تحقیق در مورد رفتارهای پرخطر

این تحقیق در مورد رفتارهای پرخطر می باشد و پس از تعریف این آن، به بیان انواع رفتارهای پرخطر و روش های مقابله با آن پرداخته خواهد شد.

مقدمه
در زمانهای گذشته دغدغه اصلی متولیان سلامتی مردم، بیماریهای عفونی بود و آنها با تنها راهکار مؤثری که به ذهنشان خطور می‌کرد یعنی تقویت مقاومت مردم از طریق واکسیناسیون سعی در حل مشکلات بهداشتی و سلامتی مردم را داشتند. لیکن در دوره‌های بعدی مشکلات و دغدغه دیگری مطرح گردید که ناشی از شرایطی بود که مردم بر اثر ورود به دوره صنعتی با آنها مواجه ‌شدند.

تحولات فرهنگی، جمعیت شناختی، سیاسی و ریشه شناسی بیماریها و مشکلاتی نظیر بیماریهای روانی،‌ انواع سرطانها، حوادث و سوانح، بیماریهای قلبی- عروقی و استعمال دخانیات دیگر مربوط به ویروسها و باکتریها نبوده و با تقویت مقاومت افراد و تجویز دارو قابل پیشگیری و درمان نبوده و نیاز به راهکارهای جدید احساس می‌شد. درواقع جنبش نوین ارتقای سلامت در پاسخ به این نیاز مطرح شده است.

براساس رویکرد ارتقای سلامت، مردم می‌بایست به نوعی توانمند شوند که بتوانند مسوولیت سلامتی خود را بپذیرند و شیوه زندگی سالمی را اتخاذ نمایند. به عبارت دیگر، توانمند سازی افراد و گروهها جهت اتخاذ شیوه زندگی سالم راه رسیدن به سلامت و ارتقای آن است.

تعریف
برخی از رفتارها که تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم عمیقی بر سلامت فرد و جامعه می گذارند و عواقب منفی در بردارند ” رفتارهای پر خطر ” می نامند . در صورت ثبات این رفتارها در شخصیت فرد ، سبک زندگی او ناسالم نامیده می شوند. رفتارهای پر خطر سنین نوجوانی و جوانی عمدتا شامل استعمال دخانیات ، اعتیاد و سوء مصرف مواد ، رفتارهای مرتبط با صدمات و جراحات ( مثل خشونت ) ، رفتارهای جنسی ناسالم ، الگوهای ناسالم تغذیه و الگوی تحرک کم بدنی می باشند. شناخت این الگوهای رفتاری غلط و اجتناب از بروز این رفتارها و یا تداوم این رفتارها در نوجوانان و جوانان منجر به فراهم شدن زندگی سالم و کسب سلامتی و توانمندی این گروه خواهد شد .

چرا نوجوانان گروه پرخطر هستند؟
رشد و نمو غدد داخلی و ترشحات هورمون‌های جنسی به نوجوان امکان برقراری روابط جنسی را می‌دهد و انگیزه و کشش جنسی نسبت به غیر هم‌جنس در او ایجاد می‌‌شود و از طرفی نخستین برخورد نوجوان با جنس مخالف اغلب با ترس و پریشانی خاطر همراه است.

جوان تازه بالغ نیاز جدید و مبهم و تمایلات قوی و نامعلومی را احساس می‌کند که او را از جلدش خارج کرده او را به سوی جنس مخالف می‌کشاند و جهش‌های شدید محبت، عقب نشینی‌های توضیح ناپذیر و حرکات بدون دلیلی که او را آشفته می‌سازد روبرو می‌کند نوجوان می‌خواهد این همه انرژی را که به وجود آمده و موجب هیجان او شده است را در جایی آزمایش کند اما در عین حال نگران عواقب آن است.

او بیداری و رشد تمایلات جنسی را دارد ولی هدف ندارد. این مساله در افراد محجوب و کمرو نوعی اضطراب و گیجی ایجاد می‌کند. در جوامعی که آموزش صحیح در این زمینه وجود ندارد و راه‌های کنترل آن برای نوجوان توضیح داده نمی‌شود این مشکل مضاعف است و در اینجاست که متأسفانه لغزش و سقوط در پرتگاه در کمین است.

فهرست مطالب
مقدمه
تعریف
چرا نوجوانان گروه پرخطر هستند؟
خشونت
علل خشم
تاثیر دوستان
استعمال دخانیات ( سیگار)
تاثیر سیگار بر سلامت جسمی
تاثیر سیگار بر سلامت روانی
مقابله با وسوسه سیگار کشیدن
اعتیاد و سوء مصرف مواد
عوامل موثر در ادامه مصرف
عوامل موثر در باقی ماندن
v چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنیم
مهارت های اصلی ارتباط با دیگران
مهارت های سازگاری با دیگران
مهارت های دوست یابی
v اظهار وجود و ارتباط سالم
چگونه با مشکلات و مسایل خود برخورد کنیم؟
چگونه مشکلات را حل کنیم؟
در مواجهه با مشکل برای حل مسئله مراحل زیر را به کار برید
چگونه بگوییم ” نه”
کمک به دیگران برای ترک اعتیاد
توصیه های مفید
تاثیرات راهنمایی والدین
تاثیر دوستان
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 41

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط