دانلود تحقیق در مورد عشایر استان فارس
مقدمه:
اگر بخواهیم گذشتهی عشایر ایران را مورد مطالعه قرار دهیم بدون شک باید مطالعه را از منطقهی فارس آغاز کنیم. زیرا این منطقه از آغاز دوران اسلامی و حتی قبل از آن عشایر نشین بوده است و ایلات و عشایر در آن زندگی می کردند. ما این نوشته ها را از کلمه هایی شروع می کنیم که ممکن است برای شما ناآشنا باشد.
زموم کردان
منشأ این کلمه از اینجا گرفته شده است که در گذشته عشایر ایران برای بهرهوری بهتر از مراتع سردسیر و گرمسیر دو تا ده سیاه چادر را در جایگاه مشخصی کنار هم بر پا میداشتند که در مناطق کردنشین به جمع این سیاه چادرها که واحد مستقلی را تشکیل می دهند زومه گفته می شود و عشایر کرد هنوز این واژه را به کار می برند.
در سالهای کم باران و خشک تعداد خانوارهای هر زومه به حداقل و در سالهای پرباران به حداکثر می رسد ولی معمولا تعداد سیاه چادرهای در هر زومه از ده تجاوز نمی کند. معمولاً خانوارهای هر زومه با هم خویشاوند هستند و سرپرستی هر زمه به دست یک نفر به نام سرزومه است که زیر نظر سرپرستان رده بالاتر خود انجام وظیفه می کند.
زومه آخرین تقسیمات در رده بندی کردهای جلالی است که به طور متوسط درهرزومه ۹ خانوار زندگی میکنند وهرخانوار دارای حدود ۱۳۵ رأسدام است.
کردان فارس
کردان فارس نامی است که جغرافیدانان قدیم (سدههای پیشین) به عشایر فارس داده اند ومنشأ این نام این است که در سال شانزدهم هجری قمری وقتی عربها جلگه های جنوبی عراق کنونی را تخسیر کردند و باز هم پیشروی کردند، هنگام عبور به سمت شرق ایران کردهای کوچنده را در سیاه چادرهایی می دیدند و وقتی به فارس رسیدند دیدند عشایر این منطقه نیز در سیاه چادرهایی این چنین زندگی می کنند. به همین علت آنان را کردان فارس نامیدند و هر که در این سیاه چادرها زندگی می کرد کرد خواندند.
«فهرست مطالب»
عنوان صفحه
مقدمه ۱
زموم کردن ۱
کردان فارسی ۲
ایلات فارسی ۳
قشقایی ها ۵
طوایف ایل قشقایی ۸
ایلات خمسه ۱۰
پنج ایل خمسه
ایل اینانلو ۱۰
ایل بهارلو ۱۱
ایلات عرب ۱۲
ایل باصری ۱۴
ایل نفر ۱۵
کهگلویه ۱۵
ایلات کهگلویه ۱۶
گروه آقاجری ۱۶
گروه باوی ۱۷
گروه جاکی ۱۷
طایفه چهاربنیچه ۱۷
طایفه لیراوی ۱۹
ایلات و بلوک ممسنی ۲۱
ایلات کوچندهی ممسنی ۲۲
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 30
مطالب مرتبط