دانلود تحقیق و مقالات رشته پزشکی با عنوان دانلود تحقیق درباره داروهای مسکن ضروری در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۱۰ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.
«داروهای مسکن ضروری»
خوانندگانی که با برنامههای تلوزیونی انگلستان آشنا هستند احتمالاً نام برنامه ای به نام «دیسکهای جزیره متروک» را شنیده اید. در این برنامه از افراد مشهور دعوت میشود تا برای سفری احتمالی به جزیره ای متروک ۸ دیسک موسیقی، یک کتاب و یک شیئی نفیس انتخاب نمایند. افراد دلایل انتخاب خود را ذکر کرده و موسیقیهای انتخاب آنها نیز در خلال برنامه پخش میشوند. این برنامه در واقع یک تصور بسیار رومانتیک ایجاد کرده و حال و هوایی خیالی دارد.
۱) An Evidence Base for WHO “Essential Analegesics” Pain Clinical Updates Volume VIII, No.1, March 2001
رشد بی رویه جمعیت جهان و منابع محدود حدمات بهداشتی درمانی را در بسیاری از کشورها مشابه طب در جزیره متروک نموده است.
بسیاری از مردم جهان از چنین جزایر متروکی دور هستند اما در معرض فاکتورهای مختلف دیگری نیز مانند فقر، کمبود، تبعیضهای اقتصادی، و یا فجایع (چه طبیعی و چه سیاسی) قرار دارند. افرادی که به چنین گروههایی خدمات بهداشتی ارایه مینمایند باید یک هسته مرکزی طب کم هزینه و در دسترس برای مواجهه با شرایطی که در طی طبابتشان ممکن است بوقوع بپیوندند ایجاد نمایند. روشها و انتخابهای بسیاری در این زمینه وجود دارد: کتاب فاماکوپه مارتین دیل اشاره شده است که حدود ۰۰۰/۵۰ داروی مجاز و انحصاری وجود دارند. انتخاب یک گروه داروی موثر و مفید از بین این چنین مجموعه بزرگی کار بسیار مشکلی خواهد بود.
مفهوم «داروهای پایه» توسط سازمان بهداشت جهانی
نسبت داروهای پایه یا EDL گزارشی ارائه شده به بیست و هشتمین گردهمایی سازمان بهداشت جهانی در سال ۱۹۷۵ اقتباس شد تا دسترسی به داروهای مناسب توسط جمعیتی که با سیستم توزیع دسترسی محدودی داشتند آسان تر شود. هدف تهیه و تدارک لیستهایی مختلف براساس نیازهای بهداشتی منطقه ای در هر کشور بود. این فرمها همگی توسط مشاوره با متخصصین بهداشت عمومی، فارماکولوژی پزشکی، مرتباً به روز میشود. در گردهمایی سالیانه WHO در سال ۱۹۷۵ قطع نامه ای بطور رسمی از دبیرکل درخواست کرد تا مدل اولیه داروهای ضروری را تهیه نماید. این لیست اولیه بطور مرتب در فواصل تقریباً دو سال یکبار مورد بازنگری قرار میگیرد. تازه ترین آنها که بازنگری یکصد و دهمی است در نوامبر و دسامبر ۱۹۹۹ منتشر شده است.
۳) Essential drugs list (EDL)
لیست داروهای ضروری از نظر سازمان جبهداشت جهانی به عنوان هسته مشترک طب برای پوشش اکثر نیازها اعلام شده است.
WHO برای اخذ تصمیمات و سیاستهای ملی که منجر به همکاریهای منطقه ای شود تاکید دارد. اصول راهنمایی برای برنامههای مربوط به داروهای ضروری عبارتند از:
• فرم EDL اولیه باید به عنوان جیک نقطه شروع تلقی شود
• اسامی ژنریک تا حد امکان باید از مورد استفاده کرده و داروها همراه با یک اندکس اساسی انحصاری باشند.
• اطلاعات دارویی ذقیق و جامه باید همراه با لیست فوق ارایه شوند.
• کیفیت دارو، شامل ثبات و دسترسی بیولوژیکی اجزاء فعال آن باید بطور مرتب توسط مراجع و منابع عرضه داروهای ضروری آزمایش شوند.
• مقامات منطقه ای باید میزان تخصص لازم جهت تجویز و یا توزیع دارو در لیست هر کشور را مشخص نمایند. در بعضی کشورها داروهای لیست فوق در بیمارستانهای آموزشی، مقادیر کمتری در بیمارستانهای منطقهای و نیز مقادیر باز هم کمتری در درمانگاههای بهداشت عمومی عرضه میشود.
• موفقیت این رویکرد وابسته است به تامین ذخیره و توزیع مناسب و کارآمد دارو در تمام مراحل.
• در مواردی جهت انتخاب مناسب یک محصول بخصوص براساس احتیاجات منطقهای احتیاج به انجام مطالعه و تحقیق بیشتر میباشد.
لیست داروهای ضروری نمونه
EDL نمونه شامل ۲۷ قسمت مختلف است که براساس حروف الفبای انگلیسی مرتب شده اند. لیست کل شامل حدود ۳۰۰ دارو همراه با دلایل انتخاب آنها در وب سایت پزشکی WHO موجود است. داروهای ضد درد موجود در این فرم در جدول یک ذکر شده اند. توصیههای ذکر شده نیز در رابطه با داروها و انواع موجود آنها میباشند. به عنوان مثال پاراستامل (استامینوفن) در انواع قرصهای ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلی گرمی، شیافهای ۱۰۰ میلی گرمی و شربت ۱۲۵ میلی گرمی در میلی لیتری عرضه میشود. داروهای به خصوص که توسط ستاره مشخص شده اند نمونههایی از گروههای درمانی هستند. بقیه داروهای یک گروه میتوانند به عنوان جایگزین مصرف شوند. لیستهای فوق، که توسط اتفاق آراء تهیه میشوند، گاهی نکات جالب نیز در بر دارند.
در طی سالهای گذشته WHO رو به رویکردی بر پایه شواهد و دلایل آورده است. در حال حاضر گزارشی ابتکاری که دلایل و شواهدی که EDL را تعریف کند در حال تهیه و گردآوری است. بعنوان مثال جدول ۱ مناطقی را نشان میدهد که مطالعات کنترله اتفاقی یا RCT و یا بازنگری کلی در آنها انجام شده، همچنین مناطقی را که احتیاج به تحقیقات بیشتری دارند و همچنین مناطقی که شواهد قوی تری برای یکی از چند داروی مشابه را نشان میدهند نیز ذکر کرده است. این اطلاعات از دو منبع جمع آوری شده اند، کتابخانه کاکرن و فهرست آکسفورد از بازنگریهای جامعی که در وب سایت واحد تحقیقات درد وجود دارد. این وب سایت جزو شبکه جامع اینترنتی درد آکسفور است.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 10
مطالب مرتبط