این پاورپوینت به بررسی درس بیست و چهارم مطالعات اجتماعی پایه هفتم با عنوان دانش و هنر در ایران باستان می پردازد. شامل مطالبی در مورد زبان و خط، دانش های علمی، پزشکی، نجوم، معماری و هنرهای دستی مانند سفالگری، پارچه بافی و فلزکاری است.
مقدمه
ایران باستان با داشتن تمدنی کهن و فرهنگی غنی، یکی از مراکز مهم دانش و هنر در جهان بود. زبانهای پارسی باستان، فارسی میانه (پهلوی) و فارسی دری به ترتیب در دورههای مختلف هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و پس از اسلام مورد استفاده قرار میگرفتند. خط میخی و پهلوی نیز از جمله خطهای رایج این دورهها بودند که آثار متعددی از این دورانها به جای مانده است.
در زمینه دانش، ایرانیان باستان با ساختن بناهای عظیم، سدها، پلها و آشنایی با علومی همچون ریاضیات، هندسه و زمین شناسی نقش مهمی در توسعه علمی جهان داشتند. اختراع تقویم خورشیدی و پیشرفت در علم نجوم از دیگر دستاوردهای ایرانیان باستان است. همچنین، در علم پزشکی نیز با شناخت خواص گیاهان دارویی و تأسیس قدیمیترین مدرسه پزشکی جهان توسط شاپور ساسانی، ایران به عنوان یکی از مراکز مهم پزشکی شناخته میشد.
هنر نیز بخش مهمی از زندگی ایرانیان باستان بود. هنرهایی مانند سفالگری، پارچه بافی، قالی بافی، فلزکاری، چرم سازی، زرگری، کاشی کاری، سنگ بری و نجاری، نشان از توانمندی و خلاقیت هنرمندان ایرانی دارد. آثار هنری برجستهای از دورههای هخامنشی، اشکانی و ساسانی به جا مانده است که نشان دهنده دقت و ظرافت در خلق این آثار است. معماری باشکوه ایرانیان نیز در بناهایی همچون تخت جمشید، هگمتانه و پاسارگاد جلوهگر است و شهرت جهانی دارد.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 30
مطالب مرتبط