تحقیق ایمنی و بهداشت در صنعت فولاد

مقاله ایمنی و بهداشت در صنایع فولاد رشته صنایع شیمیایی

تحقیق ایمنی و بهداشت در صنعت فولاد (مقاله رشته مهندسی صنایع شیمیایی) در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۲۰ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از عناوین و چکیده آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.

مقدمه
آهن به طور گسترده‌ در پوسته زمین به شکل ترکیب‌های معدنی مختلف یافت می‌شود(اکسیدها، سنگ‌های معدنی آبدار، کربنات‌ها، سولفایدها، سیلیکات‌ها و…). انسان از زمان‌های پیش از تاریخ، یاد گرفته بود که چگونه این مواد معدنی را به وسیله شستن، خردکردن، و غربال نمودن و جدا کردن کلوخه‌هاف برای ذوب کردن آماده نموده و آهن و فولاد تهیه کند. با شروع تاریخ، صنعت آهن در بسیاری از کشورها توسعه یافت و تهیه آن از منابع محلی و ذغال حاصل از جنگل‌ها (به عنوان سوخت) رو به افزایش نهاد. کشف این نکته (از اوایل قرن هیجدهم) که «کک» می‌تواند به جای ذغال چوب بع عنوان سوخت به کار برده شود، انفقلابی را در صنعت آهن به وجود آورد و سبب شد که در صنایع دیگر نیز تحولات عظیمی رخ دهد. در این زمان کشورهایی که دارای منابع آهن و کک در مجاورت یکدیگر بودندف سود فوق‌آلعاده‌ای به دست آوردند.
رشد صنعت فولاد از قرن نوزدهم شروع شد، زیرا فرآیندهای ذوب جدیدی ابداع گردید، مانند کوره «بسمر» در سال ۱۸۵۵، کوره‌های با که با گاز طبیعی کار می‌کردند(۱۸۶۴) و کوره‌های الکتریکی (۱۹۰۰). در اواسط این قرن با استفاده از اکسیژن، به خصوص طبق فرایند LD (linz-donowitz) این امکان را فراهم ساخت تا بتوان فولادی با کیفیت بسیار بالا و قیمتی نسبتاً کمتر به مقدار زیاد تولید کرد.
امروزه تولید فولاد، شاخص پیشرفت ملی بوده و اساس تولید انبوه، در سایر صنایع، مانند؛ کشتی‌سازی، اتومبیل‌سازی، ساختمان، ماشین‌سازی، تهیه ابزار و تولید لوازم خانگی و صنعتی می‌باشد. توسعه حمل‌ونقل به خصوص حمل‌ونقل دریایی، امکان تبادل مواد خام مورد نیاز(سنگ‌های معدنی آهن، زغال سنگ، نفت، آهن‌های قراضه و مواد افزودنی) را با ارزش اقتصادی فراهم آورده است. بنابراین نزدیک بودن معادن سنگ آهن به معادن زغال سنگ دیگر مزیت چندانی محسوب نمی‌شود و کشورهای عمده صنعتی با تأسیس کارخانه‌های ذوب آهن و فولادسازی در سواحل خود به راحتی نیازهای‌خود را از نظر مواد خام برآورده کرده و آن‌ها را از کشورهای صادرکننده وارد می‌نمایند. کشورهای صادرکننده نیز از مواد صنعتی مرغوب بهره‌مند می‌گردند.
در دهه‌های گذشته، فرآیند احیای مستقیم توسعه یافته و کیفیت خود را به اثبات رسانده‌اند. سنگ‌های آهن با عیار بالا، به وسیله خارج کردن اکسیژن موجود در آن‌ها به آهن اسفنجی تبدیل می‌گردد و در نتیجه یک ماده آهنی جایگزین یک ماده بی‌مصرف می‌شود.

آهن و تولید فولاد
تولید جهانی ذوب آهن در سال ۱۹۷۹ بالغ بر ۵۲۶ میلیون تن گردید که ۸۰ میلیون تن آن در آمریکا، ۱۰۹ میلیون تن در شوروی(سابق)، ۹۸ میلیون تن در جامعه اروپا(۳۵ میلیون تن در جمهوری فدرال آلمان )، ۸۳ میلیون تن نیز متعلق به ژاپن بود. تولید جهانی شمش فولاد در سال ۱۹۷۶ بالغ بر ۷۹۶ میلیون تن بود که از این مقدار ۱۲۶ میلیون تن در آمریکاف ۱۴۹ میلیون تن در شوروی سابق، ۱۴۰میلیون تن در کشورهای اروپایی (۴۶ میلیون تن توسط جمهوری فدرال آلمان و ۲۴ میلیون تن توسط کشور ایتالیا) ۱۱۲میلیون تن در ژاپن و ۳۴ میلیون تن در چین تولید شد.
امروزه تمایل به بر این است که کل صنعت تهیه فولاد از موقع دریافت سنگ آهن و زغال سنگ تا مراحل نهایی تولید، در یک جا جمع شود. چنین مجتمع‌های تهیه فولاد با ظرفیت تولید تا ۱۰ میلیون تن در سال در بسیاری از کشورهای تولید کننده عمده فولاد بسیار است. البته کارخانه‌های کوچکی هم وجود دارند که تولید آن‌ها فقط آهن، فولاد و یا نوع به خصوصی از فولاد است.

ساخت آهن
قسمت اساسی کارخانه، کوره‌های انفجاری است که سنگ آهن را ذوب کرده (احیاء) و به چدن تبدیل می‌نماید. کوره را از بالا با سنگ آهن، کک و سنگ آهک پر می‌کنند و هوای داغ و اکسیژن را از زیر به داخل کوره می‌دمند. مونوکسیدکربن حاصل از کک، سنگ آهک به عنوان یک ماده گدازنده عمل می‌کند. در حرارت ۱۶۰۰ درجه سانتی‌گراد، چدن ذوب شده و در ته کوره جمع می‌شود و سنگ آهک ب چند بار تخلیه و باقیمانده‌ها را برای مصارف دیگر به قسمت ذوب فلزات و فولادسازی به کار می‌برند.
بعضی از کارخانه‌های بزرگ، خود و………..

فهرست مطالب:
مقدمه     
آهن و تولید فولاد     
ساخت آهن     
فولادسازی     
مخاطرات     
خطرات فیزیکی     
تشعشع     
گیر افتادن     
مسمومیت با مونوکسیدکربن     
قرار گرفتن در معرض گرما     
غبار     
خطر انفجار و آتشسوزی     
مخاطرات گوناگون دیگر     
سنجش عملکرد بهداشت حرفهای و پایش آن     
نرخ حوادث، نرخ مرگ و میر     
پایش بهداشت حرفهای و ایمنی     
تدابیر ایمنی و بهداشتی     
تشکیلات ایمنی     
کارآموزی     
تدابیر مهندسی     
بهداشت کار     
وسایل حفاظت کارکنان     
ارگونومی     
نظارت پزشکی     
منابع

منابع
ASM Handbook: Properties and Selection: Irons, Steels, and High-Performance Alloys, Vol. 1, 1991
مرعش مرعشی. ایمنی و بهداشت در صنعت فولاد ، شرکت نورد و تولید قطعات فولادی، ۱۳۷۵
صفحه مهندسی مواد و متالورژی
مجله علمی ویکی پی جی


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 20

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط