بخشی از متن:
حسابهای درآمد ملی (National Institute of Accountants) یکی از اصطلاحات اقتصادی بوده و از آمارهای کل بسیار مهمی در تحلیلهای اقتصاد کلان هستند. حسابهای درآمد ملی میتوانند در کنار دادههای مربوط به جمعیت، معیاری را برای رفاه از طریق درآمد سرانه و رشد آن در طی زمان فراهم کنند. زیرا یکی از متغیرهایی که حسابهای ملی به آن دقت دارد درآمد ملی (NI) است که بهاندازه گیری درآمد منابع اقتصادی میپردازد. درآمد ملی مجموع مزد، اجاره، بهره و سود را در یک دورۀ یکساله بیان میکند.
حسابهای درآمد ملی میتوانند در ترکیب با دادههای مربوط به نیروی کار برای ارزیابی سطح و نرخ رشد بهرهوری مورد استفاده قرار گیرند. این حسابها مبنای لازم جهت ارزیابی سیاستهای دولت را فراهم آورده و میتوانند چالشهای سیاسی ایجادشده برای مقامهای مسوول را تبیین نمایند. در اقتصادهای نوظهور پیادهسازی یک سیستم دقیق و قابلاتکا از حسابهای ملی گامی حیاتی در توسعه سیاستهای اقتصادی است. این حسابها در ایران از سال ۱۳۳۸ توسط اداره حسابهای اقتصادی و اداری آمار بانک مرکزی در جریان داشت و از سال ۱۳۷۳ تا کنون این وظیفه را مرکز آمار ایران به عهده دارد.
اقتصاد کلان کلاسیک
اقتصاد کلاسیک غالباً نخستین مکتب اقتصادی مدرن شناخته میشود. توسعه دهندگان اصلی آن عبارت اند از آدام اسمیت, ژان-بتیست سه, دیوید ریکاردو، رابرت مالتوس و جان استوارتمیل.
ثروت ملل آدام اسمیت در ۱۷۷۶ معمولاً آغاز اقتصاد کلاسیک قلمداد میشود. این مکتب تا میانه قرن نوزدهم فعال بود و اقتصاد نئوکلاسیک در حدود ۱۸۷۰، یا به تعریف مارکس «اقتصاد سیاسی مبتذل» از ۱۸۳۰ جای آن را گرفت. تعریف اقتصاد کلاسیک، خصوصاً دوره ۱۸۳۰–۷۰ و ارتباط با اقتصاد نئوکلاسیک محل بحث است. لفظ «اقتصاد کلاسیک» را کارل مارکس در اشاره به اقتصاد ریکاردی – اقتصاد دیوید ریکاردو و جیمز میل و پیشینیانشان باب کرد ولی استفاده از آن سپس به پیروان ریکاردو تسری یافت.
فهرست مطالب:
حسابهای درآمد و تولید ملی
اقتصاد کلان کلاسیک
نظریه تقاضای کل کینزی
بخش دولت مفهوم ضریب افزایش و سیاست مالی
پول و نرخ بهره
بانکهای تجاری و بانک مرکزی
نظام کامل کینزی: عرضه و تقاضای کل
بیکاری و تورم
تورم و بیکاری- نظر پیروان کینز
ضد انقلاب پول گرایان و اقتصاد نئوکلاسیک
سیاست اقتصادی- سیاست پولی
سیاست مالی
رشد اقتصادی
اقتصاد کشورهای توسعه نیافته
اشتغال چیست
سرمایه گذاری و تجارت خارجی
سیاست پولی انبساطی
سیاست پولی انقباضی
درآمد ملی
سرعت گردش پول
تولید تعادلی
انواع كسر بودجه
استراتژیهای توسعه
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 40
مطالب مرتبط