تحقیق حسابداری سرمایه‌ گذاری‌ ها در شرکت های سرمایه‌ گذاری

دانلود تحقیق حسابداری سرمایه‌ گذاری‌ ها در شرکت های سرمایه‌ گذاری
چکیده:
این تحقیق به بررسی نحوه حسابداری سرمایه‌گذاری‌ها در شرکت‌های سرمایه‌گذاری پرداخته است که برای انجام این بررسی فصل اول تحقیق به سه بخش کلیات تحقیق، استانداردهای حسابداری سرمایه‌‌گذاری‌ها در ایران و استانداردهای بین‌المللی حسابداری تقسیم گردیده است.
بخش اول به ارائه تعاریف سرمایه‌گذاری‌ها، نحوه تشکیل و طبقه‌بندی سرمایه‌گذاری و بیان هر آنچه که در زمینه حسابداری سرمایه‌‌گذاری لازم است پرداخته شده است.
بخش دوم شامل استاندارهای حسابداری ایران و نحوه ثبت و حسابداری این شرکت‌ها است که با اجرای‌ الزامات‌ این‌ استاندارد، مفاد استاندارد بین‌المللی‌ حسابداری‌ شماره‌ ۲۵ با عنوان‌ حسابداری‌ سرمایه‌گذاری‌ها نیز رعایت‌ می‌شود.
در بخش سوم استاندارهای بین‌المللی حسابداری و چگونگی حسابداری آنها و تفاوت اندکی که با استاندارد حسابداری ایران دارد بیان گردیده است.
استانداردهای حسابداری علاوه ‌بر آنکه چگونگی حسابداری معاملات و رویدادهای مختلف را تعیین می‌کنند، موجب آثار اقتصادی نیز می‌شوند. استانداردهای حسابداری باید به‌ نحوی تدوین و تنظیم شوند که هدف‌های گزارشگری مالی را تأمین کنند. سرمایه‌گذاری‌ها، داراییهایی هستند که عمدتاً به‌منظور کسب سود حاصل از نگهداری تحصیل می‌شود.
در تحقیق حاضر سعی گردیده هر جا که لازم است مسئله‌ای به عنوان یک مثال ذکر شود تا درک مطلب ساده‌تر و آسان‌تر گردد.

مقدمه:
امروزه اقتصاد و بازار سرمایه کشورها بدون حضور شرکت‌های سرمایه‌گذاری که ابزار توسعه هستند مفهومی ندارد. شرکت‌های سرمایه‌گذاری یکی از ابزارهای مهم و مفید در بازار سرمایه هستند، که نقش عمده‌ای در کارائی بازار سرمایه می‌توانند ایفا نمایند. اینگونه شرکت‌ها با جمع‌آوری پس‌اندازهای کوچک مردم اقدام به تشکیل سرمایه در حجم بالا می‌نمایند و سپس اقدام به سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های گوناگون می‌نمایند و با این عمل خود ریسک سرمایه‌گذاری را برای سهامداران خود به حداقل می‌رسانند. از جمله تحولات اساسی در بخش‌های ایران، ظهور شرکت‌های سرمایه‌گذاری در عرصه اقتصادی ملی بوده است. این شرکت‌ها به واسطه اثرگذاری‌های بی‌شائبه خود رفته‌رفته جایگاه مناسبی در بازار سرمایه پیدا کرده و نقش مثبتی در تجهیز منابع و تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی داشته‌اند. هر چند بر اساس پاره‌ای عوامل برون‌زا و تعاریف مربوط به اساسنامه آنها انحراف عملکردی از اصول موضوعه و سازگاری‌های منطقی به واسطه پرداختن به سرمایه‌گذاری‌های مستقیم مشاهده شده است، ولی اثر مصارف سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها معطوف به سرمایه‌گذاری‌های مالی و در مجموعه بازار اوراق بهادار متمرکز شده است. این شرکت‌ها در بخش تأمین مالی نهادهای اقتصادی نیز رفته‌رفته سهم خود را افزایش داده‌اند و از این رو در پارامترهای کلان اقتصادی از جمله اشتغال و تولید ملی نیز سهم‌های شایسته‌ای بدست آورده‌اند. شرکت‌های سرمایه‌گذاری از چند جهت می‌توانند باعث افزایش کارائی بورس اوراق بهادار گردند. اول اینکه سرمایه‌گذاری شرکت‌های سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های دیگر به‌منظور اداره و کنترل آنها باعث افزایش بازدهی و قیمت سهام آنها گردیده است و در نهایت باعث افزایش کارایی واحدهای فوق شده است. دوم اینکه، شرکت‌های سرمایه‌گذاری در بورس با توجه به حجم مالی زیاد و سهام شرکت‌های مختلفی که در اختیار دارند، می‌توانند باعث ایجاد تعادل در عرضه و تقاضای سهام گردیده و مانع از نوسان کوتاه‌مدت قیمت سهام گردند. سوم اینکه شرکت‌های سرمایه‌گذاری موجب مبانی مالکیت در بورس گردیده و می‌توانند مردم را با هدایت در امر سرمایه‌گذاری بهینه، جذب بورس اوراق بهادار نمایند. چهارم اینکه شرکت‌های سرمایه‌گذاری با توجه به تعداد اندک آنها در بورس، تأثیر زیادی بر پارامترهای عمده بورس از قبیل ارزش جاری سهام، حجم معاملات و شاخص قیمت سهام دارند. عملکرد شرکت‌های سرمایه‌گذاری در بورس در چند ساله اخیر نشان می‌دهد که این شرکت‌ها با توجه به توانائی‌های بالقوه‌ای که دارند در صورت فراهم شدن یک سری شرایط می‌توانند نقش به‌مراتب بالاتری در کارایی بورس اوراق بهادار ایفا نمایند.

