دانلود پاورپوینت استراتژی درمان دیابت تیپ دو PowerPoint ppt
استراتژی درمان دیابت تیپ دو:
آموزش بیمار،
درمان تغذیه ایی – طبی (MNT)
فعالیت بدنی
و درمان دارویی اصول درمانی همه بیماران دیابتی را تشکیل می دهد
آموزش بیمار :
1- افراد دیابتی باید آموزش های لازم در ارتباط با جنبه های مختلف درمانی بیماری خود را دریافت نمایند. (1)
2- هدف آموزش، تغییر رفتار و ایجاد بینش بیمار محور بوده، بطوریکه بیمار مسئولیت درمان خود را بعهده بگیرد. (1)
3- آموزش های مربوط به دیابت توسط پزشک، پرستار آموزش دیده در زمینه دیابت (در صورت امکان) یا هریک از اعضای کادر بهداشتی درمانی در مراکز بهداشتی درمانی بنابر صلاحدید پزشک مسئول مرکز انجام شود. (1)
اهداف MNT:
الف) هدف از اجرای MNT در دیابت تیپ 2، بهبود کنترل قند خون از طریق کاهش تدریجی وزن، بهبود پروفایل لیپید (افزایش HDL و کاهش LDL و تری گلیسیرید)، بهبود فشار خون، ایجاد تعادل بین درصد کربوهیدرات، چربی و پروتئین در وعده های غذایی و بهبود کلی سطح سلامت از طریق افزایش فعالیت بدنی است. (2)
ب) بررسی کربوهیدرات (از لحاظ کیفیت و کمیت)، چربی و پروتئین سبد غذایی بیمار دیابت تیپ 2 قبل ازاجرای MNT مربوط به هر شخص توصیه شده است
ج) تعیین کربوهیدرات موجود در سبد غذایی بیمار دیابتی (هم از لحاظ کمیت و هم از لحاظ کیفیت) به کنترل قند خون بیمار کمک می کند.
توصیه :
ابتدا پزشک باید نوع و مقدار رژیم غذایی فرد در سه نوبت اصلی را در سه روز متوالی به صورت فرم پیوست ثبت نموده و سپس براساس توصیه های زیر رژیم غذایی بیمار را اصلاح نماید: (در ضمن در صورت در دسترس بودن کارشناس تغذیه با تجربه، جهت اجرای بهتر MNT ، مشاوره تغذیه انجام شود.)
گروه هدف اجرای MNT :
افراد پره دیابت (دارای تست تحمل گلوکز خوراکی مختل)
یا مبتلا به دیابت تیپ دو
یا با سابقه فامیلی مثبت برای دیابت تیپ دو
که BMI بیشتر از kg/m2 25 و یا دور کمر بیش از cm 102 (در مردان) یا بیش از cm 88 (زنان) دارند. (2)
(توصیه ها) Recommendations :
کاهش تدریجی وزن (حداکثر 500 گرم هر یک تا دو هفته) به تمام افراد گروه هدف توصیه می شود. (2)
محدودیت کالری روزانه، در محدوده 500-250 کالری باشد.
کل کالری دریافتی روزانه، نباید کمتر از 1200-1000 کالری برای خانم ها و 1600-1200 کالری برای آقایان باشد. (2)
کاهش وزن تا رسیدن به BMI محدوده طبیعی (18.5-25kg/m2) ادامه یابد. (2)
کربوهیدرات :
حداقل 40% کل کالری دریافتی روزانه از کربوهیدر ات باشد.
کل کربوهیدرات دریافتی حداقل 130 گرم در روز باشد.
کاهش اندکس گلیسمیک (Glycemic Index) و مقدار کل کربوهیدرات برای کنترل قند خون لازم است. غذاهای با اندکس گلیسمیک پایین (شامل غلات، جو، میوه ها و سبزیجات تازه، بجز سیب زمینی و روغن زیتون) انتخاب شود.
غلات فرآوری شده، آرد سفید و سیب زمینی در مقادیر خیلی محدود استفاده شود.
حداقل 35-20 گرم فیبر در هر روز توصیه می شود. (در صورت تحمل گوارشی تا 50 گرم در روز توصیه شده)
فیبر موجود در میوه ها و سبزیجات تازه ترجیح داده می شود
چربی ها :
چربی های اشباع نشده تک ظرفیتی و اشباع نشده چند ظرفیتی (شامل روغن زیتون، روغن کانولا، دانه های روغنی و ماهی: بویژه انواع غنی از اسیدهای چرب امگا – 3)، توصیه می شود.
ماهی های چرب در حد 2 بار در هفته (منبع خوبی از اسیدهای چرب امگا – 3 بوده)، توصیه می شود.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 57
مطالب مرتبط