پروژه مسجد جامع بابل
بابل که از شهرستان های شمالی ایران به شمار می رود در استان مازندران قرار دارد و علاوه بر اینکه دارای طبیعتی زیباست مملو از جاذبه های تاریخی نیز است. این شهرستان یکی از قدیمی ترین شهرستان ها شمالی به شمار می رود و از دیرباز در این شهر زندگی جریان داشته است. به همین دلیل می توانید جاذبه های قدیمی زیادی را در آن بیابید و یکی از این جاذبه ها مسجد جامع بابل محسوب می شود. این بنا یکی از قدیمی ترین بناهای این شهر به شمار می رود که بر طبق تاریخ طبرستان، بنای اولیه آن در سال ۱۶۰ه . ق به دست مازیار بن قارن بنا شده است.
این بنا در دوران های مختلف چندین بار بازسازی شده است که چندین بازسازی آن در دوران صفوی انجام گرفته است. در دوران قاجار بر اثر زلزله این بنا به کلی تخریب شد و مسجدی جدید به جای آن ساخته شد. مسجد جدید به دستور فتحعلی شاه قاجار در سال ۱۲۲۵ه . ق و به مباشرت میرزا محمد شفیع صدراعظم، توسط محمدحسین بنا گردید. بنابراین مسجدی که در حال حاضر قابل مشاهده است به دوران قاجار بر می گردد.
مسجد دارای دوسر در ورودی در قسمت های شرقی وغربی است که با دو فضای هشتی مانند ارتباط دارند. بالای سردر غربی، آیات و عباراتی بر خشت های کاشی به تاریخ ۱۲۳۰ ه.ق دیده می شود. صحن مسجد به صورت شرقی و غربی کشده شده و در اطراف آن، ایوان و شبستان هایی است که دهنه های رو به صحن دارند. شبستان اصلی مسجد، که ابعادی برابر با ۱۲×۳۳ متر دارد در ضلع جنوبی واقع شده و با کمک گنبدهای بزرگ و کوچک، طاق ها، جرزها و ستون هایی پوشش یافته است.
در میانه شبستان رو به صحن، ایوانی دیده می شود که امروزه دهنه آن با پنجره فلزی مسدود شده است. در غرب شبستان، محراب قدیمی، و در ضلع جنوبی آن، دو محراب کاشی کاری جدید وجود دارد. محراب قدیمی، نیمه خراب و خشت کاشی های آن به هم ریخته است. بر متن و اطراف محراب، کتیبه هایی کاشی کاری و گچبری شده قابل مشاهده است. بر پاکار طاق ایوان در سه ضلع، اشعاری از ملک الشعرا، به تاریخ ۱۲۲۷ ه . ق نوشته اند.
پاورپوینت مسجد جامع بابل ۴۱ اسلاید (شامل عکسهای مسجد)
فایل پی دی اف (PDF) شامل توضیحات،تصاویر،پلان ها در ۲۴ صفحه
فایل ورد (Doc) شامل توضیحات در ۴ صفحه
فرمت فایل: WORD , PDF, ppt
تعداد صفحات: 69
مطالب مرتبط