دانلود تحقیق تاریخچه شهر نشینی
تاریخچه شهر نشینی
گسترش شهر نشینی و هجوم مردم به طرف جوامع شهری در آسیا ، اروپا ، آمریکا ، آمریکای لاتین و آفریقا گرایش افراد را به کجروی افزایش داده است . در طول قرون متمادی در تاریخ بشر، تجمع افراد در مکانهای مختلف به تدریج جوامع شهری را پدید آورده است. جمعیت جوامع شهری با سرعت روز افزون در حال افزایش است به طوری که امروزه میلیونها نفر را در سراسر گیتی در درون خود جای داده است و به نوبه خود ویژگیهایی را پدید آورده است.
۱- به پیدایش جامعه توده وار یا گسترده منتهی گردیده است
۲- به تفاوتهای اجتماعی و اختلافات طبقاتی مردم افزوده است
۳- برخورد و تضاد میان هنجارها و نقشهای اجتماعی افراد به وجود آورده است
۴- به از هم پاشیدگی روابط متقابل شخصی افراد کمک کرده است ( فرجاد ۱۳۷۵ ص ۱۸۷ تا ص ۱۹۰ )
رابطه شهرنشینی با انحرافات اجتماعی
نویسندگان یونان و روم قدیم در نوشته های خود از غیر اخلاقی بودن و فساد شهرها سخن گفته و صداقت روستا نشینان را ستایش کرده اند.
میزان ارتکاب جنایت ، مصرف غیر قانونی مواد مخدر ، افراط در مصرف مشروبات الکلی و الکسیم ، همچنین بی نظمی هایی در رفتار اصولا در شهر بیشتر از حوزه های روستایی است. چنانچه از انجام تحقیقات جنایی در آمریکا ، فرانسه ، بلژیک و سایر کشورهای اروپایی بر می آید درصد ارتکاب جنایات به طور رسمی و شناخته شده در حوزه های روستایی در مقایسه با شهرها بسیار پایین است . تحقیقات جنایی وسیعی که در ژاپن صورت گرفته نشان داده است که درصد جنایات در حوزه های شهری بیش از حوزه های روستایی بوده است و میزان جنایت در شهرهای بزرگ نسبت به شهرهای کوچک در حال افزایش است. کلیه جوامع در حال توسعه و پیشرفت با این واقعیت مواجه اند که صنعتی شدن جامعه و تجمع افراد در شهرها که ناشی از هجوم جمعیت روستایی به شهرهاست ، به افزایش سریع و هر چند بیشتر جنایت کمک کرده است. در جوامع توسعه نیافته جنایات اغلب در شهرها به ویژه شهرهای بزرگ اتفاق می افتد. در اینجا تذکر این نکته ضروری است که در روستا ارتکاب برخی از جنایات پوشیده و ناشناخته باقی می ماند و در آمارهای رسمی ذکری از آن به میان نمی آید اگر چه امکانات بیشتری برای ارتکاب به جنایات در شهرها وجود دارد. فقط تا حدودی اختلافاتی را که در نسبت ارتـکاب جنـایات در شـهرها و روستاها وجود دارد در بر می گیرد. مدرک کافی در دست نیست تا بتوان ثابت کرد و به طـور قاطع گفـت که معـمولاً شـهـرها کـجروان را بیـش تر از روسـتاها به خـود جلـب و جذب می نماید. ( فرجاد ۱۳۷۵ ص ۱۹۵ تا ص ۱۹۶ )
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
مطالب مرتبط