پاورپوینت الزامات و نیازهای محیط خانواده به اهمیت نقش تربیتی و ارزش های انسانی در خانواده می پردازد. نیازهای مختلف اعضای خانواده از زیستی تا علم آموزی مورد بررسی است، و با تأکید بر محبّت، امنیت خاطر، احترام، و توجه به تعلیم و تربیت، راهکارهای حل تعارضات و ایجاد صمیمیت میان اعضای خانواده مطرح میشود.
خانواده
كوچكترین واحد اجتماعی، اما بزرگترین واحد اثربخش تربیتی از نظر نمای ملل و جوامع و حكومت ها محسوب می شود.
خانواده می تواند منشأ تحولات عظیم فردی و اجتماعی و رشد ارزش های انسانی باشد. خانواده ها به عنوان یك واحد یا نهاد جهانی، در جوامع مختلف، كم و بیش دارای كاركردها و وظایف مشتركی است. كاركرد مطلوب در خانواده باعث می شود تا روابط مختلف عاطفی، روانی و حتی اقتصادی و اجتماعی به بهترین شكل خود صورت پذیرد.
نیازهای اساسی خانواده
1- نیاز زیستی: تأمین نیازهای مادی در حد متعارف در خانواده، بیشتر بر عهده مردان است.
2- نیاز محبت : محبّت از نیازهای اساسی انسان است ومخصوص گروه سنی خاصی نیست.
ابراز محبّت و صمیِّمیّت به همسر، و توجّه به نیازهای غریزی او از جمله وظایف مردان است. اسلام ارضای غریزه جنسی را تنها در خانواده صحیح و مقدّس دانسته و بی توجهی به این نیاز زیستی را یکی از دلایل برهم خوردن نظم سیستم می داند.
خانواده، کانونی است که مودّت از ارکان اصلی آن است. مودّت بروز ظاهری و رفتاری محبّت است. زوجین موظفند محبّت را به یکدیگر ابراز نمایند. هدیه دادن نیز راهی برای ابراز محبّت است.
گاهی همسران به علّت عدم ابراز محبّت از سوی طرف مقابل، برای جلب محبّت او، در عین سلامتی تمارض به بیماری می کنند و به همین دلیل مشکلات روانی به جسمی تبدیل شده و سطح رشد خانواده پائین می آید.
3- نیاز به امنیّت خاطر: این نیاز در مردان بیشتر ارضاء می شود.
انسان حب ذات دارد و کسی که نیازهای او را تأمین کند دوست دارد. مردان از زندگی راضی ترند؛ چون زنان نیازهای آنها را بیشتر تأمین می کنند. اغلب زنان در مورد ازدواج مجدد همسرانشان نگرانند. مردان موظفند وفاداری طولانی مدّت داشته و این نیاز را در همسرشان تأمین کند. شوخی های نا به جا باعث بر هم زدن امنیّت روانی همسر می گردد، لذا باید از آنها اجتناب نمود.
4- نیاز به احترام: در انسان های بالغ نیاز به احترام مهم تر از محبّت است. لحن کلام زوجین باید سرشار از احترام باشد، در نزد اطرافیان از یکدیگر انتقاد نکنند، به متعلقین همسر احترام بگذارند و در امورات مختلف باهم مشورت کنند.
5- نیاز به علم آموزی: زوجین باید در جهت رشدشان به یکدیگر کمک کنند، زمینه های علمی را برای یکدیگر فراهم کرده و مراقب باشند در مسیر زندگی وابسته به دنیا نشوند. حضرت علی (ع) می فرماید: زن و مرد باید در خانواده به سه صفت زیر متخلق باشند:
- مرد متواضع و زن متکبّر باشد. تکبّر زن در ارتباط با نامحرم لازم است.
- مرد شجاع و زن ترسو باشد.
- مرد بخشنده و زن بخیل باشد. زن باید حافظ ناموس و اموال شوهرش باشد. تنگ نظری مرد، شرایط زندگی را سخت می کند.
فهرست مطالب:
خانواده
نیازهای اساسی خانواده
علت داشتن توجه به نیاز ها
شناخت نیازها از دیدگاه ماری
شناخت نیاز دختر
بحران در خانواده
آسیبهای شبکه های ماهواره ای بر خانواده
ایجاد کردن حجاب برای دخترمان
روشهای اساسی ایجاد صمیمیت میان زن مرد
راهکار های حل تعارضات بین زن و مرد
راهکارهای اسلامی حل اختلاف میان زن و شوهر
نقش خانواده در تربیت فرزندان
مشکلات تربیتی را چگونه حل کنیم
نقش ایجاد شخصیت برای کودکان در خانواده
پیشنهاد به همه
ویژگیهای اساسی خانواده مستحکم و موفق
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 50
مطالب مرتبط