پاورپوینت کاربرد فناوری اطلاعات در پزشکی به بررسی تأثیرات فناوری اطلاعات بر علوم پزشکی، از جمله سلامت الکترونیک، تله مدیسین و پروندههای الکترونیکی بیمار می پردازد. این ارائه شامل تاریخچه، اهداف و مزایای استفاده از فناوری های نوین در بهبود خدمات بهداشتی و درمانی است.
مقدمه
پیدایش اینترنت و گسترش فناوریهای اطلاعاتی، تغییرات چشمگیری را در تمامی حوزهها از جمله پزشکی به همراه داشته است. علم پزشکی از این قاعده مستثنی نبوده و اینترنت علاوه بر تأثیرات قابلتوجهی که در پیشرفت خود آن داشته است، به توسعه و بهبود ارائه خدمات پزشکی نیز کمک فراوانی کرده است. از زمان ظهور کامپیوتر و پیشرفت سیستمهای اطلاعرسانی، بخشهای درمانی نیز به فکر استفاده از این فناوریها برای بهبود خدمات بهداشتی و درمانی به مردم افتادند.
یکی از مهمترین کاربردهای فناوری اطلاعات در پزشکی، سلامت الکترونیک است که به ترکیب فناوری اطلاعات و ارتباطات الکترونیکی در بخش سلامت و درمان اشاره دارد. سلامت الکترونیک بهعنوان روشی نوین در مراقبتهای بهداشتی، تشخیصی و درمانی، با پشتیبانی فرآیندهای الکترونیکی و ارتباطی، نقش مهمی در بهبود کیفیت خدمات درمانی ایفا میکند. این سیستم شامل پروندههای الکترونیکی بیمار، تلهمدیسین، پزشکی بر اساس شواهد، اطلاعرسانی به شهروندان و متخصصان و تیمهای مجازی پزشکی است.
تله مدیسین یا پزشکی از راه دور، پلی ارتباطی میان علوم پزشکی و مهندسی است که از فناوریهای ارتباطی برای ارائه خدمات درمانی به مکانهای دوردست استفاده میکند. این سیستم به متخصصان پزشکی امکان میدهد تا از طریق ارتباطات الکترونیکی، مراقبتهای بالینی، آموزش و مشاوره به بیماران را ارائه دهند. بهبود مراقبت از بیمار، دسترسی به پزشکان در نواحی محروم، کاهش هزینههای درمانی و ایجاد خدمات مراقبتی در سطح جغرافیایی و جمعیتی وسیع، از جمله اهداف تلهمدیسین است که نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه ایفا میکند.
تاریخچه
پیشینه استفاده از فنآوری ارتباطات در فرایند درمان، به اواسط قرن هجدهم باز می گردد.
نخستین سازمان: ناسا
آنها نیاز داشتند که وضعیت سلامت فضانوردان خود را در موقعیت های مختلف کنترل نمایند.
اهداف Tele Medicine
- بهبود مراقبت از بیمار
- بهبود دسترسی و مراقبت پزشکی برای نواحی روستایی و محروم
- دسترسی بهتر به پزشکان
- در دسترس قرار دادن امکانات برای پزشکان جهت هدایت معاینات خودکار
- کاهش هزینه های مراقبت های پزشکی
- ایجاد خدمات مراقبت پزشکی (در سطح جغرافیایی و جمعیتی وسیع)
- کاهش نقل و انتقال بیماران به مراکز درمانی
- ایجاد فضای مراقبت مدیریت شده در بیمارستان ها و مراکز درمانی
انواع خدمات Tele Medicine
- مشاوره از راه دور
- آموزش الکترونیکی
- پایش از راه دور
- جراحی از راه دور
- رادیولوژی از راه دور
- پاتولوژی از راه دور
- درماتولوژی از راه دور
- کاردیولوژی از راه دور
- مراقبتهای خانگی از راه دور
- جراحی از راه دور
پزشکی از راه دور چیست
استفاده از فناوریهای ارتباط از راه دور جهت ایجاد ارتقاء یا تسریع خدمات سلامت را پزشکی از راه دور میگویند. این سیستم به وسیله بانکهای اطلاعاتی، مرتبط ساختن مراکز درمانی و تیم درمان یا انتقال اطلاعات تشخیصی کار میکنم.در واقع پزشکی از راه دور به کاربردن ارتباطات الکترونیکی و فنآوری ارتباطات از راه دور برای انجام و پشتیبانی خدماتی از قبیل مراقبتهای بالینی از راه دور، آموزش و تعلیم دادن در زمینههای مرتبط به تندرستی به متخصصان و بیماران، توسعه بهداشت عمومی و اجرای مدیریت تندرستی است.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 51
مطالب مرتبط