فهرست مطالب:
مقدمه
فصل اول – کلیات تحقیق
تعاریف
دامنه کاربرد
تعریف شرکت سهامی
انواع شرکت سهامی
جهات افتراق شرکت سهامی عام و خاص
کلیات
تاریخچه شرکت‌های سرمایه‌گذاری
شرکت‌های سرمایه‌گذاری
هدف شرکت‌های سرمایه‌گذاری
شرایط اختصاصی پذیرش شرکت‌های سرمایه‌گذاری
ضوابط اختصاصی پذیرش شرکت‌های سرمایه‌گذاری
ضوابط اختصاصی پذیرش شرکت‌های هلدینگ
ارتباط واحد سرمایه‌گذار و واحد سرمایه‌پذیر
مدیریت سرمایه‌گذاری
نفوذ قابل ملاحظه
طبقه‌بندی سرمایه‌گذاری‌ها
تغییر طبقه‌بندی سرمایه‌گذاری‌ها
انواع سرمایه‌گذاری
انواع راه‌های سرمایه‌گذاری
سرمایه‌گذاری خطرپذیر
شرکت‌های سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر
استانداردهای حسابداری ایران
حسابداری سرمایه‌گذاری‌ها
قیمت سهام
سرمایه‌گذاری در سهام
طبقه‌بندی سرمایه‌گذاری‌ها در سهام
حسابداری برای سرمایه‌گذاری‌ در سهام
سرمایه‌گذاری‌های سریع‌المعامله – روش ارزش بازار، و یا اقل بهای تمام شده و خالص ارزش افزوده
گزارشگری سرمایه‌گذاری‌های سریع‌المعامله به ارزش متعارف بازار
دریافت سود سهمی در یک سرمایه‌گذاری سریع‌المعامله
سایر سرمایه‌گذاری‌های جاری (غیر سریع‌المعامله)
روش اقل بهای تمام شده و خالص ارزش فروش، و یا خالص ارزش فروش
حسابداری سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت با روش ارزش ویژه
شرکت‌های عملی (مشارکت مخصوص) – حسابداری به روش ارزش ویژه
حسابداری سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت با روش تلفیق
حسابداری تلفیقی
سود یک واحد تلفیقی
سرمایه‌گذاری‌ها در اوراق قرضه (اوراق مشارکت) و اسناد بدهی
حسابداری سرمایه‌گذاری‌های اوراق قرضه
سرمایه‌گذاری‌های سریع‌المعامله روش ارزش بازار
سرمایه‌گذاری بلندمدت در اوراق بدهی – روش بهای منقضی شده
حسابداری فعالیت‌های بین‌المللی
حسابداری مبادلات بین‌المللی
خریدهای نسیه
فروش‌های نسیه
مقابله با ریسک – تدبیری جهت اجتناب از زیان‌های تسعیر ارز خارجی
تلفیق واحدهای فرعی خارجی
استانداردهای بین‌المللی حسابداری
تنوع رویه‌های عمل حسابداری در سطح بین‌المللی
حسابداری سرمایه‌گذاری‌ها
خرید یک مجموعه از سرمایه‌گذاری‌ها
فصل دوم – پیشینه تحقیق
فصل سوم – روش تحقیق
فصل چهارم – یافته‌ها و نتایج تحقیق
منابع و مآخذ


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 100

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط