خاک و مکانیک خاک
دید کلی:
خاکها مخلوطی از مواد معدنی و آلی میباشند که از تجزیه و تخریب سنگها در نتیجه هوازدگی بوجود میآیند که البته نوع و ترکیب خاکها در مناطق مختلف بر حسب شرایط ناحیه فرق میکند. مقدار آبی که خاکها میتوانند بخود جذب کنند. از نظر کشاورزی و همچنین در کارخانههای راهسازی و ساختمانی دارای اهمیت بسیاری است که البته این مقدار در درجه اول بستگی به اندازه دانههای خاک دارد.
هرچه دانه خاک ریزتر باشد، آب بیشتری را به خود جذب میکند که این خصوصیت برای کارهای ساختمانسازی مناسب نیست. بطور کلی خاک خوب و حد واسط از دانههای ریز و درشت تشکیل یافته است. تشکیل خاکها به گذشت زمان ، مقاومت سنگ اولیه یا سنگ مادر ، آب و هوا ، فعالیت موجودات زنده و بالاخره توپوگرافی ناحیهای که خاک در آن تشکیل میشود بستگی دارد.
عوامل موثر در تشکیل خاک
سنگهای اولیه یا سنگ مادر:
کمیت و کیفیت خاکهای حاصل از سنگهای مختلف اعم از سنگهای آذرین ، رسوبی و دگرگونی به کانیهای تشکیل دهنده سنگ ، آب و هوا و عوامل دیگر بستگی دارد. خاک حاصل از تخریب کامل سیلیکاتهای دارای آلومینیوم و همچنین سنگهای فسفاتی از لحاظ صنعتی و کشاورزی ارزش زیادی دارد. در صورتیکه خاکهایی که از تخریب سنگهای دارای کانیهای مقاوم (از قبیل کوارتز و غیره) در اثر تخریب شیمیایی پدید آمدهاند و غالبا شنی و ماسهای میباشند فاقد ارزش کشاورزی میباشند.
فهرست مطالب:
خاک
عوامل مؤثر در تشکیل خاک
مواد تشکیل دهنده خاک
تقسیم بندی خاک ها
نیم رخ عمومی خاکها
رفتار در برابر زمین
نشست
پدیده روانگرائی
عوامل امکان آبگونگی
طبقه بندی خاکها
خاک چیست
انواع خاکها درسیستم طبقه بندی خاکهای ایالات متحده
فرآیند های تشکیل انواع خاک
نقش اقلیم های مختلف در تشکیل خاک رس
خاکهای شور و قلیا
ساختار خاک
ساختمان خاک
تقسیم بندی خاک از لحاظ سنگهای تشکیل دهنده
ترکیب خاک
انواع مهم خاک
مکانیک خاک
خواص مکانیکی خاک ها
رابطه مکانیک خاک با سایر علوم
انواع خاک مشکل آفرین
مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته عمران
حاوی فایل ورد و قابل ویرایش
فرمت فایل: doc
تعداد صفحات: 39
مطالب مرتبط