تحقیق در مورد آتشفشان دماوند

آتشفشان دماوند

مقدمه
دماوند، با ارتفاع 5610 متر، بلندترین قله ایران و نماد ملی این کشور است. این کوه عظیم نه تنها از نظر علمی و زمین‌شناسی حائز اهمیت است، بلکه در تاریخ، فرهنگ و اساطیر ایران نیز جایگاهی ویژه دارد. در این مقاله به بررسی جامع این قله باشکوه می‌ پردازیم و به تاریخچه، فعالیت‌های آتشفشانی، تنوع زیستی، تاثیرات فرهنگی و اجتماعی و چالش‌ های حفاظت از آن می‌پردازیم.

کوه دماوند از نوع استراتوولکان است که به معنای آتش‌ فشانی چینه‌ای با لایه‌ های متناوبی از خاکستر، گدازه و مواد آتشفشانی دیگر است. آخرین فعالیت آتشفشانی بزرگ دماوند حدود 7000 سال پیش رخ داده است، اما همچنان چشمه‌ های آب گرم و بخارات گوگردی در اطراف قله آن فعال هستند، که نشان‌ دهنده‌ی فعالیت‌های آتشفشانی کوچک‌ تر و مداوم در اعماق زمین است.

معرفی و جغرافیای دماوند
دماوند در رشته کوه البرز، در شمال ایران واقع شده است. این کوه از سه مخروط آتشفشانی تشکیل شده که مخروط مرکزی آن بلندترین قله ایران است. دامنه‌های دماوند پوشیده از یخچال‌های طبیعی، رودخانه‌ها، چشمه‌ها و مراتع سرسبز است.

موقعیت جغرافیایی و وسعت منطقه دماوند:
دماوند در استان‌های مازندران و تهران واقع شده است و مساحت منطقه آن حدود 7000 کیلومتر مربع را شامل می‌شود.

معرفی قلل، مخروط‌ها و بلندی‌های دماوند:
دماوند دارای چندین قله و مخروط آتشفشانی است، از جمله قله دماوند (5610 متر)، قله لاله ‌زار (4850 متر) و قله عربی (4660 متر).

بررسی توپوگرافی و اقلیم منطقه دماوند:
دماوند دارای آب و هوایی کوهستانی با زمستان‌ های سرد و پر برف و تابستان‌ های خنک است.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 22

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط