، نگرانی عمده ای  را از دید گاههای مختلف اجتماعی فرهنگی و غیره پدید آورده و ضرورت ایجاب می نماید. در انجام بر نامه ریزی برای کاهش و یا مبارزه با جرایم واقعه مسایل و مشکلات خاص جریان حاشیه نشینی نیز مد نظر قرار گیرد . و دراین موضوع پژوهشی انجام نشده بودلذا ضرورت ایجاب می کرد که در رابطه با گروههای مجرمین که در حاشیه شهرها به افعال مجرمانه خود دست می زنند و به عنایت به اینکه در این رابطه اطلاعات ارزشمندی در اختیار مامورین و ادارات آگاهی ،مبارزه با مواد مخدر،و اطلاعات، و کلانتریها است بر آن شدم مقاله کارشناسی ارشد را حول محور گروههای مجرمین تهیه نمایم.
آنچه در این تحقیق قابل بحث و طرح بوده حاشیه نشینی در ایجاد گروههای مجرمانه و بزهکاری است که در این مناطق باید روابط آنها احصاء و مورد شناسایی قرار گرفته و مورد بررسی قرار گیرد.
لذا برای انجام تحقیق سوالهای زیر بطور محوری مد نظر قرار می گیرد:


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 130

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط