این پروپوزال در مورد بررسی و ارزیابی تاثیر عوامل مدیریتی بر کاهش تاخیرات در پروژه های عمرانی با استفاده PSO می باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی
تعریف مسئله :
هر ساله بخش عظیمی از اعتبارات و منابع مالی کشور، صرف سرمایه گذاری در پروژه های بزرگ عمرانی و صنعتی می شود.بخش دولتی به ویژه درکشورهای درحال توسعه ، از راه اجرای طرحها و پروژه های مختلف ، نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا می کند.
شناخت یکایک منابع و اولویت بندی آنها نسبت به یکدیگر و ا ستفاده بهینه از آنها، موجب دستیابی کامل و بهینه هدفها و آرمانهای تعیین شده ، تسریع حرکت فرآیند توسعه و سلامتی ساخت و روان نظام اقتصادی کشور خواهد شد.
بیتردید همه سازمانها و موسسات مختلف دولتی و خصوصی،در فرآیند پیچیده تحول نظام اقتصادی-اجتماعی و همچنین در اجرای طرح ها و پروژه های خود، سرانجام به مرحله ای قدم خواهند گذاشت که دراین مرحله، اهمیت نقش و آثار مدیریت ثمر بخش و کارآمد منابع، به ویژه در اجرای برنامه ها، طرح ها و پروژه ها، آشکار گردیده و در شناخت مبانی و مفاهیم آن و استفاده درست و کامل از یافته ها و باورهای خود کوشش خواهند کرد.
تاخیر در پیشرفت پروژه ها، علاوه بر آنکه موجب طولانی شدن زمان اجرا و صرف هزینه های قابل ملاحظه برای راه اندازی مجدد یا تکمیل آنها می شود، به تحمیل هزینه فرصت های از دست رفته بر بخش های اقتصادی بهره برداری و نیز توجیه ناپذیری طرح ها در مراحل بعد نیز، منجر می گردد. به عبارت دیگر، گذشت زمان و تحولات فن آوری و تغییر شرایط محیطی و اجتماعی، ممکن است طرح هایی را که در یک مقطع زمانی دارای توجیه فنی و اقتصادی بوده اند، در شرایط جدید توجیه ناپذیر سازد.
عوامل مدیریتی مد نظر در این تحقیق شامل 9 متغیر برگرفته ازشاخصهای تعریف شده توسط معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری به شرح زیر می باشد:
1- انتخاب پیمانکاران
2- برنامه زمانبندی پروژه
3- تخصیص به موقع اعتبارات
4- آشنایی باعوامل اجرایی پروژه با نظام فنی و اجرایی کشور
5- مطالعات توجیهی (فنی و مالی و…) پروژه
6- انجام پروژه به صورت امانی توسط دستگاههای اجرایی
7- مدیر اجرایی پروژه
8- مطالعات تفصیلی پروژه
9- ریسک پذیری مدیران
عوامل تاخیر دهنده و تطویل پروژه های عمرانی در سطوح ملی و استانی کم و بیش شبیه هم بوده و صرفا در مقدار و یا رتبه آن تفاوت های جزئی مشاهده می شود. به عنوان مثال نارسایی اعتبارات تحت عناوین کمبود اعتبار مصوب، کمبود اعتبار تخصیص، کمبود پرداخت وجه به پیمانکار از اصلی ترین فاکتورهای طولانی شدن مدت پروژه های عمرانی شناسایی و تبیین شده است. ضعف دستگاه اجرایی و ضعف پیمانکار نیز در رده های بعدی قرار دارد. عواملی چون معارضات زمین، عوامل جوی، مطالعه، ضعف طراحی و مشاوره، اجرای امانی پروژه ها، روش برنده شدن پیمانکار بر اساس حداقل قیمت پیشنهادی(مناقصه) ، ضعف قیمت ها در فهارس بهاء پایه ، ضعف نظام فنی و اجرایی کشور ، برآورد غیر دقیق و مواردی از این قبیل جزو عوامل تاخیری در استان و در سراسر کشور بوده است.
ارتقا کارایی پروژه های عمرانی استانی در طی برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مستلزم بررسی و پاسخگویی به این مسئله مهم است که عوامل مدیریتی ذکر شده چه تاثیری برکارآیی پروژه های عمرانی دارند و اولویت بندی آنها چگونه است .بنابراین اگر با تمرکز بر عملکرد پروژه های عمرانی یکی از استان ها در برنامه های توسعه قبلی بتوانیم این مساله اساسی را بررسی و تحلیل کنیم ، نتایج آن می تواند در دستیابی به هدف مورد نظر درآینده بسیار کمک کننده باشد.
در ادامه جهت رفع مشکلات وضعیت موجود، یک الگوریتم فراابتکاری چند هدفه جهت تهیه زمانبندی بهینه پروژه، تخصیص بهینه منابع در حالت چند مد ارائه خواهد شد، اهداف در نظر گرفته شده در الگوریتم فرا ابتکاری پیشنهادی عبارتند از کمینه سازی زمان تکمیل پروژه و کمینه سازی هزینه کلی در انجام پروژه. الگوریتم پیشنهادی در این تحقیق، الگوریتم انبوه ذرات است که با عملگرهای الگوریتم ژنتیک ترکیب شده است. همچنین جهت اثبات کارایی الگوریتم پیشنهادی، نتایج این الگوریتم با الگوریتم شناخته شده ژنتیک مقایسه خواهد شد.
همچنین لازم به ذکر است که الگوریتم پیشنهادی بر پایه آرشیو پارتو طراحی خواهد شد. این بدین معناست که الگوریتم پبشنهادی در انتخاب زمانبندی و تخصیص منابع سعی در بهبود هر دو هدف بصورت همزمان خواهد داشت و در نهایت جوابهایی را بعنوان خروجی گزارش می¬دهد که هر دو تابع هدف (زمان و هزینه) بصورت همزمان بهبود یافته باشند.
شامل
بیان مسئله
ضرورت انجام تحقیق
پیشینه تحقیقاتی
روش تحقیق و غیره
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 8
مطالب مرتبط