پاورپوینت معرفی نوروپاتی دیابتی

این پاورپوینت به بررسی نوروپاتی دیابتی به‌ عنوان شایع‌ ترین عارضه دیابت می‌ پردازد. انواع نوروپاتی‌ ها، علائم و عوارض مرتبط با آسیب‌ های عصبی در بیماران دیابتی، علل بروز این بیماری و روش‌ های پیشگیری و درمان آن نیز مورد بحث قرار می‌ گیرد.

پاورپوینت معرفی نوروپاتی دیابتی

مقدمه

نوروپاتی دیابتی شایع‌ترین عارضه دیابت (DM) است که تقریباً 50٪ بیماران مبتلا به DM نوع 1 و 2 را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یک مطالعه بزرگ آمریکایی تخمین زده است که 47٪ از بیماران مبتلا به دیابت دارای نوروپاتی هستند. دیابت خطر زخم و قطع عضو را بیشتر از 23 برابر افزایش می‌دهد و نوروپاتی عامل اصلی در افزایش این خطر است. نوروپاتی در 20٪ بیماران حالتی دردناک را نشان می‌دهد و به طور مستقل مرگ و میر این علت و دیابت را پیش بینی می‌کند. نوروپاتی ها با از دست دادن تدریجی عملکرد فیبر عصبی مشخص می‌شوند.

نوروپاتی دیابتی چیست

نوروپاتی دیابتی(Diabetic Neuropathy) یکی از عوارض دیابت نوع 1 و نوع 2 بوده که در نتیجه آن فرد آسیب‌های عصبی شدیدی را تجربه می‌کند. این بیماری در گذر زمان و به تدریج پیشرفت می‌کند. با اینکه هیچ درمان قطعی و حتمی برای این بیماری وجود ندارد اما می‌توان با مدیریت سطح قند خون و همچنین دیابت از پیشرفت آن جلوگیری کرد، به علاوه اینکه عوارض آن را نیز کاهش داد.

اگر که از قبل دیابت دارید و اخیرا متوجه تغییراتی از جمله بی حسی، سوزن سوزن شدن، درد یا ضعف دست و پا شده‌اید بهتر است که با پزشک خود تماس بگیرید. دقت کنید که این علائم اولیه زنگ خطری برای وجود بیماری نوروپاتی دیابتی هستند. همچنین به یاد داشته باشید که معمولا درد آن خیلی محسوس نیست و بعد از مدتی ممکن است برخی از قسمت‌های بدن بخصوص پاها شروع به زخم شدن کنند.

انواع نوروپاتی دیابتی

نوروپاتی محیطی

نوروپاتی محیطی یا همان Peripheral neuropathy رایج‌ترین نوع این بیماری است. نوع محیطی نوروپاتی اغلب اوقات پاها را درگیر کرده اما در برخی بیماران علائم آن در دست‌ها هم دیده شده است. علائم این بیماری در هر فرد متفاوت بوده و می‌تواند شدید یا خفیف باشند. این مدل بیماری اغلب بر روی اعصاب حسی و حرکتی تاثیر گذاشته و اکثرا هم بیماران علائم را بیشتر در هنگام شب مشاهده می‌کنند. همچنین اگر فردی درگیر این نوع بیماری باشد بیشتر اوقات زخم یا آسیب‌های قسمت پا را احساس نخواهد کرد. به علاوه اینکه این بیماران گردش خون بسیار ضعیفی دارند و همین باعث شده روند بهبود زخم‌ها کند شود.

نوروپاتی اتونومیک

نوروپاتی اتونومیک(Autonomic neuropathy) دومین نوع رایج این بیماری در بین بیماران دیابتی است. این بیماری با نام نوروپاتی خودمختار هم شناخته می‌شود. این بیماری باعث شده که اعصاب خودمختار که با اندام‌های داخلی، سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، اندام‌های جنسی و ادراری در ارتباط هستند دچار اختلال شوند.

نوروپاتی پروگزیمال

نوروپاتی پروگزیمال(Proximal neuropathy) یک نوع نادر بیماری نوروپاتی بوده که با نام آمیوتروفی دیابتی شناخته می‌شود. این مدل بیماری اغلب در افراد بالای 50 سال که دیابت نوع 2 دارند دیده می‌شود، به علاوه اینکه در مردان هم بیشتر است. این بیماری اغلب باسن یا ران را درگیر می‌کند. همچنین درد شدید و ناگهانی در قسمت‌های گفته شده به همراه دارد. علاوه بر این‌ها ضعف عضلانی در پاها بخصوص در حین ایستادن بسیار رایج است.

نوروپاتی کانونی

نوروپاتی کانونی(Focal neuropathy) یا همان مونونوروپاتی(mononeuropathy) زمانی اتفاق می‌افتد که تنها به یک عصب خاص یا گروهی از اعصاب آسیب وارد شده و باعث ضعف در ناحیه آسیب دیده شود. این مدل بیشتر اوقات در دست‌ها، سر، بالا تنه یا پا دیده می‌شود. این بیماری کاملا ناگهانی ظاهر شده و اغلب درد بسیار شدیدی هم دارد.

علت نوروپاتی دیابتی

بالا بودن میزان گلوکز خون یا همان قند خون و میزان چربی خون بالا مثل تری‌گلیسیرید در خون به ‌خاطر بیماری دیابت به‌مرور زمان به عصب‌ها آسیب می‌رساند. میزان قند خون بالا به عروق خونی کوچکی آسیب رسانده که اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز عصب‌ها را تامین می‌کنند. عصب‌ها بدون اکسیژن و مواد مغذی کافی نمی‌توانند کارشان را درست انجام بدهند. هرچقدر فرد مدت طولانی‌تری به بیماری دیابت مبتلا شده باشد، احتمال ابتلا به این بیماری بیشتر می‌شود.

از دیگر علل شایع این بیماری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

فشار خون بالا
کمبود ویتامین B
سوءمصرف الکل
مصرف دخانیات
بیماری کلیوی یا بیماری‌های کبد
مصرف برخی داروها مثل داروهای ضدسرطان.

علائم نوروپاتی دیابتی

کرختی و بی‌حسی
سوزن‌سوزن شدن
احساس سوزش
درد
کرمپ و گرفتگی عضلانی
ضعف.

فهرست مطالب:

مقدمه
نوروپاتی دیابتی چیست
انواع نوروپاتی دیابتی
نوروپاتی محیطی
نوروپاتی اتونومیک
نوروپاتی پروگزیمال
نوروپاتی کانونی
علت نوروپاتی دیابتی
علائم نوروپاتی دیابتی
و…


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 26

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط