این تحقیق در مورد ظهور منجی می باشد و به طور کامل به بررسی این موضوع در ادیان مختلف می پردازد. این تحقیق به دانشجویان کلیه رشته ها، جهت دروس معارف پیشنهاد می گردد.
مقدمه
از آنجا که انسان در کنار رسیدن به امکانات رفاهی و مادی به دنبال کسب معنویت و اتصال به یک منبع کمال است نمی تواند به مساله آخرالزمان و ظهور فردی از نوع انسان به عنوان نجات بخش و منجی معتقد نباشد که این مساله به وضوح در بین ادیان مختلف مشاهده می شود.
سیری گذرا در کتب مقدسه ادیان و مذاهب مختلف جهان، هر پژوهشگر با انصافی را به پذیرش این حقیقت ناگزیر میسازد که اعتقاد به ظهور مصلحی که در آخرالزمان ظهور کرده، جهان را پُر از عدل و داد خواهد کرد، یک اعتقاد جهانی و همگانی است و همه پیامبران از طرف آفریدگار توانا به قوم خود نوید داده اند که سرانجام مصلحی غیبی ظهور کرده، طومار جنایتها و خیانتها را در هم پیچیده حکومت واحد جهانی را بر اساس عدالت و آزادی واقعی بنیاد خواهد نهاد.
از این رهگذر پیروان راستین همه ادیان آسمانی در انتظار آن مصلح بزرگ دقیقه شماری میکنند و نوید ظهور آن انقلابگر پیروز در همه کتابهائی که از نظر پیروانشان کتاب آسمانی شناخته میشود، یافت میشود، که در اینجا به چند نمونه کوتاه اشاره میکنیم:
مهدویت و امام زمان
مهدویت در اصطلاح، اعتقاد به ظهور مهدی(عج) را گویند که از جمله معتقدات اصولی مذهب شیعه اثنی عشری است و همان پدید آمدن حکومت عدل جهانی است. این عقیده اختصاص به شیعه ندارد و همة فرقه های اسلامی، در آن مشترک هستند، ریشة آن نیز در قرآن و احادیث است و چنین نیست که توسط عده ای خاص، جعل و منتشر شده باشد.
تردیدی نیست که تمامی مفاهیم و اعتقادات اصیل دینی در اسلام ریشه در قرآن دارد. ریشه اصلی تفکر مهدویت، قرآن است که درچند آیه، نابودی ستم راپیش بینی کرده و پیروزی پارسایان، صالحان ومستضعفان را نوید داده و فرجام کار را از آنِ پرهیزکاران دانسته و بشارت داده که در پایان جهان، نیکوکاران حاکم خواهند شد.
فهرست مطالب
مقدمه
مهدویت و امام زمان
اعتقاد به مهدویت در ادیان مختلف
موعود در آیین اسلام
مهدى(عج) موعود در مذهب اهل سنت
مهدى(عج) موعود در مذهب تشیع
سخن قائم آل محمد(عج) در هنگام ظهور
موعود در آیین یهود
موعود در آیین مسیحیان
موعود در آیین هندو
موعود در آیین بودا
موعود در آیین زرتشت
موعود در آیین مانی
1 – زبـور
2 – تـورات
3 – انجیـل
4 – کتب مقدّسه هندوها
5 – کتب مقدّسه مانـویه
6 – کتب مقدسه زردشتیان
7 – جیـنهـا
8 – برهمائیان
9 – چینیان
10 – ملل مختلف جهان
نام های منجی موعود در ادیان
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 39
مطالب مرتبط