دانلود اقدام پژوهی چگونه میتوانم دانش آموزان دبیرستان بعثت را به فرهنگ نماز خواندن ترغیب کنم؟
چکیده
با توجه به مراحلی که اجراکردم و براساس مشاهداتم ازوضعیت روحی دانش آموزان وحضورشان در نماز، به این نتایج دست یافتم:
دانش آموزان بدون اکراه ، در وقت مقرر اقدام به گرفتن وضوکرده و برای نماز آماده میشوند.
آنان بدون کمرویی ،اشکالاتی را که با آن مواجه میشوند ، میپرسند.
میزان مشارکتشان در آماده کردن محل نماز ،نشان از علاقهٔ آنان داردشمارش دانش آموزان در هنگام نماز خواندن نشان از افزایش تعداد شرکت کنندگان دارد
تمام همکاران در این پژوهش بیان نمودند که این موفقیت بر اساس کارهایی بوده که با هم انجام داده بودیم خوشحال بودند ومرا تشویق به ادامهٔ کارهایی نظیر این کار نمودند ودرخواست کردند نسخه ای از کارم را در اختیارشان قرار دهم . اولیاء نیز بیان داشتند که فرزندانشان به نماز اهمیت میدهند ، والدین میگفتند : هر جای نماز و یا وضو اشتباه میکنیم ،اشتباه ما را گوشزد کرده و اصلاح مینمایند .
با تلاش مداومی که در طول حدود ۴ ماه داشتم ، توانستم با کمک همکارانم با گرد آوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل آنها اقداماتی انجام دهم که نتیجهٔ آنان به این شرح است :
۱- اشکالات نماز وشرایط برگزاری نماز جماعت دانش آموزان به طور کامل رفع شده است .
۲- دانش آموزان با اشتیاق واز روی اختیار هر روز خودشان مقدمات برگزاری نماز را مهیا میکنند.
۳- گفتههای والدین آنها واشتیاق و رفتارشان ، نشان میدهد که نسبت به خواندن نماز علاقمندی نشان داده وچنان چه این روش در سالهای بعد پیگیری شود ،این امر بیشتر ملکه وجود آنان خواهد شد .
۴- طبق گفتهٔ والدین ،دانش آموزان نه فقط خود نماز میخوانند، بلکه در خانواده نیز اقدام به رفع اشکال وضو و نماز والدین و دیگر اعضای خانودهٔ خود مینماید.
۵- آنها بدون احساس کمرویی هر جا به اشکالی برخورد میکنند، با من در میان میگذارند . این نشان میدهد که هم از نظر روحیه وهم از نظر رشد اجتماعی متحول شدهاند .
۶- همکاران از این پیشامد بسیار خوشحالاند و من میتوانم آنها را تشویق به انجام پژوهش بنمایم؛ چون یکی از اهداف آموزش وپرورش تربیت معلمان پژوهنده است .
۷- میتوانم این تجربه را در اختیار سایر همکاران وآموزش وپرورش منطقهام قرار دهم تا راهنمای علمی برای همکاران باشد .
۸- ضمن اینکه در این راه به تجربه ای پژوهشی دست پیدا کردم ،جهت اجرای پژوهشهای بعدی انگیزه ای مضاعف بدست آوردهام .
مقدمه
نماز ازنظرلغوی ، در زبان پارسی دورهٔ ساسانیان عبارت بود ازتعظیم ، نیایش ، خدمت وسرفرود آوردنی که فروتنان نسبت به فرمان روایان انجام میدادند .
نماز در اصطلاح ازنظر فقهی عملی است که دارای ارکان وشرایط خاص است که روزی پنج بار برشخص مکلف واجب است ، رسول خدا فرمودند : « نماز از احکام دین خدا وراه ورسم پیامبران است که رضایت و خشنودی حضرت حق درآن نهفته است . » نمازمیراث تمامی انبیاء است هر پیامبری که مبعوث به رسالت شد.انسانهارابه نمازدعوت کردوبه آن سفارش نمود.نماز کشتی نجات است که همه افراد بخصوص کودکان و نوجوانان ها و جوانها را از طوفانها و خیزابها عبورمی دهد و به ساحل آرامش و رستگاری میرساند .
اگرچه نماز دارای اهمیت فراوان است، اما برگزار کردن نماز به جماعت اهمیت بیشتر دارد، زیرا نمازجماعت نمادی با ارزش از جامعه مطلوب اسلامی است که عناصری مانند رهبری، اتحاد و نظم را دربر میگیرد. بنابراین، مطالعه نماز جماعت و حکمتهای فراوانی که در آن نهفته، حائز اهمیت است. در دین ما نماز به عنوان ستون دین تلقی شده و ملاک ارزش آدمی و قبولی کلیهٔ اعمال و فرائض دیگر اوست و اگر درست اقامه گردد، به عنوان معراج مؤمن و رأس دین شمرده میشود،که نیاز به مداومت ومحافظت دارد .
فهرست
چکیده ۲
مقدمه ۴
بیان مسئله ۵
شواهد ۱ ۶
گردآوری اطلاعات ۹
انتخاب راه حل ها ۱۱
اعتبار بخشی راه حل ها ۱۲
اجرای راه حل ها ۱۳
شواهد ۲ ۱۶
نتیجه گیری ۱۷
پیشنهادات ۱۷
منابع ۱۸
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 19
مطالب مرتبط